Kunststof plafonds

Kunststof plafonds verenigen duurzaamheid met functionaliteit, waardoor ze een ideale keuze vormen voor zowel binnen- als buitenprojecten. Hun onderhoudsgemak en duurzaamheid maken ze perfect voor moderne bouwprojecten, waarbij ze een stijlvolle en praktische oplossing bieden die zowel visueel aantrekkelijk als langdurig is.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Waarom kunststof plafonds?

Plafonds van kunststof zijn de perfecte keuze voor zowel binnen- als buitentoepassingen, dankzij hun moderne uitstraling, duurzaamheid en aantrekkelijkheid. De mogelijkheid om bedrading en leidingen onzichtbaar te maken, draagt bij aan een strakke en naadloze afwerking die de kleur en kwaliteit jarenlang behoudt. Ontdek waarom kunststof plafondplaten, met hun veelzijdigheid en onderhoudsarme gemakken, steeds populairder wordt. Benieuwd naar de kwaliteit? Vraag dan Kleurmonsters aan.

Voordelen van kunststof plafonds

 • Duurzaam: Volledig recyclebare materialen zorgen voor een milieuvriendelijke keuze.
 • Onderhoudsarm: Gemakkelijk schoon te maken en minimale onderhoudsvereisten.
 • Vochtbestendig: Ongevoelig voor vocht en schimmels in ruimtes zoals badkamers en keukens.
 • Lichtgewicht: Eenvoudige hantering en snelle installatie.
 • Flexibiliteit: Breed scala aan kleuren en texturen beschikbaar.
 • Geïntegreerde Oplossingen: Eenvoudige integratie van verlichting en geluidssystemen.
Kunststof plafond buiten in het wit

Kunststof binnenplafonds

Een kunststof binnenplafond biedt een moderne oplossing voor het interieur. Daarnaast bieden deze plafonds vele praktische voordelen, zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en vochtbestendigheid. Deze plafonds zijn ideaal voor gebruik in diverse binnenruimtes, waaronder badkamers, keukens en kelders, waar de weerstand tegen vocht en eenvoudige reiniging essentieel zijn. Met een breed scala aan beschikbare designs en texturen kunnen kunststof plafondpanelen naadloos integreren met elke interieurstijl, van klassiek tot modern. Daarnaast bieden ze een efficiënte installatie en kunnen ze bijdragen aan de thermische isolatie en geluidsreductie van een ruimte, wat zorgt voor een comfortabelere leefomgeving.

Kunststof buitenplafonds

Kunststof buitenplafonds zijn een uitstekende keuze voor het afwerken van exterieurtoepassingen zoals carports, overkappingen, veranda's en andere buitengebieden. Deze plafonds combineren veelzijdigheid met hoge weerstand tegen weersinvloeden, UV-straling en vocht, wat ze bijzonder geschikt maakt voor gebruik in buitenomgevingen. De innovatieve materialen zorgen voor een langdurige kleurvastheid en vereisen minimaal onderhoud, waardoor ze een duurzame en kosteneffectieve oplossing zijn. Kunststof buitenplafonds kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd op diverse onderconstructies en bieden flexibiliteit in ontwerpkeuzes.

Florence plafond wit binnen verwerkt

Toepassingen van kunststof plafonds

Kunststof plafondplaten zijn ideaal voor een breed scala aan toepassingen, van residentiële badkamers en keukens tot commerciële ruimtes en buitenomgevingen. Hun vochtbestendigheid en hygiënische voordelen maken ze perfect voor elk project. Door de kunststof plafonds kun je op elke gewenste ruimte een modern plafond creëren.

Kleuren en texturen

Kies uit een diverse kleuren en texturen om jouw ruimte aan te passen. Of je nu op zoek bent naar een moderne of traditionele uitstraling, kunststof plafonds kunnen aan elke stijlbehoefte voldoen. Deze hoogwaardige kunststof panelen zijn voorzien van een kleurvaste toplaag zodat de kleur niet gaat verkleuren. Door zijn brede stroken krijg je een egaal en strak plafond.

Kunststof plafonds voor een moderne uitstraling”

Prijzen

Met concurrerende prijzen zijn kunststof plafondpanelen een kosteneffectieve oplossing voor het upgraden van jouw ruimte. De Florence prijzen variëren van €25,89 tot €94,67 euro. Profiteer van gratis verzending voor bestellingen boven €750,- en investeer in een langdurige en aantrekkelijke oplossing.

Florence plafond wit binnen

Montage van kunststof plafonds

De montage van kunststof plafonds staat bekend om zijn snelheid en duurzaamheid, waardoor het een superieure keuze is in vergelijking met traditionele methoden zoals stucen of schilderen wat ook meer onderhoud vraagt. Dit kan ook flinke kosten besparen omdat dit makkelijk te monteren is en hierdoor veel werkuren kan schelen.

Stap 1: Voorbereiding en opslag

 • Correcte opslag: Bewaar de plafondpanelen en afwerkprofielen in hun verpakking, in een schone en overdekte omgeving op een vlakke ondergrond, beschermd tegen weersinvloeden.

Stap 2: Gereedschap selectie

 • Kies het juiste gereedschap: Voor het bewerken van de panelen zijn fijngetande houtbewerkingsgereedschappen aanbevolen voor een nette afwerking.

Stap 3: Panelen verlengen

 • Toepassen van een koppelprofiel: Wanneer de lengte van het buitenplafond de lengte van een standaard paneel (270, 450 of 600 cm) overschrijdt, gebruik dan een koppelprofiel voor verlenging.

Stap 4: Bevestigingsmaterialen

 • Geschikte bevestigingsmaterialen: Gebruik RVS schroeven (3.5 x 25 mm, platte kop), nietjes, of RVS-nagels (minimaal 14 mm) voor een stevige bevestiging van plafond panelen.

Stap 5: montage

 • Gebruik van Startprofielen: Installeer het startprofiel aan het begin en het einde van het plafond, op minimaal 5 mm afstand van de muur voor luchtcirculatie. Monteer het paneel alleen direct tegen ventilerende dakranden.

Stap 6: Afwerkingen

 • Ruimte voor Uitzetting: Houd een marge van 10 mm rondom het paneel vrij in het afwerkprofiel om uitzetting op te vangen.
 • Verwijdering van de Beschermfolie: Verwijder de beschermfolie direct na montage voor een grondige inspectie van het oppervlak.

Kunststof plafonds: Een kostenefficiënte keuze voor badkamers en keukens

Kunststof plafondbekleding is bijzonder geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, dankzij het waterbestendige en schimmelwerende karakter van het materiaal kunststof. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat kunststof plafonds niet alleen een hygiënische en veilige keuze zijn, maar ook onderhoudsarm, waardoor ze op lange termijn kostenefficiënter zijn dan een plafond stucen. Ondanks dat er in deze ruimtes veel vocht binnenkomt voorkomen de plafond van kunststof dat de mooie uitstraling niet zal verdwijnen.

Florence plafond wit binnen detail

Online betsellen bij kunststofbouwmateriaal.nl

Ons kunststof plafond online kopen? Bestel eenvoudig online via onze digitale bestelomgeving. Wij kennen een groot aanbod met ruime voorraad. Onze producten zijn dan ook veelal uit voorraad leverbaar en wordt je bestelling snel bij je thuisbezorgd door heel Nederland. Heb je vragen? Of een afspraak in onze showroom? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Bel vrijblijvend 0528 – 355190 of stuur een e-mail naar info@kunststofbouwmateriaal.nl