Duafort gevelbekleding - Canexel vervanger

Houten gevelbekleding vraagt veel tijd aan het onderhoud. Daarnaast zal na verloop van tijd gaan vergrijzen en kan het gaan rotten. Duafort gevelbekleding vergt weinig onderhoud en is eenvoudig te monteren. Zelfs als je denkt dat die mooie houtlook verloren gaat, heb je het mis. Kunststof gevelbekleding van Duafort is duurzaam, UV-bestendig/kleurvast en heeft tot 10 jaar garantie.

Duafort gevelbekleding heeft, net zoals canexel, een dikte van 10mm waardoor het de perfecte Canexel vervanger is. Hierdoor hoeven bestaande kozijnen niet vervangen te worden waardoor de montage een stuk sneller gaat en eenvoudiger is.

Waarom kiezen voor Duafort gevelbekleding?

Het is nu eenmaal een feit dat hout en Canexel kan vergrijzen en na loop van tijd zal afbladderen. Als je nooit meer last wilt hebben van verrotte panelen en terugkomend schilderwerk, kan gevelbekleding van Duafort een oplossing bieden. Duafort gevelbekleding kan worden toegepast in de recreatie, wonen, tuin en utiliteitsbouw en is praktisch onderhoudsarm. Met het ruime aanbod gevelbekleding van Duofort kun je op een snelle, budgetvriendelijke manier bijna elk type gebouw naar eigen wens een stijlvolle uitstraling geven.

De voordelen van Duafort gevelbekleding

Duafort gevelbekleding is natuurlijk meer dan alleen een nieuw uiterlijk. Naast dat het er prachtig uitziet, brengt het ook een hoop andere voordelen met zich mee.

  • Onderhoudsarm: De gevelbekleding van Duafort is onderhoudsarm waardoor schilderen niet nodig is. Ook als je er toch even een doekje over heen wilt halen, kan gevelbekleding gemakkelijk worden gereinigd.
  • Blijvende houtlook: Doordat de houtstructuur van de gevelbekleding warm in het oppervlak wordt gewalst, is het bestand tegen verschillende weersomstandigheden en blijft het in stand. Daarnaast is ook de toplaag voorzien van UV bescherming.
  • Slagvast kunststof: Duafort gevelbekleding zijn voorzien van een kras-en slagvaste toplaag. Hierdoor wordt de kans op beschadigingen een stuk kleiner.
  • Keuze uit een ruim aanbod: Doordat Duafort gevelbekleding in vele verschillende kleuren en uitvoeringen leverbaar is, kun je geheel naar wens een keuze maken

Duafort gevelbekleding, de perfecte Canexel vervanger

Duafort Rabat is dé hoogwaardige Canexel vervanger bij uitstek. Canexel is een mengeling van hout, wat kan verrotten, en hars met een gelakte toplaag. Na een aantal jaren is gebleken dat deze samenstelling geen duurzame oplossing is. Schilderen van Canexel is in 90% van de gevallen geen optie en erg duur. Dit komt omdat het canexel zelf verrot is en dit met schilderen niet opgelost wordt. Het schilderen verfraait het vaak voor 1 of 2 jaar maar is daarna geheel aan vervanging toe. Daarom is het verstandiger om Canexel gelijk te vervangen met Duafort gevelbekleding omdat deze kosten vergelijkbaar zijn en daarnaast ook nog eens een verwachte levensduur hebben van 30 jaar.

Duafort gevelbekleding heeft ten opzichte van andere gevelbekleding het voordeel dat het dezelfde 10 mm dikte heeft als Canexel. Hierdoor kunnen bestaande kozijnen behouden blijven waardoor de montagetijd en kosten een stuk minder zijn.

Heb je vragen, hulp nodig bij het maken van een keuze of ontvang je graag montageadvies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Soorten Duafort gevelbekleding

Gevelbekleding van Duafort wordt met name veel gebruikt voor chalets, gevels en stacaravans. Hout heeft als vervelende eigenschap dat het onder bepaalde omstandigheden snel kan gaan rotten. Dit is ook zo met Canexel. Maar wat zijn dan goede vervangers voor Canexel?

Duafort Rabat

Zoals al eerder genoemd is Duafort Rabat een goede oplossing voor het vervangen voor Canexel. Het grote voordeel hieraan is dat de paneeldikte gelijk is aan dat van Canexel en dat de montage daardoor een stuk eenvoudiger en sneller gaat. Duafort rabat is een zeer duurzaam product en kan zorgen onderhoud te plegen wel 30 jaar meegaan. Dit product is kleurvast, weerbestendig en zelfs voor de doe-het-zelver erg geschikt.

Duafort Velling

Een andere optie is het mooie product Duafort Velling. Deze vorm van gevelbekleding is stevig en door de dikte van de panelen zeer geschikt ter vervanging van Canexel. Je hebt hierbij de keuze uit Duafort Velling 125mm en Duafort Velling 200mm. Ook Duafort Velling is een duurzaam product en heeft een verwachte levensduur van 30 jaar.

Duafort gevelbekleding laten plaatsen

Een ander groot voordeel van Duafort gevelbekleding is dat het zeer eenvoudig te monteren is. Wat betreft de montage van gevelbekleding geven we je graag deskundig advies.

  1. Plaats het startprofiel onderaan waterpas (optioneel ook het ventilatieprofiel)
  2. Plaats op stapelende wijze de kunststof gevelbekleding met bijhorende schroeven vast
  3. Plaats bovenaan een ventilatieafsluitprofiel, aan de randen een eindprofiel en aan de hoeken een hoekprofiel

Duafort gevelbekleding bestellen bij Kunststofbouwmateriaal

Duafort gevelbekleding is eenvoudig online te bestellen op onze webshop. U kunt bij ons terecht voor een groot aanbod met een ruime voorraad. Heb je vragen over Duafort gevelbekleding, of over één van onze andere Duafort producten? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Kunststof Bouwmateriaal helpt je graag bij het maken van de juiste keuze.