Kunststof wandpanelen

Ontdek de kracht van kunststof wandpanelen voor een moderne, onderhoudsarme en stijlvolle upgrade van je interieur. Perfect voor zowel thuis als bedrijf ruimtes, bieden deze duurzame panelen een veelzijdige en kosteneffectieve designoplossing. Transformeer je ruimte met gemak en stijl.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Waarom kiezen voor kunststof wandpanelen?

Kunststof wandpanelen blinken uit in hun breed inzetbare toepassingen, mede door hun lichte gewicht, wat de installatie vereenvoudigt en de druk op constructies verlaagt. Hun vochtbestendigheid maakt ze de perfecte keuze voor gebruik in keukens en badkamers, plekken waar traditionele materialen vaak tekortschieten. Bovendien vergen deze panelen weinig onderhoud, een significante afwijking van de noodzaak tot regelmatig schuren, verven of behandelen zoals dat bij hout het geval is.

kunststof wanpanelen gemonteerd aan de muur

Voordelen van Kunststof Wandpanelen

Kunststof wandpanelen onderscheiden zich door hun robuustheid, onderhoudsvriendelijkheid en veelzijdigheid, wat ze een superieure keuze maakt boven akoestische alternatieven in elk interieurproject. Ze combineren naadloos functionaliteit met stijl, en bieden een duurzame oplossing voor zowel natte ruimtes zoals keukens en badkamers als voor andere delen van het huis of kantoor. Dit zijn een paar voordelen:

 • Duurzaamheid: Bestand tegen vocht, schimmel en termieten, bieden kunststof wandpanelen een blijvende oplossing voor wandafwerking.
 • Onderhoudsgemak: Het eenvoudige onderhoud bespaart tijd en inspanning; een eenvoudige veeg is vaak al voldoende.
 • Veelzijdigheid: Met een ruime keuze aan kleuren, patronen en afwerkingen passen deze panelen naadloos in elk interieurontwerp.
 • Kostenbesparing: Deze panelen zijn vaak voordeliger in zowel aanschaf als installatie dan hun traditionele tegenhangers.

Kunststof vs. hout

Waar houten panelen warmte en een natuurlijke uitstraling bieden, daar vereisen ze ook regelmatig onderhoud en zijn ze gevoelig voor vochtige ruimtes. Kunststof panelen presenteren een praktisch alternatief, met vergelijkbare opties maar met meer duurzaamheid en minder onderhoud, wat ze een kosteneffectieve keuze maakt voor een moderne look zonder de zorg. Doordat het volledige pvc wandpanelen zijn hoef je het alleen te onderhouden door schoon te houden.

Kunststof wandpanelen voor het bekleden van elke ruimte”

Prijzen

Hoewel kunststof initieel duurder kan zijn dan hout, rechtvaardigt de lange lijst van voordelen deze investering. Kunststof is uitzonderlijk duurzaam, vereist minimaal onderhoud, en is bestand tegen vocht en schimmels, wat het een ideale keuze maakt voor elke ruimte. De veelzijdigheid in ontwerp en kleur biedt eindeloze creatieve mogelijkheden, passend bij elke interieurstijl. Bovendien, met de besparing op onderhoudskosten en de lange levensduur, biedt kunststof op de lange termijn een kosteneffectieve oplossing. Kies voor een stijlvol, duurzaam en onderhoudsvriendelijk interieur.

hygiënische wandpanelen voor elke ruimte

Kleuren kunststof paneel

Kunststof panelen kun je in veel kleuren bestellen en variëert per merk in verschillende uitstralingen en functionele behoeften. Linerio biedt warme tinten zoals mokka, chocolade, en naturel voor een natuurlijke look. Wonderboard houdt het praktisch met zwart en wit, perfect voor moderne of industriële settings. Special Foodcare focust op hygiëne met enkel verkeerswit, ideaal voor ruimtes waar netheid cruciaal is. Elk kleurenschema is zorgvuldig gekozen om zowel de uitstraling als de functionaliteit van de installatieruimte te verbeteren. Zie hieronder voor een kleurenoverzicht.

Kleurenoverzicht kunststof wandpanelen

Een stijlvol interieur creëren

De mogelijkheden om met kunststof wandpanelen een unieke interieurstijl te creëren zijn eindeloos. Van moderne, minimalistische looks met strakke kleuren tot meer traditionele designs die hout- of steeneffecten nabootsen: er is een optie voor iedere smaak. Door verschillende texturen en kleuren te mixen, kun je een persoonlijke en functionele ruimte ontwerpen die zowel stijlvol als praktisch is. Kunststof wandpanelen staan garant voor een veelzijdige, duurzame en budgetvriendelijke manier om interieurs te verfraaien. Ze bieden een aantrekkelijke en onderhoudsarme afwerking die je ruimte opwaardeert. Kies de juiste panelen voor jouw project en geniet van een stijlvol, duurzaam en makkelijk te onderhouden interieur.

Kunststof wandpanelen: De akoestische look met extra voordelen

Kunststof wandpanelen bieden de aantrekkingskracht van akoestische panelen met toegevoegde duurzaamheid en onderhoudsgemak. Deze innovatieve panelen bootsen de verfijnde textuur en het warme, uitnodigende uiterlijk van akoestische panelen na, terwijl ze een scala aan functionele voordelen bieden. Ze zijn ontworpen om vocht, schimmel en slijtage te weerstaan, waardoor ze perfect zijn voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Kunststof wandpanelen vereisen minimale inspanning om er jarenlang als nieuw uit te zien, wat ze een slimme investering maakt voor een stijlvol en praktisch interieur. Deze panelen combineren uitstraling met prestatie, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor iedereen die de look van akoestische panelen wenst zonder de hoge onderhoudsvereisten.

Detail foto aan de wand kunststof wandpaneel

Onze merken voor kunststof wandpaneel

Linerio:
Linerio, ons toonaangevende merk voor kunststof wandpanelen, biedt een perfecte mix van stijl en functionaliteit voor elke ruimte. Met panelen van 2,65 meter hoog en 12,2 cm breed, past Linerio naadloos in zowel moderne als traditionele interieurs. Deze waterbestendige panelen, bekend om hun vocht- en schimmelbestendigheid, zijn ideaal voor keukens en badkamers en vereisen minimaal onderhoud. Kies Linerio voor een duurzame, stijlvolle upgrade van jouw ruimte.

Wonderboard:
Wonderboard is een geavanceerde oplossing voor wand- en plafondbekleding die voldoet aan de strenge hygiëne- en levensmiddelennormen, waaronder de HACCP-richtlijnen, essentieel voor de voedingsindustrie. Wonderboard® is een duurzaam, flexibel en hygiënisch materiaal, bestaande uit polyesterhars versterkt met glasvezel, waardoor het bestand is tegen schimmel, bacteriën, corrosie, en extreme temperaturen (-50°C tot +100°C). Het biedt een makkelijk schoon te houden oppervlak dat niet absorbeert en geur- en kleurvast is, ideaal voor ruimtes waar strenge hygiënische eisen gelden. De panelen zijn direct verlijmbaar op diverse ondergronden zonder ruimteverlies, en het unieke systeem ondersteunt een efficiënte montage. Wonderboard® is erkend voor zijn bijdrage aan voedselveiligheid en hygiëne met een verwachte levensduur van 30 jaar en komt met een garantie van 10 jaar, waardoor het een betrouwbare keuze is voor zowel nieuwbouw als voor ruimtes die je moet renoveren in de voedingsindustrie en daarbuiten. Deze panelen zijn ook toepasbaar bij o.a.:

 • Bakkerij
 • Poelier
 • Restaurant
 • Sanitaire ruimte
 • Slachterij en slagerij
 • Veehouderij
 • Garage
 • Wasstraat
 • Ziekenhuis en zorginstelling
 • Visverwerkingsbedrijf
 • Vleesverwerkingsbedrijf

Special Foodcare:
Special foodcare biedt hygiënische kunststof platen voor omgevingen met strenge hygiënevereisten zoals de voedingsmiddelenindustrie en de medische sector. Gemaakt van calcium zink gestabiliseerd kunststof, dit paneel is bestand tegen vocht, vet, en chemische stoffen, waardoor ze ideaal zijn om schimmel en bacteriegroei te voorkomen. De panelen, beschikbaar voor zowel wanden als plafonds, hebben een dubbele sluiting die vuilophoping tegengaat en zijn eenvoudig schoon te maken, ondersteunend aan de naleving van hygiënenormen.

Wandpaneel voor elke vochtige ruimte

Monteren van onze kunststof wandpanelen

Voor de montage van onze hoogwaardige kunststof wandpanelen, zoals Linerio, Wonderboard, en Special Foodcare, is een gestructureerde aanpak essentieel voor een succesvolle installatie. Deze wandpanelen zijn eenvoudig te monteren waardoor het ook efficiënt gemonteerd kan worden. Hier volgt een algemeen stappenplan waarmee het eenvoudig zelf te monteren is. Omdat er verschillende kunststof wandpanelen zijn is dit een algemeen stappenplan:

 • 1. Voorbereiding van de Ondergrond: Zorg dat de ondergrond waarop de wandbekleding wordt bevestigd, glad, schoon, en vrij van afbrokkelend materiaal is. Dit zorgt voor optimale hechting van de hightack kit.
 • 2. Acclimatisatie: Laat de panelen 12 uur voor montage acclimatiseren in de ruimte waar ze geïnstalleerd worden, om aan de omgevingstemperatuur aan te passen.
 • 3. Montage van Profielen: Installeer eerst alle rand-, verbinding-, en hoekprofielen. Zorg dat deze profielen correct zijn uitgelijnd en waterpas zijn bevestigd.
 • 4. Bevestiging van de Panelen: Breng een geschikte high tack dik aan op de achterzijde van de panelen en/of op de onderconstructie. Begin met de installatie van links naar rechts en van onder naar boven. Zorg voor een correcte verticale en horizontale positionering van het eerste paneel, idealiter met een waterpas.
 • 5. Zagen en Bewerken: Panelen en profielen kunnen op maat gezaagd worden met standaard houtbewerkingsgereedschap. Zaag bij voorkeur vanaf de niet-decoratieve zijde om beschadigingen te voorkomen.
 • 6. Afwerking: In het geval van buitenste wandhoekafwerking, draai de panelen naar elkaar toe met het slot van het buitenste paneel. Voor interne hoekafwerking, gebruik het langere paneelslot. Zorg voor nette zaagsnede onder een hoek van 45 graden bij het gebruik van universele U-vormige afwerkprofielen.
 • 7. Reiniging: Reinig de panelen na installatie met een mild schoonmaakmiddel en water. Voorkom het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddelen, oplosmiddelen, of schuurmiddelen.
 • 8. Opslag: Bewaar ongebruikte panelen binnen, horizontaal op een vlakke ondergrond, in een droge en goed geventileerde ruimte met een minimale temperatuur van 10°C.
Akoestische look kunststof wandpanelen

Onderhoudsarme wandpanelen

Naast dat de Wandpanelen een eenvoudige en snelle montage hebben zijn ze ook onderhoudsarm en bieden een duurzame, stijlvolle oplossing die weinig verzorging vereist. Omdat ze schimmel- en vochtbestendig zijn, zijn ze uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Kies uit diverse kleuren en designs die bij elke interieurstijl passen. Geniet van een blijvend mooie uitstraling zonder het gedoe van schilderen of intensief onderhoud. Wel raden wij aan om regelmatig aan om het schoon te houden bij voorkeur met een zachte doek.

Online betsellen bij kunststofbouwmateriaal.nl

Kunststof wandpanelen online bestellen? Bestel eenvoudig online via onze digitale bestelomgeving. Wij kennen een groot aanbod met ruime voorraad. Onze producten zijn dan ook veelal uit voorraad leverbaar en wordt je bestelling snel bij je thuisbezorgd door heel Nederland. Heb je vragen, hulp bij het maken van jouw keuze of montage advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Bel vrijblijvend 0528 – 355190 of stuur een e-mail naar info@kunststofbouwmateriaal.nl