Keralit sponningdeel 143

Keralit Sponningdeel 143 is het meest toegepaste gevelpaneel uit de Keralit collectie. Dit model wordt dan ook al jaren gebruikt in de Nederlandse woningbouw en past perfect op ieder type woning. Ook leent het Sponningdeel 143 zich uitstekend voor de bekleding van chalets, overkappingen, dakkapellen of andere bouwwerken. De panelen zijn 143 mm breed en dankzij de brede sponning ontstaat er een mooi lijnenspel wat voor de authentieke uitstraling zorgt.

Specificaties Keralit Sponningdeel 143

 • Werkende breedte: 143 mm
 • Dikte: 17 mm
 • Bevestigingsafstand: 30 cm h.o.h.
 • Lengte gevelpaneel: 6 m
 • Montage: horizontaal / verticaal / diagonaal
 • Kleuren: 37
 • Garantie:10 jaar op UV-bestendigheid
Keralit Sponningdeel 143 zorgt voor een mooie authentieke uitstraling van de woning.

Sponningdeel 143 voor een authentieke uitstraling

Keralit Sponningdeel 143 zijn panelen van 143 mm hoog. Ze hebben een brede sponning en deze sponning zorgt voor een mooie authentieke uitstraling van je gevel, chalet, woonboot of overkapping. Naast de 143, hebben we ook Keralit Sponningdeel 190 in ons assortiment. Deze panelen zijn 190 mm hoog, hebben een wat smallere sponning en zorgen voor een wat meer moderne look. Beide sponningdelen zijn te monteren op horizontale, verticale of diagonale wijze, waardoor de mogelijkheden van het Keralit eindeloos zijn.

Voordelen Keralit Sponningdeel 143

 • Authentieke natuurgetrouwe uitstraling
 • Eenvoudige montage
 • Horizontaal, verticaal en diagonaal te monteren
 • Minimale uitzetting
 • Schilderen is niet nodig
 • Schoonmaken met een sopje en doekje is voldoende
 • Verkrijgbaar in 37 kleuren
 • Krasvaste toplaag
 • Bij goede montage levenslange levensduur

De eigenschappen van Keralit

Keralit is een hoogwaardige kwaliteit kunststof dat verkrijgbaar is in gevelbekleding en dakranden. Keralit is zeer sterk en zet nauwelijks uit. Dat heeft te maken met het feit dat de Keralit wordt geproduceerd met Fiberyl©. Fiberyl© is een grondstof bestaande uit gerecyclede kunststoffen en glasvezel. Deze unieke combinatie zorgt voor de hoge hardheid en de minimale uitzetting van de panelen. De Keralit Sponningdelen 143 zijn voorzien van een UV-bestendige folie, Renolit folie, wat zorgt voor een krasvaste toplaag van het product. Daarnaast is Keralit onderhoudsarm. Dat betekent dat een doekje en een sopje om de gevelpanelen schoon te maken voldoende is.

Keralit wordt geproduceerd met Fiberyl, wat zorgt voor een hoge hardheid en minmale uitzetting van het Sponningdeel 143.

Horizontale, verticale of diagonale montage

Waar de Keralit Potdeksel 177 enkel horizontaal gemonteerd kan worden, is het grote voordeel van Keralit Sponningdeel dat het zowel horizontaal, verticaal als diagonaal gemonteerd kan worden. De montage is eenvoudig en kan door een handige doe-het-zelver prima zelf uitgevoerd worden. Je gebruikt hiervoor de normale houtbewerkingsgereedschappen. Bij de bestelling ontvang je een duidelijke montage handleiding, waarin stap voor stap beschreven is hoe de montage van Keralit Sponningdeel 143 het best uitgevoerd kan worden.

Keralit Sponningdeel 143 bestellen

Wanneer je besluit jouw bouwproject met het authentieke Keralit Sponningdeel 143 te verfraaien, bestel je deze panelen eenvoudig online. Naast de rabatdelen, heb je hulpstukken nodig om de montage te kunnen voltooien. Er zijn drie profielen die geschikt zijn voor de afwerking van het 143 mm Keralit Sponningdeel:

 • Keralit verbindingstuk (Sponningdeel 143)
 • Keralit eindkap links (Sponningdeel 143)
 • Keralit eindkap rechts (Sponningdeel 143)

37 verschillende kleuren

Met maar liefst 37 verschillende kleuren in het assortiment van Keralit Sponningdeel 143, is de kans groot dat jouw favoriete kleur er tussen zit. Schilderen in de gewenste kleur is dus zeker niet nodig. Daarnaast zijn deze gevelpanelen verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: Classic - met een houtnerf, Pure - effen kleur en sinds kort nieuw in het assortiment van Keralit Modern eiken - met houtstructuur. Nog geen keuze kunnen maken? Bestel dan één van onze kleurmonsters.

Classic kleuren - Sponningdeel 143

Kleurenkaart Keralit Classic Sponningdeel 143.

Pure kleuren - Sponningdeel 143

Kleurenkaart Keralit Pure Sponningdeel 143.

Modern eiken kleuren - Sponningdeel 143

Kleurenkaart Keralit Modern eiken Sponningdeel 143.

Verschil Sponningdeel en Potdeksel

De Keralit Sponningdelen en de Potdeksel variant vormen samen het assortiment van de Keralit Gevelbekleding. Sponningdeel 143 en Sponningdeel 190 zijn vergelijkbare producten. Het verschil zit ‘m in de hoogte van de panelen. Het Keralit Sponningdeel 143 is 143 mm hoog en het Keralit Sponningdeel 190 is 190 mm hoog. De Keralit Potdeksel 177 heeft een hoogte van 177 mm, maar er is nog een ander verschil. Deze variant heeft namelijk een overlappend karakter. De panelen worden overlappend gemonteerd en heeft een mooie klassieke uitstraling. Dankzij de overlappende panelen, kan deze variant alleen horizontaal gemonteerd worden. De Sponningdelen kunnen daarnaast ook verticaal of diagonaal gemonteerd worden.

Officieel Keralit Sponningdeel 143 verkooppunt

Keralit gevelbekleding is een hoogwaardige kwalitatief product en wordt enkel aangeboden door gerenommeerde bedrijven die daartoe bevoegd zijn. Kunststof Bouwmateriaal biedt Keralit Sponningdeel 143 aan tegen de huidige verkoopprijzen en biedt daarbij de service die je nodig hebt. Uiteraard kun je de sponningdelen zelf monteren, maar indien gewenst kunnen wij je een offerte doen voor de montage. Neem in dat geval contact met ons op. Ook voor vragen, advies of andere zaken kun je eenvoudig contact opnemen. Wij helpen je graag verder.