HPL platen

Bij het plannen van bouw- of renovatieprojecten is de keuze van materialen cruciaal voor zowel duurzaamheid als uitstraling. HPL platen bieden een ideale oplossing met hun robuuste kwaliteiten en veelzijdigheid. 

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Waarom HPL platen de ideale keuze zijn

HPL platen, ook bekend als High Pressure Laminate, zijn een superieure keuze voor een breed scala aan binnen- en buitentoepassingen, dankzij hun uitzonderlijke robuustheid en flexibiliteit in design. Gefabriceerd door meerdere lagen papier of houtvezels samen te persen onder intense druk en hitte. Vervolgens te versterken met een krachtige fenolhars, bieden jouw HPL platen een ongekende combinatie van duurzaamheid en aanpassingsmogelijkheden. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor uitdagende ontwerpprojecten waar zowel stevigheid als visuele aantrekkelijkheid vereist zijn.

HPL plaat wit toegepast op een huis

Voordelen van HPL platen

HPL platen bieden uitstekende duurzaamheid, weerbestendigheid, en zijn onderhoudsvriendelijk. Ze combineren kracht met veelzijdigheid, beschikbaar in diverse kleuren en patronen, en zijn ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Hieronder een lijst van eigenschappen van HPL:

 • Langdurige Duurzaamheid: HPL platen zijn ontworpen om extreem weerstand te bieden tegen krassen, stoten en slijtage, waardoor ze een lange levensduur hebben en een uitstekende investering vormen.
 • Weerbestendigheid: Deze platen zijn specifiek ontwikkeld om de meest veeleisende weersomstandigheden, inclusief directe UV-straling en vocht, te weerstaan, wat ze een ideale keuze maakt voor externe toepassingen.
 • Onderhoudsgemak: Vereisen minimale inspanning om schoon te houden. Een simpele schoonmaakbeurt met water en zeep volstaat om vuil en vlekken te verwijderen, wat ze bijzonder onderhoudsvriendelijk maakt.
 • Brede Mogelijkheden: De beschikbaarheid in een uitgebreid assortiment van kleuren en patronen geeft ontwerpers en architecten de vrijheid om creatieve en unieke ruimtes te creëren.
 • Milieuvriendelijkheid: Gefabriceerd met aandacht voor duurzaamheid; bepaalde varianten bevatten gerecycleerde materialen en zijn zelf volledig recycleerbaar, waardoor ze een groene keuze zijn voor milieubewuste projecten.

Prijzen van HPL platen

De kosten van HPL platen kunnen sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren zoals de dikte, grootte, afwerking en de specifieke kleur of patroon. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €48,94 en €88,16 per vierkante meter, waarbij maatwerk of bijzondere afwerkingen tot hogere kosten kunnen leiden. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen budget en de specifieke vereisten van jouw project om de beste waarde te verkrijgen.

HPL-platen zijn in veel kleuren leverbaar”

Kleuren en afwerkingen: Een wereld van mogelijkheden

De diversiteit in kleuren en afwerkingen van HPL platen maakt ze een favoriete keuze voor designers die zoeken naar flexibiliteit in hun projecten. Van subtiele natuurlijke hout- en steenimitaties tot levendige en uitgesproken kleuren en patronen, er is een HPL plaat die elke designvisie kan realiseren. De gekleurde platen van het merk Milyt hebben een gladdestructuur toplaag of een nerfstructuur toplaag.

HPL platen is in veel kleuren mogelijk

Ontdek de veelzijdigheid van Milyt HPL platen

Milyt HPL platen staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit en veelzijdigheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een breed scala aan bouw- en renovatieprojecten. Gefabriceerd met precisie en aandacht voor detail, bieden deze High Pressure Laminate platen een perfecte combinatie van duurzaamheid, weerbestendigheid en flexibiliteit. Hun robuuste samenstelling, bestaande uit meerdere lagen samengeperste vezels versterkt met hars, maakt ze ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen, variërend van gevelbekleding tot stijlvolle interieurs. Met afmetingen van 3,05 meter in lengte, 1,30 meter in breedte en een dikte van 6 mm, bieden deze kunststof platen voldoende oppervlak voor grootschalige projecten zonder in te boeten aan kwaliteit of uitstraling.

Kunststof HPL platen: Lichtgewicht en weerbestendig

Kunststof HPL platen, speciaal ontworpen voor projecten waar de unieke voordelen van kunststof zoals een lager gewicht en verbeterde weerbestendigheid cruciaal zijn, bieden een ideale oplossing. Deze varianten behouden de bekende voordelen van kwaliteit HPL platen maar voegen daar de specifieke eigenschappen van kunststoffen aan toe, waardoor ze geschikt zijn voor een nog breder scala aan toepassingen.

Gedetailleerd montage stappenplan voor Milyt HPL platen

Het succesvol monteren van Milyt HPL platen vereist een zorgvuldige aanpak, van de initiële opslag tot de uiteindelijke afwerking, om optimale prestaties en een duurzaam resultaat te garanderen.

Voorbereiding en Opslag

 • 1. Opslag: Bewaar de platen liggend op een vlakke ondergrond en ondersteund door pallets die groot genoeg zijn om de gehele plaat te ondersteunen om de hoge druk te voorkomen op de platen. Bescherm de bovenste plaat met zeildoek, een dekplaat of een deklaag om schade te voorkomen, en zorg ervoor dat het gewicht van de gestapelde pallets niet meer dan 1500 kg bedraagt.

Bewerking en Zagen

 • 2. Bewerking en Zagen: Voor het bewerken van HPL plaat gebruik je een hele scherpe cirkelzaag of decoupeerzaag. HPL plaatmateriaal kan zo gemakkelijk op maat gezaagd worden naar elke gewenste maat.

Bevestiging

 • 3. Bevestigingskeuze: Beslis of je een zichtbare of onzichtbare bevestiging wilt. Bij het bevestigen van Hpl gebruik je torx schroeven (hpl schroeven), terwijl lijm een onzichtbare bevestiging biedt voor een strak eindresultaat. Zorg voor een minimale voegbreedte van 10mm tussen de platen om uitzetting en krimp op te vangen.
 • 4. Mechanische Bevestigingen: Voor onzichtbare montage hoger dan 3 meter is het aan te raden om ten minste twee mechanische bevestigingen te gebruiken voor extra stabiliteit en veilgheid om de platen eenvoudig te monteren.

Montage

 • 5. Ventilatie: Het is cruciaal om continue ventilatie achter de platen te waarborgen met een minimale diepte van 20 mm. Bij een horizontaal regelwerk is dubbele uitragging noodzakelijk om ventilatie aan zowel de boven- als onderkant te garanderen. De grootte van de ventilatieopeningen is afhankelijk van de hoogte van de gevel.
 • 6. Plaatsing: Zorg dat alle platen correct uitgelijnd zijn tijdens de montage en volg de gekozen bevestigingsmethode nauwkeurig. Consistente voegbreedtes zijn essentieel voor een aantrekkelijke afwerking.
 • 7. Afwerking: Na de montage dien je alle bevestigingspunten en voegbreedtes te controleren. Breng indien nodig voegbanden aan op het regelwerk om de waterdichtheid te optimaliseren.

Nazorg

 • 8. Inspectie: Voer een grondige inspectie uit na de montage om eventuele onvolkomenheden of afwijkingen van de montage-instructies te identificeren en corrigeer deze waar nodig.
 • 9. Onderhoud: Hoewel Milyt HPL platen heel weinig onderhoud vergen, is het aanbevolen om regelmatig inspecties en reinigingen uit te voeren om hun levensduur te maximaliseren.

Belangrijke Overwegingen

 • 10. Technische Specificaties: Neem de technische specificaties, zoals dichtheid, buigsterkte en brandklasse, in overweging om te verzekeren dat de platen geschikt zijn voor jouw specifieke toepassing.
 • 11. Duurzaamheid en Garantie: Met een verwachte levensduur van 30 jaar en 10 jaar garantie op kleurechtheid bieden Milyt HPL platen een duurzame oplossing voor zowel mooie als functionele toepassingen.
 • 12. Milieuvriendelijkheid: Milyt HPL platen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, volledig recyclebaar en in overeenstemming met de Europese REACH-wetgeving en de richtlijnen voor Duurzaam Bouwen.

Door het zorgvuldig volgen van dit stappenplan zorg je ervoor dat de compacte plaat correct wordt gemonteerd, wat resulteert in een duurzame, aantrekkelijke en technisch correcte installatie die jarenlang meegaat.

HPL plaat aan de muur gemonteerd in de kleur zwart

Trespa en HPL platen: twee namen, dezelfde kwaliteit

Trespa® platen worden vaak in één adem genoemd met HPL (High Pressure Laminate) platen, en dat is niet zonder reden. Beide termen verwijzen naar hoogwaardige laminaatplaten die gemaakt zijn voor duurzaamheid, veelzijdigheid en aantrekkelijkheid. Hoewel Trespa HPL een bekend merknaam is binnen de wereld van HPL, delen ze dezelfde kernkwaliteiten die deze materialen zo populair maken in de bouw en architectuur. Deze platen, bekend om hun weerstand tegen extreme weersomstandigheden, UV-stralen en slijtage, zijn een uitstekende keuze voor gevelbekleding, interieurtoepassingen en meer. In dit artikel duiken we dieper in de overeenkomsten tussen Trespa platen en algemene HPL platen, en leggen we uit waarom ze een topkeuze zijn voor jouw volgende project, waardoor we de veelgestelde vraag adresseren: zijn de HPL platen van het merk Trespa en HPL platen hetzelfde? Ontdek hier alles wat je moet weten over deze massieve plaat.

Wat maakt HPL platen zo uniek?

HPL is een afkorting High Pressure Laminate platen, deze plaat bestaat uit een mix van houtvezels en harsen, samengeperst onder hoge druk en temperatuur. Deze unieke samenstelling zorgt voor een materiaal dat zowel ongelooflijk duurzaam als veelzijdig is. Het gebruik van geavanceerde technologieën in het productieproces resulteert in platen die bestand zijn tegen krassen, impact, en weersinvloeden, wat ze een ideale keuze maakt voor een breed scala aan toepassingen. De robuuste aard van HPL platen, gecombineerd met hun veelzijdigheid, maakt ze een favoriet in zowel de bouwsector als interieurdesign. Ontdek de duurzaamheid en schoonheid van alle HPL platen voor jouw volgende project.

HPL platen op maat?

HPL platen op maat zagen voorafgaand aan jouw project kan uitdagend zijn. Dit komt door de precisie die nodig is bij het zagen van deze duurzame materialen, waarbij een kleine afwijking kan leiden tot pasproblemen of verspilling van materiaal. Het is daarom raadzaam om HPL gevelplaten in hun standaardafmetingen te gebruiken en pas op de uiteindelijke locatie de exacte maten te bepalen en te zagen, om zo een perfecte pasvorm en minimale verspilling te garanderen. Dus in ons assortiment aan HPL platen zagen wij zelf niet.

HPL plaat verwerkt bij dakkapellen

Online betsellen bij kunststofbouwmateriaal.nl

Onze HPL Platen kopen? Bestel HPL platen online via onze digitale bestelomgeving. Wij kennen een groot aanbod met ruime voorraad. Onze producten zijn dan ook veelal uit voorraad leverbaar en wordt je bestelling snel bij je thuisbezorgd door heel Nederland. Heb je vragen? Of een afspraak in onze showroom? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Bel vrijblijvend 0528 – 355190 of stuur een e-mail naar info@kunststofbouwmateriaal.nl