Keralit potdeksel 177

Het meest klassieke model gevelbekleding is de potdeksel variant. Ook Keralit heeft deze variant in haar assortiment opgenomen: Keralit Potdeksel 177. De Potdeksel 177 panelen zijn overlappende rabatdelen van 177 mm hoog. Door het overlappen van de panelen ontstaat er een lichte schaduw met zachte lijnen. Deze zorgen voor het mooie klassieke karakter, welke ideaal is voor de chaletbouw.

Specificaties Keralit Potdeksel 177

 • Werkende breedte: 177 mm
 • Dikte: 17 mm
 • Bevestigingsafstand: 30 cm h.o.h.
 • Lengte gevelpaneel: 6 m
 • Montage: horizontaal
 • Kleuren: 22
 • Garantie:10 jaar
Keralit Postdeksel 177 maakt jouw klassiek moderne woning helemaal af.

Klassieke overlap met Potdeksel panelen

Wanneer je op zoek bent naar gevelpanelen passend bij een klassiek moderne woning, is het Keralit Potdeksel 177 een uitstekende keuze. De potdeksel panelen worden horizontaal gemonteerd op overlappende wijze. Dankzij de overlap, wordt regen snel en gemakkelijk afgevoerd. De overlap zorgt tevens voor een lichte schaduw en daarmee een zacht lijnenspel, wat voor de fijne klassieke uitstraling zorgt. Een ander groot voordeel van deze kunststof gevelbekleding is het minimale onderhoud. Mede daarom wordt ook in de chaletbouw Keralit Potdeksel 177 vaak gebruikt.

Voordelen Keralit Potdeksel 177

 • Onderhoudsarm
 • Klassieke uitstraling
 • Eenvoudige montage
 • Minimale uitzetting
 • Schilderen is niet nodig
 • Milieuvriendelijk product
 • Verkrijgbaar in 22 kleuren
 • Krasvaste toplaag

Wat is Keralit

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig product, is het Keralit daar zeker een goed voorbeeld van. Keralit wordt in de basis geproduceerd met Fiberyl©. Dit is een grondstof bestaande uit glasvezel en gerecyclede grondstoffen. Dankzij deze unieke combinatie is het Keralit zeer hard. Deze hoge hardheid zorgt voor een minimale uitzetting van de gevelpanelen. Daarnaast zijn de Keralit Potdeksel panelen voorzien van een krasvaste toplaag. Renolit folie wordt koud of warm over de panelen gewalst en zorgt voor die krasvaste toplaag. Deze folie is daarnaast UV-bestendig en makkelijk schoon te maken.

De hoge hardheid en de krasvaste toplaag zorgen voor een unieke combinatie van de Keralit Potdeksel 177.

De montage van Keralit Potdeksel

Het monteren van de Keralit Potdeksel 177 wordt in de horizontale richting gedaan. Door het overlappende karakter van de panelen is een verticale montage niet verstandig. Er bestaat dan een kans dat de regen onder de panelen slaat en dan kan het regelwerk van hout gaan rotten. Wij raden daarom aan de panelen horizontaal te monteren. Wil je de gevelbekleding liever in verticale (of diagonale) richting geplaatst hebben? Dan kun je voor Keralit Sponningdeel 143 of Keralit Sponningdeel 190 kiezen. De montage kan prima door een handige doe-het-zelver gedaan worden met normaal houtbewerking gereedschap. Wanneer je de gevelbekleding wilt laten monteren, kunnen wij je een passende offerte aanbieden. Neem hiervoor contact met ons op.

Keralit Potdeksel 177 kopen

Een klassieke twist aan je bouwproject geven, dat kan met de Keralit Potdeksel. Deze gevelpanelen bestel je eenvoudig online.Naast de panelen bestel je eenvoudig de bijbehorende hulpstukken erbij om de montage van de potdeksel Keralit op juiste wijze af te ronden. Er zijn drie verschillende profielen die geschikt zijn voor de afwerking van Keralit Potdeksel 177:

 • Keralit verbindingstuk (Potdeksel 177)
 • Keralit eindkap links (Potdeksel 177)
 • Keralit eindkap rechts (Potdeksel 177)

22 kleuren potdeksel

De Keralit Potdeksel panelen zijn verkrijgbaar in 22 kleuren in 3 verschillende varianten. De Classic varianten met de mooie houtnerfstructuur is te bestellen in 14 verschillende kleuren. Dank aan wit, crème, groen, blauw, bruin en grijstinten. De mooie houtnerfstructuur van de Classic variant is nauwelijks van echt te onderscheiden. Wil je liever een pure, effen kleur, ga dan voor één van de drie Pure varianten. Of ga voor één van de vijf kleuren van het Moderne Eiken met houtstructuur. Twijfel je nog over wat de juiste kleur voor jouw project is? Bestel dan eerst één van de kleurmonsters.

Classic kleuren - Potdeksel 177

Kleurenkaart Keralit Classic Potdeksel 177.

Pure kleuren - Potdeksel 177

Kleurenkaart Keralit Pure Potdeksel 177.

Modern eiken kleuren - Potdeksel 177

Kleurenkaart Keralit Modern eiken Potdeksel 177.

De Potdeksel of de Sponningdeel panelen

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, heeft Keralit drie verschillende varianten gevelbekleding opgenomen in haar assortiment; Sponningdeel 143, Sponningdeel 190 en Potdeksel 177. Keralit Potdeksel 177 is de enige variant waarbij de gevelpanelen elkaar overlappen. Dit overlappende karakter zorgt voor een mooi klassiek effect en laat daarbij het regenwater ook nog eens eenvoudig aflopen. Een ander verschil is de hoogte (of breedte) van de panelen. Waar Sponningdeel 143 een hoogte kent van 143 mm en Sponningdeel 190 een hoogte van 190 mm, kent de potdeksel variant een hoogte van 177 mm. Dit verschil in hoogte geeft je project net even andere uitstraling.

Keralit Potdeksel 177 verkooppunt

Kunststof Bouwmateriaal vindt kwaliteit erg belangrijk. In onze webshop vind je dan ook enkel hoogkwalitatieve producten. Keralit gevelbekleding is dan ook kunststof gevelbekleding van hoogwaardige kwaliteit en wordt enkel aangeboden door officiële verkooppunten. Je koopt Keralit Potdeksel 177 bij ons tegen de huidige verkoopprijzen en ontvangt altijd een montagehandleiding bij je bestelling. Daarnaast mag je van ons de uitstekende service verwachten die je van ons gewend bent. Vragen of advies nodig bij je aankoop? Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice staat voor je klaar.