Kunststof Kozijnen in alle maten

Kunststof kozijnen zijn een waardevermeerdering voor je chalet, stacaravan, woning of bedrijfshal. Waar kozijnen van andere materialen, zoals hout, makkelijk beïnvloed worden door de weersomstandigheden, gaan kunststof kozijnen jaren mee, hoef je ze niet te schilderen en zijn ze makkelijk te reinigen met een sopje. Bij Kunststof Bouwmateriaal leveren we kozijnen die makkelijk te monteren zijn, tot 10 jaar garantie hebben en een verwachte levensduur van 30 jaar.

Waarom kunststof kozijnen?

Wie nog over houten kozijnen beschikt, weet dat deze het nodige onderhoud vereisen. Hout is een kwetsbaar materiaal dat snel beïnvloed wordt door weersomstandigheden als regen, UV-straling en sneeuw. Het materiaal kan hierdoor gaan verweren en zelfs gaan rotten. Bij nieuwbouwprojecten en renovaties wordt dan tegenwoordig ook bijna standaard gekozen voor kunststof kozijnen. Hiermee komt er een eind aan het tijdperk van de houten varianten waar schilderen en houtrot herstel een groot issue was.

Een renovatie kunststof kozijn profiel is op deze foto te bekijken

Kunststof kozijnen zijn goed bestand tegen de weersomstandigheden en ondergaan hier vrijwel geen hinder van. Het materiaal blijft daardoor een stuk langer mooi en hoeft vrijwel niet onderhouden te worden, af en toe met een sopje schoonmaken is meer dan voldoende. De kozijnen van kunststof hebben een verwachte levensduur van 30 jaar en kunnen geleverd worden in bijna alle verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen.

Daarnaast hebben kunststof kozijnen ten opzichte van andere materialen, zoals aluminium en hout, aanzienlijk meer isolerende waarde. De kozijnen op zichzelf zijn geen vorm van isolatie, maar doordat kunststof kozijnen een stuk minder krimpen en uitzetten, kunnen ze naadloos worden aangesloten op de woning. Hierdoor blijft tocht buiten de deur en blijft je warmte beter binnen.

De voordelen van kunststof kozijnen

 • De kozijnen zijn onderhoudsarm
 • Draagt bij aan de isolatie van je woning
 • Eenvoudige montage
 • In vele kleuren leverbaar
 • Met of zonder houtstructuur
 • Mat en glanzend kunststof kozijnen
 • Tot 10 jaar garantie
 • Verwachte levensduur 30 jaar
 • Verschillende soorten profielen
 • Niet schilderen
 • Makkelijk te reinigen
 • Perfecte sluiting
 • UV bestendig
 • Een kosten efficiënte investering

“Kunststof kozijnen dragen bij aan een goede isolatie van je woning en vergen weinig onderhoud waardoor over enkele jaren veel tijd en geld bespaard kan worden.”


Nederlandse kozijnen

Kozijnen in Nederland zijn vaak net iets anders gebouwd dan in de rest van Europa. Dit heeft te maken met de bouwwijze van huizen in Nederland. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van spouwmuren, waardoor er een dikker kozijn gebruikt wordt. In andere landen zie je vaak een veel smaller kozijn. De Nederlandse manier van kozijnen maken lijkt het meest op het namaken van houten kozijnen met kunststof.

De kunststof kozijnen van Kunststof Bouwmateriaal

Bij Kunststof Bouwmateriaal bieden wij ruime keuze als het aankomt op kunststof kozijnen. Niet alleen heb je keuze uit vrijwel alle kleuren, waaronder ook zwarte kozijnen, maar je hebt ook keuze uit verschillende soorten profielen en verschillende soorten glas.

Soorten profielen

De keuze voor het profiel bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je nieuwe kunststof kozijnen. Welke keuze je maakt, is afhankelijk van wat past bij je woning en stijl.

 • Vlak profiel: Het vlakke profiel is meer blokvormig, laat het kozijn optisch wat kleiner ogen en geeft de gevel een strakke en vlakke uitstraling.
 • Verdiept profiel: Ook wel het Nederlandse kozijn genoemd. Het verdiepte profiel komt overeen met een traditioneel houten kozijn profiel. Het geeft een authentieke en meer luxe uitstraling aan je woning en sluit goed aan bij de meeste Nederlandse bouwstijlen.
 • HVL hout verbindings look: Hierbij zijn de hoeken van het kozijn recht op elkaar verbonden. Het kozijn lijkt hierdoor het meest op een houten kozijn.
 • Renovatieprofiel: Dit profiel heeft een verdiept liggend profiel en wordt veelal gebruikt bij renovaties. De uitstraling past goed bij oudere, karakteristieke gebouwen.

Alle profielen zijn mogelijk met en zonder aanslag. De aanslag wordt in Nederland vaak gebruikt om het geheel goed af te sluiten tegen water en wind.

Een doorsnede van een verdiept kunststof profiel voor een kozijn

Soorten HR glas voor kozijnen

Onze kunststof kozijnen zijn voorzien van glas. Het glas wat wij toepassen is HR glas en is er in 3 verschillende isolerende waardes:

 • HR + glas: Dit is dubbelglas met lucht ertussen
 • HR ++ glas: Dit is dubbelglas met hoog isolerend gas
 • HR +++ glas: Dit zijn 3 glasplaten (triple) met hoog isolerend gas

Met de keuze van HR++ weet je zeker dat je tegen een geringe investering veel op je energiekosten kunt besparen. Hoe dikker het glas, hoe meer het bijdraagt aan een goede isolatie van je woning. HR++ glas is momenteel dan ook het meest toegepaste glas dat er is.

Naast de keuze in isolatiewaarde heb je ook keuze tussen transparant glas, mat glas en veiligheidsglas. Mat glas wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in badkamers.

TIp: Zit het glas op minder dan 85 centimeter van de grond? Dan is het gebruik van veiligheidsglas verplicht.

Maatwerk is de standaard

Het bestellen van kunststof kozijnen is bij ons altijd maatwerk. Je meet de kozijnen in (eventueel met hulp van ons) en geeft de juiste maten aan ons door in combinatie met de rest van de wensen. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag om het kozijn volledig op maat en montage-klaar naar jou te verzenden.

Omdat het maatwerk betreft is het lastig van tevoren een vaste prijs voor te leggen. Wil je weten wat nieuwe kunststof kozijnen gaan kosten in jouw situatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op of neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe meet je zelf je kozijnen in?

Het juist inmeten van de kozijnen is erg belangrijk. Hierdoor kunnen de kunststof kozijnen namelijk precies op maat worden gemaakt en heb je het mooiste eindresultaat. Het inmeten van de kozijnen doe je zelf, maar we laten je natuurlijk niet helemaal in de steek. Heb je hulp nodig bij het inmeten van je kozijnen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Om je alvast een handje op weg te helpen, beschrijven we hier kort hoe je het inmeten kunt aanpakken.

De stappen die je neemt tijdens het meten zijn als volgt:

 1. Meet het kozijn horizontaal op 3 punten (bovenaan, midden en onderaan)
 2. Meet het kozijn verticaal op 3 punten (links, midden en rechts)
 3. Neem de kleinste maat en haal hier 10 mm vanaf
 4. Geef de juiste maten aan ons door en bestel je kozijnen

Een aantal dingen waar je op moet letten bij het inmeten van het kozijn zijn:

 • Meet altijd de buitenwerkse maat, de afstand van de ene buitenkant naar de andere buitenkant van het object
 • Meet vanaf de buitenkant
 • Wees zo secuur mogelijk met je meting
 • Kom je er niet uit? Laat het kozijn dan inmeten door een professional (het liefst degene die het kozijn ook gaat plaatsen)
Op deze afbeelding zie je kunststof kozijnen voor een chalet en of stacaravan

Kunststof kozijnen monteren

Het monteren van kunststof kozijnen vraagt om een specialistische aanpak en is erg foutgevoelig. De kozijnen van Kunststof Bouwmateriaal worden dan ook vrijwel altijd gemonteerd door klusbedrijven. Wij zorgen ervoor dat de kozijnen precies op maat worden geleverd, zodat de timmerman er goed mee uit de voeten kan en de kozijnen op de juiste manier gemonteerd kunnen worden.

Ben je op zoek naar een timmerman die jouw kozijnen kan monteren? Bij Kunststof Bouwmateriaal kunnen wij je in contact brengen met een ervaren klusbedrijf of timmerman die deze klus voor jou kan uitvoeren. Voor montage van kunststof kozijnen hebben wij een werkgebied in de regio Emmen, Hardenberg, Hoogeveen, Meppel, Beilen, Steenwijk, Assen

Certificering

Je kunt pas echt comfortabel wonen met kunststof kozijnen met een KOMO-certificering. Deze garanderen namelijk volledige wind- en waterdichtheid en zijn gemaakt volgens de richtlijnen. Zo verbruik je minder energie om de woning lekker warm te houden, zelfs als het buiten flink tekeer gaat. Goed voor het milieu en uw budget.

Vrijblijvend advies of meer informatie?

Heb je vragen over kunststof kozijnen, wil je een vrijblijvende offerte of montageadvies? Wij helpen je graag verder. Neem hiervoor gerust contact met ons op.