Keralit gevelbekleding

Keralit is een duurzaam, onderhoudsarm en hoogwaardig kunststof gevelbekleding. Het is dan ook ideaal voor wie een product zoekt met een lange levensduur zonder dat het veel onderhoud vraagt. Deze gevelbekleding is kleurvast en zorgt ervoor dat je woning, chalet, tuinhuis of overkapping nog vele jaren een schitterende uitstraling heeft. Zonder veel onderhoud, heb je dus jaren plezier van deze Keralit gevelbekleding."Kunstof Bouwmateriaal is officiële dealer van Keralit"

Keralit logo

Drie soorten Keralit gevelbekleding

Keralit is een kunststof gevelbekleding dat gebruikt wordt voor de afwerking en bekleding van een heel gamma verschillende bouwwerken. Denk bijvoorbeeld aan overkappingen, tuinhuisjes, chalets, maar ook voor een dakopbouw of dakkapel is Keralit gevelbekleding erg geschikt. De Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in drie verschillende soorten. Deze panelen zijn van dezelfde hoge kwaliteit, maar hebben elk hun eigen karakter en uitstraling.

Sponningdeel 143

De kunststof gevelpanelen Keralit Sponningdeel 143 zijn verreweg het meest populaire model. De panelen zijn 143 mm hoog en kennen een brede sponning. Deze sponning zorgt voor een mooie strak afgewerkte uitstraling van de woning. De panelen kunnen zowel horizontaal, verticaal als diagonaal gemonteerd worden en zijn verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende kleuren.

Keralit Sponningdeel 143 kunststof gevelbekleding

Sponningdeel 190

Net als de Sponningdeel 143, heeft ook de Keralit Sponningdeel 190 die mooie brede sponning wat zorgt voor de authentieke uitstraling. Deze panelen zijn echter wat hoger, 190 mm hoog, wat zorgt voor een modernere look. De panelen zijn zowel horizontaal, verticaal als diagonaal te monteren, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Deze Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in meer dan 20 kleuren.

Keralit Sponningdeel 190 kunststof gevelbekleding

Potdeksel 177

Naast de sponningdelen, heeft Keralit ook Potdeksel gevelbekleding in haar assortiment. De Potdeksel 177 bestaat uit rabatdelen van 177 mm breed die elkaar overlappen. Door het overlappen van het Keralit, vormt er een lichte schaduw en worden er zachte lijnen gevormd. De Keralit Potdeksel 177 kan door het overlappende karakter alleen horizontaal gemonteerd worden en past uitstekend bij woningen met zowel een modern, als een klassiek karakter.

Keralit Potdeksel 177 kunststof gevelbekleding

De voordelen van Keralit

 • Vraagt weinig tot geen onderhoud
 • Duurzame kunststof gevelbekleding
 • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
 • Bij goede montage levenslange levensduur
 • Zet vrijwel niet uit
 • Blijvende mooie uitstraling
 • Eenvoudig te monteren voor de doe-het-zelver
 • 10 jaar garantie op UV-bestendigheid
 • In meer dan 35 kleuren verkrijgbaar
 • Bij 2 schilderbeurten de investering al terugverdiend
Keralit voorgevel van kunststof en dakopbouw.

Wat is Keralit

Kunststof gevelbekleding is in verschillende soorten, merken en uitvoeringen verkrijgbaar. Als we kijken naar Keralit gevelbekleding, zien we dat deze er wat kwaliteit betreft er behoorlijk bovenuit springt. Net als de andere soorten kunststof gevelbeplating, is Keralit kleurvast en is onderhoud vrijwel niet nodig. Het belangrijkste verschil zit hem in de fabricage van het kunststof.

Keralit wordt gemaakt met Fiberyl©. Dit is een grondstof dat bestaat uit onder meer gerecyclede kunststoffen en glasvezel. Door deze unieke combinatie van glasvezel en gerecyclede kunststoffen is Keralit zeer sterk, uitstekend weersbestendig en zet het minimaal uit. De Keralit planken hebben dan ook een maximale uitzetting van 1 mm per meter. De toplaag bestaat uit een UV-bestendige folie, Renolit folie, welke op het paneel wordt gewalst. Zo is Keralit weerbestendig en kleurvast.

Kenmerken Keralit gevelbekleding

 • In 3 soorten gevelbekleding verkrijgbaar
 • Kleurvast
 • Keralit is KOMO-gecertificeerd
 • Geproduceerd met Fiberyl©
 • Duurzaam product

Officiële Keralit dealer

Als officiële Keralit dealer profiteren wij van directe toegang tot de nieuwste producten en innovaties van Keralit, wat ons in staat stelt om op de voorgrond te staan van de nieuwste ontwikkelingen in gevel- en dakrandbekleding. Deze exclusiviteit biedt ons de mogelijkheid om onze klanten unieke garantievoorwaarden en ondersteuning direct vanuit de fabrikant te bieden. Bovendien, door onze directe relatie met Keralit, kunnen wij onze klanten competitieve prijzen aanbieden, waardoor we niet alleen kwaliteit, maar ook kostenefficiëntie garanderen. Onze expertise als officiële dealer betekent dat wij gespecialiseerd advies en maatwerk kunnen bieden, afgestemd op de specifieke wensen en eisen van elk bouwproject.

Koop Keralit online met korting in onze webshop

Bezoek onze webshop om Keralit producten gemakkelijk en met korting online te bestellen. Profiteer van uitzonderlijke aanbiedingen met kortingen tot wel 23% op onze gehele Keralit collectie. Onze webshop is 24/7 beschikbaar, waardoor u op elk gewenst moment kunt winkelen en uw bestelling online kunt plaatsen. Met onze veilige betaalopties en duidelijke productbeschrijvingen wordt online bestellen in onze webshop een fluitje van een cent. Geniet van de voordelen van aankopen doen met korting, en laat uw Keralit producten snel en betrouwbaar bij u thuis bezorgen. Kies voor het gemak van onze webshop en bestel uw Keralit benodigdheden vandaag nog met aanzienlijke kortingen.

Nooit meer schilderen dankzij Keralit

Wanneer je over een houten gevel of een houten dakrand bezit, weet je dat deze erg veel te verduren hebben onder invloed van de weersomstandigheden van ons land. Goed onderhoud is dan ook erg belangrijk en dat betekent dat er regelmatig geschilderd moet worden. Een groot voordeel van de Keralit planken is dat schilderen niet meer nodig is. Na 2 schilderbeurten, heb je de investering in Keralit al terugverdiend. Deze schroten voor buiten zijn namelijk onderhoudsarm. Dat betekent dat enkel een sopje en een doekje al voldoende is. Daarnaast is het materiaal kleurvast, wat het schilderen ook overbodig maakt.

Nooit meer schilderen dankzij de Keralit Gevelbekleding.

Eenvoudige montage van de gevelbekleding

Keralit gevelbekleding is voor een doe-het-zelver eenvoudig te monteren. Het kan dan ook met normale houtbewerkingsgereedschappen gemonteerd worden. De Keralit gevelpanelen worden gemonteerd op een uitgelijnd regelwerk. Je ontvangt bij je bestelling altijd een montage handleiding, waarin duidelijk verwoord is hoe je de Keralit gevelbekleding het beste kunt monteren.

Stappenplan horizontale montage Keralit gevelbekleding

 • Stap 1: Folie plaatsen
  Begin met het plaatsen van een dampopen, waterdicht folie tegen de wand waar de Keralit planken moeten komen. Het isolatiemateriaal is zo beschermd tegen inregening.
 • Stap 2: Regels verjongen
  Voordat de basisprofielen geplaatst worden, dien je de regels te verjongen met 3 mm. Deze kunnen vervolgens bevestigd worden. Wanneer je de regels niet verjongd, komen de panelen er scheef op.
 • Stap 3: Regelwerk bevestigen
  Het regelwerk voor het startprofiel kan bevestigd worden. Ook hier moeten de regels verjongd worden, met 2 mm, om de profielen perfect aan te laten sluiten.
 • Stap 4: Regels plaatsen
  De volgende stap is het plaatsen van de regels. Deze worden met een maximale afstand van 30 cm van elkaar geplaatst. De eerste regels vanaf de hoeken plaats je met een maximale afstand van 20 cm van elkaar.
 • Stap 5: Basisprofielen plaatsen
  Nu het regelwerk klaar is, kunnen de aluminium basisprofielen waterpas geplaatst worden. Indien gewenst, kun je kiezen voor een ventilatieprofiel tegen ongedierte. Keralit heeft tevens een combinatie van startprofiel en ventilatieprofiel verkrijgbaar.
 • Stap 6: Gevelpanelen afzagen
  Meet nu de afstand tussen de profielen op en haal daar 10 mm vanaf. In deze lengte zaag je de Keralit gevelpanelen af. Hiermee houd je rekening met de minimale uitzetting van de panelen.
 • Stap 7: Plaatsen eerste paneel
  De panelen kunnen nu geplaatst worden. Het eerste paneel plaats je op het startprofiel en bevestig je aan het regelwerk met behulp van schroeven. Vergeet niet de beschermfolie van het paneel af te halen na het plaatsen, zodat je deze kunt controleren op beschadigingen. Hiermee voorkom je dat je alle panelen weer moet verwijderen wanneer blijkt dat de onderste een beschadiging heeft.
 • Stap 8: Overige Keralit gevelpanelen plaatsen
  Werk van onderen naar boven en bouw zo de panelen op elkaar tot één geheel. Indien nodig kunnen de panelen verlengd worden met een tussenstuk of verbindingsprofiel.
 • Stap 9: Hoekprofielen plaatsen
  Wanneer alle gevelpanelen geplaatst zijn, kunnen de hoekprofielen met een rubberen hamer geplaatst worden. De bevestigingen zijn nu mooi weggewerkt en na het verwijderen van de folie is de Keralit gevel of muur helemaal klaar.

Stappenplan verticale montage Keralit gevelbekleding

 • Stap 1: Folie plaatsen
  Net als bij een horizontale montage begin je met het plaatsen van een dampopen, waterdichte folie tegen de wand waar de Keralit panelen moeten komen. Het isolatiemateriaal is op deze manier beschermd tegen inregening.
 • Stap 2: Achterwerk constructie plaatsen
  Bij verticale montage is een achterwerk constructie nodig. De regels van de achterwerk constructie worden geplaatst op maximaal 60 cm afstand van elkaar.
 • Stap 3: Hoekregels plaatsen
  Voordat het aluminium basis- en hoekprofiel geplaatst wordt, verjong je de hoekregels met 3 mm. Deze regels worden voor het omrandingsprofiel geplaatst. De horizontale regels worden ook verjongd met 3 mm.
 • Stap 4: Eindprofiel plaatsen
  Je kunt nu aan de bovenzijde het basis aluminium eindprofiel plaatsen. Ook hiervoor wordt de regel met 3 mm verjongd.
 • Stap 5: Raster plaatsen
  Met behulp van horizontale regels maak je vervolgens een raster. De regels worden met een maximale afstand van 30 cm van elkaar geplaatst.
 • Stap 6: Profielen plaatsen
  De volgende stap is het plaatsen van de basis-, hoek- en eindprofielen.
 • Stap 7: Keralit planken op maat zagen
  Meet nu de verticale afstand tussen de eindprofielen op en haal daar 10 mm vanaf. In deze lengte zaag je de Keralit planken af. Hiermee houd je rekening met de minimale uitzetting van de panelen.
 • Stap 8: Eerste paneel plaatsen
  Je gaat nu de panelen verticaal plaatsen. Plaats het eerste Keralit gevelpaneel in het omrandingsprofiel en schroef deze vast. Vergeet niet de beschermfolie van het paneel af te halen na het plaatsen, zodat je deze direct kunt controleren op beschadigingen.
 • Stap 9: Hoekprofielen plaatsen
  Eindig met het plaatsen van de hoekprofielen met een rubberen hamer. En de Keralit gevel is af.

Het monteren van Keralit gevelbekleding kan prima door een doe-het-zelver uitgevoerd worden. Wij sturen je altijd een montagehandleiding mee. Heb je toch nog vragen of wil je geadviseerd worden bij de montage, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Ook voor demontage instructies van het oude materiaal, kun je contact met ons opnemen. Tevens kunnen wij je een offerte sturen voor het monteren van het Keralit. Deze montage wordt dan uitgevoerd door professionals.

De toepassingen

Keralit is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Het wordt met name gebruikt voor de afwerking van je woning, als gevelbekleding. Daarnaast is Keralit ook geschikt voor onder andere:

 • gevels
 • dakkapel
 • dakranden
 • dakoverstek
 • gootafwerking
 • tuinhuisjes
 • overkappingen
 • chalets
 • woonboten
Keralit gevelbekleding kun je op verschillende projecten toepassen, zoals een woonboot.

Uit welke kleuren Keralit gevelbekleding kun je kiezen

De verschillende soorten Keralit gevelpanelen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Bij de Keralit kleuren wordt onderscheid gemaakt tussen de Classic kleuren en de Pure kleuren. De Sponning 143 verkrijgbaar in maar liefst 37 verschillende kleuren. De Sponning 190 kun je in 22 kleuren kopen en ook de Potdeksel 177 is te koop in 22 kleuren. Al deze Keralit kleuren zijn in onze webshop te koop tegen de scherpste prijs.

Classic - Keralit Gevelbekleding

Beschikbare kleuren Sponningdeel 143 Sponningdeel 190 Potdeksel 177
Antraciet (RAL 7016)
Basaltgrijs (RAL 7012)
Bruingrijs
Bruin redceder X X
Californian redwood X X
Crème (RAL 9001)
Donkerbruin
Donkergroen (RAL 6009)
Donker eiken X X
Golden oak X X
Grijs (RAL 7001) X X
Kwartsgrijs (RAL 7039)
Licht eiken X X
Licht ivoor (RAL 1015) X X
Mahonie X X
Monumentenblauw (RAL 5004)
Monumentengroen
Mosgroen (RAL 6005) X X
Rood (RAL 3011) X X
Staalblauw (RAL 5011)
Steenrood (RAL 8004) X X
Vergrijsd Ceder
Wijnrood (RAL 3005) X X
Wit (RAL 9016)
Zwart (RAL 9005)
Zwartgrijs (RAL 7021)

Pure - Keralit Gevelbekleding

Beschikbare kleuren Sponningdeel 143 Sponningdeel 190 Potdeksel 177
Dustgrey (RAL 7016) X X
Nightblack (RAL 9005)
Sandcream (RAL 9001)
Skyblue (RAL 5011) X X
Snowwhite (RAL 9016)
Timbergreen (RAL 6009) X X

Nieuwe kleuren Keralit - Modern Eiken

Nieuw in het assortiment van Keralit, zijn de matte Modern eiken kleuren. Deze Keralit kleuren hebben een mooie natuurlijke uitstraling en kennen een natuurgetrouwe houtstructuur. Het zijn eigentijdse kleuren met een hoogwaardig karakter. Dankzij de natuurlijke kleurmix, in plaats van een unikleur, krijgen de modern eiken Keralit planken een mooie vlamtekening en zijn ze nog minder goed van ‘echt’ hout te onderscheiden.

Nieuwe kleuren Modern Eiken Keralit.
Beschikbare kleuren Sponningdeel 143 Sponningdeel 190 Potdeksel 177
Wit eiken
Taupe eiken
Natuur eiken
Bruin eiken
Zwart eiken

Keralit prijs en prijslijst gevelpanelen

Bij Kunststof Bouwmateriaal vinden wij kwaliteit erg belangrijk. Je vindt daarom in onze webshop enkel kwalitatief hoogwaardige producten. Dankzij de hoge kwaliteit van het materiaal, liggen de Keralit gevelbekleding prijzen ook wat hoger dan kwalitatief mindere kunststof bekleding. De kosten voor Keralit gevelbekleding lopen uiteen van € 72,95 per paneel voor een Keralit Sponningdeel 143 mm tot € 97,44 voor het Keralit Sponningdeel 190 mm. Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw verbouwing? Dan raden we je aan een gepaste offerte op te vragen, zo weet je exact wat de kosten zijn.

Kunststof Bouwmateriaal heeft altijd een scherpe Keralit aanbieding. De prijs van onze Keralit gevelbekleding ligt vaak lager dan de prijzen bij andere webshops. In de Keralit prijslijst hieronder vind je de huidige prijzen.

Gevelpanelen Prijs per meter Prijs per lengte (6 meter) Prijs per m2
Sponningdeel 143 € 12,15 € 72,95 € 84,83
Sponningdeel 190 € 16,24 € 97,44 € 85,47
Potdeksel 177 € 15,06 € 90,38 € 85,27

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat Keralit gevelbekleding mee?

De verwachte levensduur van Keralit gevelbekleding is 30 jaar. Wanneer je het goed onderhoud kun je er zelfs een leven lang van genieten. De garantie op het Keralit is 10 jaar.

Is Keralit duurder dan hout?

In de aanschaf is Keralit duurder dan hout, maar als je kijkt naar de voordelen die Keralit te bieden heeft, verdien je dat al snel terug. Keralit planken behoeft namelijk maar weinig onderhoud, zoals schilderen, en blijft veel langer mooi dan hout.

Kan Keralit uitzetten?

Keralit kan uitzetten, maar dit is wel minimaal. Houd rekening met een maximale uitzetting van 1 mm per meter.

Hoe maak je Keralit gevelbekleding schoon?

In principe hoef je Keralit gevelbekleding niet te onderhouden en blijft het onbehandeld jarenlang mooi. Je zou ze wel kunnen schoonmaken, zodat je het vuil ervan kunt verwijderen. Gebruik hiervoor gewoon een sopje van water en zachte zeep, zodat je het Keralit niet beschadigt.

Keralit gevelbekleding online kopen

Nieuw in het assortiment van Kunststof Bouwmateriaal is het hoogwaardige Keralit. Met Keralit gevelbekleding weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Door Keralit gevelbekleding te kopen, ben je verzekerd van een duurzaam product waar je nog lang van kunt genieten. Wil je ook Keralit gevelbekleding kopen? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Je vindt bij ons alle drie de soorten Keralit gevelbekleding en we hebben daarnaast ook de Keralit dakranden in ons assortiment. Je krijgt een garantie van 10 jaar op het Keralit en indien gewenst kunnen wij je een offerte sturen voor de montage.

Ons overige assortiment

Kunststof Bouwmateriaal verkoopt alleen hoogwaardig kwalitatieve producten. In ons assortiment vind je naast de Keralit gevelbekleding onder andere VinyPlus, Eurotexx en Duafort. Hieronder het volledige assortiment gevelbekleding.