Kunststof dagkantafwerking

Het afwerken van een dagkant bij kozijnen speelt een belangrijke rol in zowel de uitsraling als de duurzaamheid van gebouwen. Kunststof dagkantafwerking, met een breed scala aan HPVC en holkamerprofielen, biedt een effectieve en visueel aantrekkelijke methode om kozijnen naadloos af te werken.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Waarom kiezen voor kunststof dagkantafwerking?

Kozijnen zijn een fundamenteel aspect van elke constructie, waarbij een slechte afwerking onmiddellijk opvalt. Kunststof kozijnafwerking, met zijn diversiteit in profielen en afwerkingsmogelijkheden, garandeert dat elk kozijn er perfect uitziet zonder de noodzaak voor uitgebreide stuc- of schilderwerken. Dit is niet alleen tijdbesparend maar zorgt ook voor een langdurig resultaat met minimale onderhoud.

Kunststof dakantafwerking bij een kunststof kozijn

Voordelen van kunststof dagkantafwerking

Kunststof dagkantafwerking biedt talrijke voordelen die het een superieure keuze maken voor de afwerking van kunststof kozijnen, waaronder:

 • Duurzaamheid: Het materiaal is bestand tegen vocht, UV-straling, en andere weersinvloeden, waardoor het een lange levensduur heeft zonder te rotten, roesten, of verbleken.
 • Onderhoudsarm: Kunststof dagkantafwerking vereist minimaal onderhoud. Schoonmaken met water en een mild reinigingsmiddel is vaak voldoende om het er als nieuw uit te laten zien.
 • Flexibiliteit: Beschikbaar in een verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen, inclusief wit en crème, evenals structuurfolie-opties, zodat het bij elke stijl en voorkeur past.
 • UV-bestendig: De profielen zijn ontworpen om UV-straling te weerstaan, waardoor ze hun kleur en integriteit behouden, zelfs bij langdurige blootstelling aan zonlicht.
 • Universele Toepasbaarheid: Geschikt voor alle merkkozijnen, waardoor ze een veelzijdige oplossing bieden voor uiteenlopende projecten.
 • Eenvoudige Montage: De profielen zijn ontworpen voor snelle en gemakkelijke installatie, wat tijd en moeite bespaart tijdens het bouwproces.
 • Hoogwaardige Uitstraling: Afwerkingen met een matte toplaag bieden een satijnzachte, matte look die kozijnen een luxueuze uitstraling geeft zonder de noodzaak voor stucen of schilderen.

Deze voordelen maken kunststof dagkantafwerking een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke, en aantrekkelijke oplossing voor het afwerken van kozijnen.

Het assortiment: Kleuren, materialen en montagegemak

Het assortiment in kunststof dagkantafwerking is zowel uitgebreid als veelzijdig verkrijgbaar, met beschikbare opties in kleuren zoals wit of crème, en ook afwerkingen met structuurfolie. Deze profielen zijn ontworpen om UV-bestendig te zijn, wat hen een duurzame keuze maakt die bestand is tegen verbleken en andere vormen van weerschade. Bovendien zijn ze universeel toepasbaar op kozijnen van elk merk, wat ze een flexibele optie maakt voor een breed scala aan bouw- en renovatieprojecten. Bij de afwerking van dagkant kunt je ook gebruik maken van onze kunststof vensterbanken.

Kunststof kozijnafwerking voor een mooie afwerking van je kozijn”

Prijzen en beschikbaarheid

De kosten van kunststof dagkantafwerking kunnen sterk variëren, afhankelijk van de afmetingen, het type profiel, de kleur en de afwerking die nodig zijn voor het project. Ondanks deze variabiliteit staan de duurzaamheid en het lage onderhoud van kunststof materialen garant voor een kosteneffectieve oplossing over de lange termijn. Voor een nauwkeurige prijsopgave en advies op maat is het aan te raden om direct contact op te nemen met gespecialiseerde leveranciers in de bouw- en renovatiesector. Deze bedrijven kunnen gedetailleerde informatie verstrekken over de beschikbare opties en helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke situatie. Onze prijzen op de webshop zijn altijd inclusief btw.

Detail foto kunststof dagkantafwerking

Profielen kozijnafwerking

Binnen het spectrum van kunststof dagkantafwerking, onderscheiden we een diversiteit aan kunststof profielen die elk specifieke eigenschappen en toepassingen kennen. Deze variëteit stelt ontwerpers en bouwers in staat om voor elke situatie de meest geschikte oplossing te kiezen. Hier volgt een overzicht van enkele soorten profielen van de merken Heering en Milin:

 • Gelijkzijdige- en Ongelijkzijdige Hoekprofielen: Deze profielen zijn ontworpen voor de nauwkeurige afwerking van binnen- en buitenhoeken, waarbij gelijkzijdige profielen gelijke zijlengtes hebben en ongelijkzijdige profielen verschillende lengtes bieden voor asymmetrische toepassingen.
 • Kamerprofielen: Met hun holle ruimtes bieden kamerprofielen niet alleen een mooie afwerking maar ook verbeterde isolatie-eigenschappen, ideaal voor energie-efficiënte bouwprojecten.
 • Platstrips: Plat en flexibel, deze profielen worden vaak gebruikt voor het afdekken van naden of het verstrekken van een strakke, afgewerkte rand langs diverse oppervlakken.
 • U-profielen Deze profielen hebben een U-vormige doorsnede en zijn ideaal voor het afwerken van randen, het bieden van bescherming aan kwetsbare oppervlakken, of het vastzetten van panelen.
 • Vouwhoekprofielen: Speciaal ontworpen voor het afwerken van scherpe hoeken, deze profielen kunnen worden gevouwen of gebogen om een strakke afwerking te garanderen.
 • Z-profielen: Hun Z-vorm maakt deze profielen geschikt voor toepassingen waar een overlap tussen twee oppervlakken gewenst is, biedend een unieke uitstraling en functionele waarde.

Elk van deze profielen heeft zijn unieke eigenschappen en toepassingen, waardoor ze samen een uitgebreid palet aan mogelijkheden bieden voor de afwerking van dagkanten en kozijnen in de bouw. Door de juiste profielen te selecteren, kunnen professionals de functionaliteit en duurzaamheid van hun projecten optimaliseren.

Foto onderaanzicht kunststof kozijnafwerking

Online betsellen bij kunststofbouwmateriaal.nl

Onze dagkantafwerkingen kopen? Bestel eenvoudig online via onze digitale bestelomgeving. Wij kennen een groot aanbod met ruime voorraad. Onze producten zijn dan ook veelal uit voorraad leverbaar en wordt je bestelling snel bij je thuisbezorgd door heel Nederland. Heb je vragen? Of een afspraak in onze showroom? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Bel vrijblijvend 0528 – 355190 of stuur een e-mail naar info@kunststofbouwmateriaal.nl