Composiet vlonderplanken

Op zoek naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke oplossing met een chique uitstraling voor jouw terras, balkon, of tuin? Composiet vlonderplanken bieden een perfecte mix van schoonheid, duurzaamheid, en gebruiksgemak voor elke buitenruimte.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Waarom composiet vlonderplanken?

Een composiet vlonder is een duurzame oplossing die de natuurlijke look van hout combineert met de lange levensduur en het onderhoudsgemak van kunststof. Ze zijn ideaal voor diegenen die een mooie, weerbestendige vloer willen zonder het constante onderhoud dat bij massief hout komt kijken.

Voordelen van Kunststof Vlonderplanken

 • Lange Levensduur
 • Minimale onderhoud
 • Weerstand tegen schimmel, rot en insecten

Ze zijn milieuvriendelijk, vaak gemaakt van gerecyclede materialen, en vereisen geen houtkap. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je een persoonlijke touch aan je buitenvloer kunt geven. Door deze voordelen raden wij composiet aan ten opzichte van hout.

Duurzaamheid: Een verantwoorde keuze

Een belangrijke reden om te kiezen voor kunststof vlonderplanken is hun duurzaamheid. Gemaakt van gerecyclede materialen, waaronder houtvezels en kunststof, dragen ze bij aan een vermindering van afval en voorkomen ze de noodzaak voor houtkap. Composietplanken vereisen geen chemische behandelingen zoals hout en zijn bestand tegen verrotting, schimmel, en insectenschade, wat zorgt voor een lange levensduur met minimale impact op het milieu.

Composiete terrasplanken: maten en lengtes

Composiet terrasplanken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen die aan elke projectbehoefte voldoen. De breedte van de planken is 140mm, terwijl de lengtes variëren van 3 meter, 4 meter, tot 6 meter, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn voor verschillende ontwerpen en afmetingen van terrassen.

composiete vlonderplanken voor een duurzame oplossing

Kleuren composiet vlonderplank

We hebben een breed scala aan kleuren voor kunststof vlonderplanken, speciaal geselecteerd om aan verschillende stijlvoorkeuren te voldoen. Waarbij er een co-extrusie toplaag is toegevoegd aan de plank waardoor de volgende kleuren beschikbaar zijn:

 • Hazelnootbruin: Een warme, uitnodigende bruine kleur die natuurlijke houttinten nabootst.
 • Zoethoutzwart: Een diepe, rijke zwarttint die een moderne, strakke houtnerf look biedt.
 • Lichtbruin: Ideaal voor een heldere, luchtige sfeer in jouw buitenruimte.
 • Donkerbruin: Voor een klassieke, tijdloze uitstraling.
 • Grijs: Perfect voor een minimalistische, hedendaagse stijl.
 • Donkergrijs: Biedt een sterke, stoere basis voor jouw terras.

Deze kleuropties stellen je in staat om een terras te creëren dat niet alleen duurzaam en functioneel is, maar ook perfect past bij jouw persoonlijke stijl en de architectuur van jouw woning. Zo heb je een onderhoudsarme composiet vlonderplank met de natuurlijke uitstraling van hout.

Composiet vlonderplank in veel verschillende kleuren

Vergelijking van de merken Twinson en ThomDeck

Bij het kiezen van de juiste terrasplanken voor jouw buitenruimte, komen Twinson en Thomdeck vaak naar voren als twee populaire opties. Beide merken bieden unieke voordelen en kenmerken die ze aantrekkelijk maken voor verschillende behoeften en voorkeuren. Zowel Twinson als ThomDeck bieden hoogwaardige, duurzame oplossingen voor jouw terrasbehoeften met elk hun unieke eigenschappen en voordelen. De keuze tussen Twinson en ThomDeck zal uiteindelijk afhangen van jouw persoonlijke voorkeuren wat betreft uitstraling, kleur, textuur, en de specifieke vereisten van jouw project. Beide merken staan garant voor een prachtig, langdurig resultaat met minimale onderhoudsvereisten, waardoor jouw buitenruimte een verlengstuk wordt van jouw leefruimte. Door de kwaliteit van ons assortiment composiet terrasplanken kunnen wij de garantie geven van 10 jaar.

Composiet vlonderplank aan het water

Prijzen: Een investering in kwaliteit

Hoewel de initiële kosten van kunststof vlonderplanken hoger kunnen zijn dan die van traditionele houten planken, is het belangrijk om de totale levensduurkosten in overweging te nemen. Hun duurzaamheid en lage onderhoudsvereisten betekenen dat ze op de lange termijn kostenefficiënter zijn. Bovendien bieden veel leveranciers garanties die de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten benadrukken. Wij proberen altijd voor de klant een zeer scherpe prijs aan te bieden. Deze prijs kan wel verschillen omdat onze vlonderplanken in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Ons assortiment vlonderplanken biedt een mooi aanbod in composiet vlonderplanken waarbij wij een laagste prijsgarantie proberen na te streven.

Wat is composiet?

Composiet is een innovatief materiaal dat houtvezels met kunststof combineert, waardoor vlonderplanken ontstaan die zowel mooi als duurzaam zijn. Dit materiaal is ideaal voor buitentoepassingen vanwege zijn weerstand tegen vocht, schimmel en verrotting, waardoor het een lange levensduur heeft zonder veel onderhoud. Composiet producten bieden de mooie waarde van hout met de praktische voordelen van kunststof, inclusief een slipvaste oppervlakte voor extra veiligheid. Het grote verschil tussen composiet en hout is dat je bij composiet weinig onderhoud hebt en geen extra kosten later, waardoor je uiteindelijk een lage prijs betaald voor deze massieve composiet vlonderplanken.

Composiet vlonderplanken voor een onderhoudsarme terras, balkon of tuin”

Montage: Eenvoudig en snel

De montage van hoogwaardige composiet terrasplanken vereist zorgvuldige voorbereiding en uitvoering om de levensduur en het uiterlijk van jouw terras te optimaliseren. Hieronder vindt je een gedetailleerd stappenplan gebaseerd op de verstrekte informatie:

  Voorbereiding

 • 1. Opslag:
  Sla de vlonderplanken op in een binnenruimte waar op een vlakke ondergrond liggen. Voorkom opslag bij temperaturen onder de 5 graden Celsius zonder verwarmde opslagruimte en vermijd direct zonlicht of blootstelling aan regen.
 • 2. Acclimatisatie:
  Laat de terrasplanken minimaal 24 uur acclimatiseren in de omgeving waar ze geïnstalleerd zullen worden. Dit is cruciaal voor een correcte verwerking en om te voorkomen dat de planken krimpen of uitzetten na installatie.
 • 3. Materiaalcontrole:
  Controleer of alle benodigde materialen, zoals montageclips, schroeven, en gereedschap, aanwezig en in goede staat zijn.

 • Montage

 • 4. Onderconstructie:
  Begin met de aanleg van een solide en stabiele onderconstructie. Zorg dat deze een lichte helling heeft (10 mm per meter) weg van het huis voor een goede waterafvoer. De liggers dienen op voldoende plaatsen onderbroken te worden om waterafvoer mogelijk te maken, en de maximale hart-op-hart afstand van de aluminium onderbalken is 400 mm
 • 5. Plaatsing van Liggers:
  Plaats de eerste en laatste ligger op een hartafstand van 250 mm. Gebruik minimaal drie liggers voor een stabiele ondergrond, met een maximale vrije overhang van 50 mm.
 • 6. Bewerking en Zagen:
  Zaag de terrasplanken op maat met normale houtbewerkingsgereedschappen, gebruikmakend van een fijn getand zaagblad voor een gladde afwerking.
 • 7. Bevestiging:
  Bevestig elke terrasplank op elke ligger met behulp van montage clips. Gebruik een schroefboormachine met koppelbegrenzer om te voorkomen dat schroeven doldraaien. Laat een minimale ruimte van 12 mm tussen de kopse kanten van de planken voor uitzetting.
 • 8. Afwerking:
  Controleer gedurende de montage regelmatig de breedte van de geplaatste terrasplanken om eventuele afwijkingen tijdig te kunnen corrigeren.

Onderhoud:

 • Regelmatig reinigen met water en een niet-schurend reinigingsmiddel.
 • Vermijd het slepen van meubilair of andere scherpe voorwerpen over de terrasplanken.
 • Houd het oppervlak vrij van vuil dat krassen kan veroorzaken.

Door deze stappen te volgen, zie je dat jouw composiet planken eenvoudig te leggen zijn, wat resulteert in een duurzaam, mooi vlonderterras wat minimale onderhoud nodig is.

Detail foto composiet vlonderplanken

Composiet vlonderterras: De onderhoudsvrije keuze

In de hedendaagse zoektocht naar duurzame vlonderplanken en een oplossing met weinig onderhoud voor buitenruimtes, onderscheidt een all-in composiet vlonderterras zich als de ultieme keuze. Dit innovatieve materiaal combineert de uitstraling van natuurlijk hout met de veerkracht en duurzaamheid van gerecycled kunststof, waardoor het een ideale oplossing biedt voor iedereen die waarde hecht aan zowel schoonheid als functionaliteit. massief composiet vlonderterrassen vereisen minimale onderhoud, weerstaan de elementen jaar in jaar uit, en bieden een veelzijdigheid in kleuren en afwerkingen die jouw tuin kan transformeren. Of je nu een ruimte creëert voor ontspanning of entertainment, een composiet terras voegt onmiddellijke waarde en stijl toe aan jouw woning, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere wereld.

All-in Composiet Vlonderplanken Pakket: Alles Wat U Nodig Heeft

Voor een vlonderplanken van composiet all-in pakket heb je de benodigde onderdelen nodig:

 • Montageprofiel: De basis voor stabiliteit en ondersteuning van het terras, essentieel voor de juiste installatie en duurzaamheid.
 • Afwerkstrip: Voor een nette en afgewerkte rand, waarmee het terras een uniforme en professionele uitstraling krijgt.
 • Startclip: Noodzakelijk voor het correct positioneren en bevestigen van de eerste vlonderplank aan het montageprofiel.
 • Startprofiel: Een essentieel onderdeel voor het begin van de installatie, waarborgt de correcte uitlijning van de terrasplanken.
 • Bevestigingsschroeven: Speciaal ontworpen voor composiet materialen, deze schroeven zorgen voor een veilige bevestiging van de planken en profielen.
 • Verbindingsclip: Zorgt voor een stevige en naadloze verbinding tussen individuele vlonderplanken, cruciaal voor de integriteit van het terras.

Dit complete pakket bevat alle componenten voor een vlekkeloze installatie van jouw composiet vlonderterras, waardoor je verzekerd bent van een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat.

Composiet vlonderplanken terras

Online betsellen bij kunststofbouwmateriaal.nl

Onze composiet Vlonderplanken kopen? Bestel eenvoudig online via onze digitale bestelomgeving. Wij kennen een groot aanbod met ruime voorraad. Onze producten zijn dan ook veelal uit voorraad leverbaar en wordt je bestelling snel bij je thuisbezorgd door heel Nederland. Heb je vragen over composiet vlonderplanken? Of een afspraak in onze showroom? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Bel vrijblijvend 0528 – 355190 of stuur een e-mail naar info@kunststofbouwmateriaal.nl