Linerio Wandpaneel

Linerio wandpanelen Geeft jouw interieur een exclusief karakter. Deze panelen bieden niet alleen de mogelijkheid om gezellige hoeken te creëren, maar voegen ook een uniek designelement toe aan elke ruimte. De uiteindelijke uitstraling wordt bepaald door het gekozen formaat, waarbij je kunt kiezen uit drie verschillende maten: S, M en L, elk met hun eigen kenmerkende breedte van de latten.

Linerio logo

Drie soorten Linerio

Linerio is een kunststof wandpaneel dat gebruikt wordt voor de interieur afwerking. Hierin kun je denk aan slaapkamers, woonkamers, badkamers en keukens. Door zijn waterbestendigheid is dit een uniek wandpaneel. Deze wandpanelen zijn van hoge kwaliteit en hebben een eigen karakter.

Linerio S-lijn

De smalle latten van 10 mm op de Linerio wandpanelen creëren een subtiele maar opvallende toevoeging aan het interieur. Door te kiezen voor deze smalle latten ontstaat er een delicaat en verfijnd accent dat de aandacht trekt zonder overdreven aanwezig te zijn. Dit paneel met smalle latten is bijzonder geschikt voor kleinere ruimtes. De visuele impact ervan is tweeledig: ten eerste suggereert het optisch een verhoogd plafond, waardoor de ruimte groter en luchtiger lijkt. Ten tweede springt de bekleedde wand er echt uit.

Linerio S-lijn kunststof wandpaneel

Linerio M-lijn

De medium latten van 25 mm op de Linerio wandpanelen voegen een karakteristieke uitstraling toe aan het interieur, waardoor een stijlvolle en kenmerkende ambiance ontstaat. Om een prachtig resultaat te bereiken, kunnen de kleuren van de panelen worden afgestemd op het kleurenpalet van het interieur. Dit creëert niet alleen warmte, maar ook een rustige en gezellige sfeer in de ruimte bevordert.

Linerio M-lijn kunststof wandpaneel

Linerio L-lijn

De diepe latten van 30 mm op de Linerio wandpanelen creëren een krachtige en uitgesproken uitstraling, waardoor ze dienen als een opvallende focus op grote wanden in ruime interieurs. De lichte variant van deze panelen draagt bij aan het vergroten van de lichtinval en het bevorderen van een gevoel van ruimte en harmonie in het interieur. In contrast hiermee biedt de donkere variant een warmere, meer intieme atmosfeer, waardoor een ontspannen en gezellige sfeer ontstaat in de ruimte.

Linerio L-lijn kunststof wandpaneel
Soorten S-Lijn M-Lijn L-Lijn
Naturel
Mokka
Chocolade X

Wat is Linerio

Linerio wandpanelen onderscheiden zich door het gebruik van polystyreen als basis, met een hot-stamping printtechnologie. Dit kunststofmateriaal biedt diverse voordelen. De panelen geven een luxe uitstraling aan wanden en bieden creatieve vrijheid voor toepassing in de woonkamer, slaapkamer, keuken, of badkamer. Uniek is de mogelijkheid tot zowel verticale als horizontale montage. Linerio is verkrijgbaar in 3 formaten en biedt keuze uit 3 houttinten, waardoor het veelzijdig in verschillende interieurs past. Met de volgende Voordelen:

 • Licht van gewicht
 • Vochtbestendig
 • Makkelijk schoon te houden
 • Snelle installatie
 • Duurzaam
 • Onderhoudsarm
Linerio wandpaneel gemonteerd aan de wand.

Eenvoudige montage Linerio wandpaneel

Linerio wandpanelen zijn ontworpen met het oog op eenvoudige installatie, waardoor ze ook voor doe-het-zelvers gemakkelijk te monteren zijn. Hier zijn de stappen en vereisten voor de montage van Linerio wandpanelen:

Stappenplan montage Linerio wandpaneel

 • Stap 1: Installatie- en Ondergrondvoorwaarden
  Linerio-panelen dienen te worden geïnstalleerd met high tack en kunnen zowel verticaal, horizontaal als diagonaal worden geplaatst.
  De ondergrond moet glad en schoon zijn en mag niet afbrokkelen, waardoor een goede hechting van de high tack wordt gegarandeerd.
 • Stap 2: Voorbereiding en Kwaliteitscontrole
  Bij ontvangst dienen alle panelen worden gecontroleerd op mogelijke defecten, zoals krassen, afdrukfouten en verkleuringen.
  Eventuele zichtbare productdefecten moeten vóór de installatie worden gemeld, omdat klachten na installatie niet in behandeling worden genomen.
 • Stap 3: Opslag en Acclimatiseren
  Panelen moeten voorafgaand aan de installatie worden opgeslagen in de ruimte waar ze worden geïnstalleerd om te acclimatiseren aan de omgevingstemperatuur.
 • Stap 4: Montage-richtlijnen
  De installateur moet beschikken over vakkundige technische kennis en bekend zijn met veiligheidsmaatregelen. (Zie montage handleiding)
  Panelen kunnen worden afgewerkt met of zonder hulpprofielen, afhankelijk van de esthetische voorkeur.
 • Stap 5: Beperkingen voor Installatieplaatsen
  Vermijd installatie in gebieden met verhoogde temperaturen (boven 60°C), zoals sauna's, naast fornuizen of op schoorstenen.
  Het product is geschikt voor binnen toepassingen en kan worden geïnstalleerd in vochtige ruimtes, met uitzondering van direct contact met water.
 • Stap 6: Zagen en Plaatsing
  Bij het zagen van panelen en hulpprofielen wordt aanbevolen om dit te doen vanaf de niet-decoratieve kant (B-kant).
  Het gebruik van geschikte high tack, wordt door ons sterk aangeraden.
 • Stap 7: Installatievolgorde
  De High tack moet royaal worden aangebracht op de panelen en hulpprofielen op de punten waar ze in contact komen met de wand.
  De installatie moet altijd van links naar rechts en van onder naar boven plaatsvinden.
  Je begint links met je startprofiel, daarna kun je de boven- en of onderkant afwerken met een afwerkprofiel. Je eindigt met een eindprofiel aan de rechterkant
 • Stap 8: Hoekafwerking en Bevestigingen
  Bij de afwerking van wandhoeken met universele U-vormige afwerkprofielen moeten de afwerkingen onder een hoek van 45 graden worden gezaagd.
  Plankdragers, planken of andere voorwerpen mogen niet direct op het paneel worden geschroefd, maar moeten op het oppervlak eronder worden gemonteerd.
 • Stap 9: Reiniging en Onderhoud
  Reinig de panelen met een mild reinigingsmiddel en vermijd sterke chemicaliën, bleekmiddelen, oplosmiddelen, schuurmiddelen en water boven +40°C.
  Laat vloeistofvlekken niet opdrogen op de panelen, omdat dit tot verkleuring kan leiden.
 • Stap 10: Algemene Aanbevelingen
  Houd je aan alle instructies om de garantie van het product geldig te houden.
  Deze gedetailleerde instructies zorgen voor een correcte installatie en onderhoud van Linerio-panelen, met behoud van de garantie en een duurzame, esthetisch aantrekkelijke afwerking van je interieur.

Montagehandleiding en instructies:

Bekijk de montagehandleiding

Linerio wandpaneel gemonteerd aan de wand.

Prijzen linerio en prijslijst wandpanelen

De prijsvariatie van Linerio-wandpanelen wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het gekozen formaat en de specifieke eigenschappen van de panelen. De prijs per vierkante meter (m²) verschilt van €118,97 tot €128,45, wat afhankelijk is van het geselecteerde model en de gebruikte materialen. Voor de lengteprijs, die varieert van €38,08 tot €41,10, factoren zoals afwerkprofielen kunnen een rol spelen in de uiteindelijke kosten.

Linerio prijslijst

Prijzen Lengte M2
S-Lijn €38,07 €118,97
M-Lijn €39,47 €123,34
L-Lijn €41,10 €128,45