Kunststof vensterbanken

Kunststof vensterbanken combineren duurzaamheid met stijlvolle veelzijdigheid en bieden een onderhoudsvriendelijke oplossing voor ieder interieur. Ontdek de ideale afwerking die jouw ruimte verrijkt en praktisch gemak biedt.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Waarom Kiezen voor kunststof vensterbanken?

Deze vraag wordt steeds relevanter naarmate meer huiseigenaren de waarde van duurzaamheid, onderhoudsgemak en makkelijke flexibiliteit in hun woningontwerp erkennen. Kunststof vensterbanken vormen een uitmuntende keuze voor zowel nieuwbouwprojecten als renovaties, dankzij hun robuuste samenstelling die bestand is tegen dagelijks gebruik en externe factoren zoals vocht en UV-straling. Bovendien biedt de brede variëteit aan beschikbare designs en afwerkingen de vrijheid om elke ruimte naar wens te personaliseren, waardoor het een slimme keuze is voor diegenen die functionaliteit willen combineren met stijl.

Kunststof vensterbanken voor onderhoudsgemak

Voordelen van kunststof vensterbanken

 • Duurzaamheid
 • Vochtbestendig
 • Onderhoudsarm
 • UV-bestendig
 • Stijlvol

De voordelen van deze hoogwaardige vensterbanken strekken zich uit over verschillende aspecten van woningontwerp en -onderhoud, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor een breed scala aan huishoudens. Deze vensterbanken blinken uit in duurzaamheid en functionaliteit, waardoor ze ideaal zijn voor zowel moderne als traditionele interieurs. Een van de meest geprezen kenmerken is hun onderhoudsarme karakter; in tegenstelling tot natuurlijke materialen zoals hout of steen, vereisen kunststof vensterbanken minimale inspanning om hun stijlvolle aantrekkingskracht te behouden. Ze zijn bestand tegen vlekken, krassen en de meeste huishoudelijke chemicaliën, wat betekent dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn met slechts een vochtige doek.

Kunststof vensterbanken zijn een duurzame en onderhoudsarme keuze”

Daarnaast bieden kunststof vensterbanken een uitzonderlijke weerstand tegen vocht en Uv-straling, waardoor ze niet zullen verkleuren, kromtrekken of rotten als gevolg van blootstelling aan zonlicht of vochtige omstandigheden. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor gebruik in zowel keukens en badkamers als in zonnige ruimtes. Hun structurele integriteit blijft onaangetast door de seizoenen heen, wat bijdraagt aan hun lange levensduur en de behoefte aan vervanging minimaliseert.

Door deze combinatie van praktische voordelen en veel opties zijn kunststof vensterbanken een uitstekende investering voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke en stijlvolle toevoeging aan hun interieur. Hun aanpassingsvermogen en weerstand tegen de elementen waarborgen een blijvende aantrekkelijkheid en functionaliteit, waardoor ze een slimme keuze zijn voor hedendaagse woningen.

kunststof vensterbanken voor een duurzame oplossing

Beschikbare maten en lengtes

Onze vensterbanken zijn makkelijk in gebruik door zijn verschillende lengtes:

 • 2 Meter
 • 3 Meter
 • 4 Meter
 • 5 Meter
 • 6 Meter
Ook hebben deze vensterbanken verschillende soorten breedtes:

 • 200mm
 • 250mm
 • 300mm
 • 380mm
 • 400mm
Hierdoor is er altijd een perfecte pasvorm te vinden in ons assortiment. Deze sectie biedt praktische adviezen voor het selecteren van de juiste afmetingen voor jouw ruimte.

Overzetvensterbank: een eenvoudige upgrade

Ontdek hoe een overzet vensterbank van merken als Milinboard en Lignodur een snelle en efficiënte manier biedt om je interieur op te frissen. Deze vensterbanken passen naadloos over bestaande constructies voor een moeiteloze transformatie. Deze overzet vensterbanken zijn ideaal in gebruik, doordat je deze over je oude vensterbank kunt zetten. Hierdoor is het gemakkelijk om een vensterbank te renoveren.

Natuursteen look: De moderne vensterbank

Voor diegenen die de natuursteenlook wensen zonder het onderhoud, bieden onze kunststof vensterbanken in 10 verschillende kleuren een prachtig alternatief. Deze sectie belicht de schoonheid en praktische voordelen van deze stijlvolle opties. En heeft ondanks zijn donkere varianten een toplaag die krasvast is.

Op maat gemaakte kunststof vensterbanken: Perfectie in elk detail

Het kiezen voor kunststof vensterbanken die leverbaar zijn in verschillende maten zijn ongeëvenaarde flexibiliteit en precisie in het ontwerpen van interieurs. Waardoor ze een ideale oplossing zijn voor huiseigenaren en ontwerpers, die streven naar perfectie in elk detail van hun ruimte. Bovendien maakt de mogelijkheid om de breedte, lengte en zelfs dikte te kiezen, deze vensterbanken bijzonder geschikt voor projecten waar standaardmaten niet volstaan, zoals bij ongewoon gevormde ramen kun je de vensterbanken mooi op maat maken. Deze vensterbanken passen ook perfect bij kunststof kozijnen.

Kunststof vensterbanken op maat

Prijzen van kunststof vensterbanken

De prijs van een vensterbank heeft te maken met een paar verschillende factoren. Als eerste is de lengte van een vensterbank een belangrijke factor. Ook de breedte beïnvloedt de prijs van de kunststof vensterbanken. Een andere factor die de kosten voor jouw vensterbank bepaalt is de kleur. Een standaard kleur is vaak goedkoper dan een hout of marmer look.

Vergelijking van merken

Je kunt bij ons terecht voor verschillende merken kunststof vensterbanken. Zo bieden wij de Milinboard vensterbanken aan in verschillende types. Type B is een vensterbank die een klassieke uitrstraling heeft. Daarnaast vind je bij ons de Milinboard steenlook vensterbanken en de overzet vensterbanken van dit merk. Ook het merk Lignodur is terug te vinden in ons assortiment kunststof vensterbanken. Dit merk is te verkrijgen in een steenlook en een gladde uitstraling. Novaboard is het derde merk kunststof vensterbanken in ons assortiment. Deze heeft overzet vensterbanken en een steenlook variant in het assortiment.

Kleurengids voor Kunststof Vensterbanken

Kies uit een uitgebreid palet van kleuren om je interieur perfect te complementeren. Deze sectie verkent de beschikbare kleuropties en hoe deze de sfeer van je ruimte kunnen beïnvloeden. Je kunt kunststof vensterbanken bestellen in diverse kleuren:

Kusntstof vensterbanken in veel verschillende kleuren

Kunststof vensterbanken vs. composiet vensterbanken: Waarom kunststof de beste keuze is

In de vergelijking tussen kunststof en composiet vensterbanken, onderscheiden kunststof vensterbanken zich als de superieure keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar duurzaamheid, onderhoudsgemak en kostenefficiëntie. Terwijl composiet vensterbanken, bekend om hun mengsel van natuurlijke en synthetische materialen, bepaalde uitstraling en functionele voordelen kunnen bieden, blinkt kunststof uit door zijn uniforme kwaliteit en weerstand tegen vocht, schimmel, en verkleuring. Dit maakt kunststof vensterbanken een uitermate populaire optie voor gebruik in alle delen van het huis, vooral in ruimtes met hoge vochtigheid zoals keukens en badkamers.

Een belangrijk aspect waar kunststof vensterbanken de voorkeur krijgen, ligt in hun onderhoudsvriendelijkheid. In tegenstelling tot composiet vensterbanken, die mogelijk speciale zorg en regelmatige behandeling vereisen om hun uiterlijk te behouden, vereisen kunststof vensterbanken minimale inspanning om schoon en in topconditie te blijven. Bovendien zijn onze kunststof vensterbanken volledig gemaakt van pvc.

Monteren vensterbanken van kunststof: Stappenplan

Voorbereiding: bereid je voor met onze handige checklist. Verzamel vensterbanken, montagekit, lijmkam, acrylaatkit, en wandbeugels vooraf. Een goede voorbereiding is cruciaal voor een vlekkeloze installatie. Laat de vensterbanken minstens 5 uur acclimatiseren in de ruimte waar ze geïnstalleerd worden bij een temperatuur van rond de 20 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale pasvorm. Zorg ook dat de ondergrond waarop je gaat werken schoon, droog, en vlak is voor de beste stabiliteit.

Bewaaradvies: bescherm je vensterbanken door ze binnenshuis op te slaan. Vermijd plaatsing in koude ruimtes of direct zonlicht om beschadigingen te voorkomen.

Stappenplan montage vensterbank van kunststof

 • Stap 1: Toepassen van montagekit
  Een gelijkmatige laag montagekit garandeert een sterke hechting. Gebruik een lijmkam om dit klusje klant-en-klaar te krijgen.
 • Stap 2: Positioneer de Vensterbank
  Leg de vensterbank zorgvuldig op zijn plek en druk stevig aan voor een perfecte afwerking.
 • Stap 3: Naden Perfect Afwerken
  Een strakke look bereik je door de naden af te werken met acrylaatkit. De zijkanten kun je voorzien van eindkappen voor de mooie afwerking.
 • Stap 4: Steun voor Lange Vensterbanken
  Voor vensterbanken die meer dan 10 cm overhangen, bieden wandbeugels de noodzakelijke extra stevigheid. Panelen kunnen worden afgewerkt met of zonder hulpprofielen, afhankelijk van de uitstraling.

 • Kunststof vensterbanken bij raam

  Online betsellen bij kunststofbouwmateriaal.nl

  Kunststof vensterbank kopen? Eenvoudig online via onze digitale bestelomgeving. Wij kennen een groot aanbod met ruime voorraad. Onze producten zijn dan ook veelal uit voorraad leverbaar en wordt je bestelling snel bij je thuisbezorgd door heel Nederland. Heb je vragen, hulp bij het maken van jouw keuze of montage advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Bel vrijblijvend 0528 – 355190 of stuur een e-mail naar info@kunststofbouwmateriaal.nl