Duafort Rabat Kunststof

Duafort Rabat is een kunststof gevelbekleding met een ronde sponning en geeft jouw gevel of wand een warme uitstraling zonder de nadelen van hout. Het is duurzaam, rot niet, is slag- en krasvast en doordat het UV-bestendig is blijven de kleuren mooi.

Duafort Rabat is dé canexel vervanger bij uitstek. Het grote voordeel ten opzichte van andere gevelbekleding is dat het dezelfde 10mm dikte heeft als Canexel waardoor bestaande kozijnen niet vervangen hoeven te worden en montage een stuk sneller en makkelijker gaat wat enorm scheelt in de kosten.

Op de Duafort Rabat die wij aanbieden zit een garantie van 10 jaar en heeft een verwachte levensduur van 30 jaar

Duafort Rabat:snel en efficiënt

Rabat is één van de meest populaire vormen van gevelbekleding bij Kunststof Bouwmateriaal. Het soortelijk gewicht van Duafort, de Canexel vervanger, is 0,979 g/m3 en bevat erg weinig schuim. Hierdoor is het erg slagvast en zelfs niet bros bij lage temperaturen. Duafort Rabat is eenvoudig en snel te monteren en dat komt omdat de planken gemakkelijk in elkaar of over elkaar heen kunnen worden bevestigd. Aan de onderkant van de plank zit een groef en aan de bovenkant een rand. Deze delen schuif je zo over elkaar heen waardoor je in korte tijd een gevel kunt bekleden. Duafort gevelbekleding is met name ontwikkelt voor het gedeeltelijk vervangen of bekleden van chalets en stacaravans. De panelen zijn massief en gemaakt van hoogslagvast PVC, met een slag- en krasvaste co-extrusie laag.

De voordelen van Duafort Rabat

Een van de grootste voordelen van Duafort Rabat is toch wel het onderhoudsarme karakter. Doordat Rabat niet om de zoveel jaar geschilderd hoeft te worden en juist erg kleurvast is, hoef je niet grootschalig onderhoud te plegen. Toch kent Duafort Rabat naast dat het onderhoudsvrij is ook nog andere voordelen:

  • Rabat is bestand tegen verschillende weersomstandigheden:Duafort Rabat is goed bestand tegen weersinvloeden als bijvoorbeeld regen of wind. Daarnaast is rabat UV-bestendig en kleurvast. Dat wil zeggen dat het goed bestand is tegen de felle UV-stralen van de zon.
  • Rabat is eenvoudig te reinigen:Wil je jouw gevel of wand toch even een schoonmaakbeurt geven? Dan kun je met alleen al een sopje allesreiniger of groene zeep het materiaal er weer als nieuw uit laten zien.
  • Rabat is een goede investering:Omdat Duafort Rabat wel zo’n 30 jaar mee kan gaan zonder er al te veel onderhoud aan te hoeven plegen, is het een zeer duurzame investering. Dit komt met name omdat het materiaal niet kan rotten en goed bestand is tegen invloeden van buitenaf.

Duafort Rabat: dé hoogwaardige Canexel vervanger

Wist jij dat je bij gebruik van Canexel soms al na 5 jaar problemen tegen kan komen? Met alleen schilderen kun je het probleem van verrot Canexel niet oplossen. Schilderen lost het vaak voor 1 of 2 jaar op en daarna is het geheel aan vervanging toe. Naar Duafort Rabat hoef je daarentegen jarenlang niet om te kijken. Duafort Rabat heeft dezelfde 10mm dikte als Canexel, waardoor de bestaande kozijnen kunnen worden behouden en de montage snel kan worden afgerond. Duafort is kwalitatief beter dan de meeste kunststof gevelbekleding soorten en door de korte montagetijd ook nog eens een stuk voordeliger.

Het verschil tussen Duafort Rabat en Duafort Velling

Het grootste verschil tussen Rabat en Velling is de wijze waarop het kan worden toegepast. Rabat bijvoorbeeld kan alleen maar horizontaal worden gemonteerd, terwijl Velling horizontaal en verticaal kan worden gezet. Rabat heeft een ronde sponning en wordt vaak ingezet als er een gedeelte van de gevelbekleding moet worden vervangen, omdat dit materiaal het meest overeenkomt met hout of canexel. Velling beschikt over een hoekige sponning en wordt gebruikt om de gehele gevel te vervangen. Deze vorm van gevelbekleding kan geheel naar stijl worden uitgekozen.

Blijvende houtstructuur

De houtstructuur wordt warm in het oppervlak gewalst en zal hierdoor ook bij hoge temperaturen niet aangetast worden. Net als bij hout kun je rabatdelen verkrijgen in vele verschillende stijlen. Bovendien kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren, structuren en glansgraden. Kunststof rabatdelen zijn verkrijgbaar met verschillende structuren, waaronder de natuurlijke uitstraling van de nerfstructuur, een moderne betonlook en/of een glad oppervlak.

Waar kun je Duafort Rabat voor gebruiken?

Als je jouw gevel een mooie uitstraling wilt geven, is Duafort Rabat gevelbekleding echt iets voor jou. Duafort Rabat kan worden gebruikt voor de volgende toepassingen:

  • Chalets
  • Woningen
  • Bedrijfspanden
  • Vakantiewoningen
  • Woonboten
  • Schuurtjes en overkappingen

Duafort Rabat online bestellen bij Kunststof Bouwmateriaal

Je kunt bij Kunststof Bouwmateriaal terecht voor de levering en montage van Duafort Rabat in heel Nederland. Met onze kennis en ervaring kunnen we jou altijd goede kwaliteit en een mooie uitstraling garanderen. Ga jij na het lezen van bovenstaande tekst als doe-het-zelver aan de slag met het monteren van Duafort Rabat? Bereid je hier dan goed op voor en schakel eventueel hulp in van iemand die deze klus al eerder heeft geklaard. Naast Duafort Rabat kun je bij ons ook terecht voor:

Voor deskundig en begeleidend advies over het aanbod of de montage van gevelbekleding staan we graag voor je klaar. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op en we helpen je graag verder.