Kunststof kozijnen

Kunststof Kozijnen bestellen Hollandscheveld

Kunststof kozijnen zijn een waardevermeerdering voor je chalet, stacaravan, woning of bedrijfshal. Waar kozijnen van andere materialen, zoals hout, makkelijk beïnvloed worden door de weersomstandigheden en snel daardoor rotten en verkleuren, gaan kunststof kozijnen jaren mee. Met kunststof kozijnen hoef je niet regelmatig uren te besteden aan schoonmaken en onderhoud. Je hoeft ze niet te schilderen en ze zijn makkelijk te reinigen met een sopje.

Bij Kunststof Bouwmateriaal leveren we kozijnen die makkelijk te monteren zijn, tot 10 jaar garantie hebben en een verwachte levensduur van 30 jaar. Wij leveren altijd een persoonlijke offerte op maat.

Kom voor advies en de mogelijkheden vrijblijvend langs in onze SHOWROOM in Hollandscheveld.

De voordelen van kunststof kozijnen

 • Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm
 • Kunststof kozijnen zijn gemakkelijk te reinigen
 • Een kunststof kozijn is eenvoudig te monteren

De voordelen voor jou

 • Verwachte levensduur van 30 jaar
 • Een kosten efficiënte investering
 • Tot 10 jaar garantie

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Beschik jij over houten kozijnen? Dan is er een grote kans dat deze krimpen en uitzetten bij temperatuurverschillen. Ook wordt hout sneller aangetast door weersinvloeden als hitte, vocht en vorst. Kunststof kozijnen zijn goed bestand tegen de weersomstandigheden en ondergaan hier nagenoeg geen hinder van. Het materiaal blijft daardoor een stuk langer mooi en hoeft vrijwel niet onderhouden te worden, af en toe met een sopje schoonmaken is meer dan voldoende. Hout daarentegen trekt sneller vuil aan en moet al om de 5 jaar worden voorzien van een nieuwe verflaag. De kozijnen van kunststof hebben een verwachte levensduur van 30 jaar en kunnen geleverd worden in bijna alle verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen.

Kunststof kozijnen hebben een verwachte levensduur van maar liefst 30 jaar en zijn onderhoudsarm

Waardevermeerdering

Een kunststof kozijn beschikt over een hoop duurzame eigenschappen. In tegenstelling tot hout gaat kunststof wel 30 jaar mee en hoef je niet te schilderen, dus dat scheelt schadelijke stoffen van de productie en het verwerken van verf. Dat betekent automatisch minder onderhouds- en vervangingskosten. Dit kan je zelfs bij de verkoop van jouw woning flink meer geld opleveren. Bovendien zijn kunststof kozijnen verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je ze kunt afstemmen op de stijl van je huis en zo de waarde ervan kunt verhogen. Tot slot kun je kunststof gemakkelijk recyclen en dat is ook goed voor het milieu.

Subsidie op kunststof kozijnen

Nieuwe kozijnen helpen je om energie te besparen en zijn daarom een goede investering. Om die reden stimuleert de overheid om mensen met minder energiezuinige kozijnen als bijvoorbeeld hout over te stappen door middel van de subsidie op kunststof kozijnen. Met de ISDE subsidie heb je de keuze uit 1 of 2 type isolatiemaatregelen. Zo kun je alleen de kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen, of dit combineren met een tweede maatregel zoals gevelisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Daarnaast kunt u kiezen uit 1 isolatiemaatregel gecombineerd met een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet.

Wil jij ook gebruikmaken van de ISDE regeling? Kies dan in ieder geval voor kunststof kozijnen met HR ++ of HR +++ beglazing.

Beter beveiligt tegen inbraken

Kunststof kozijnen biedt een betere bescherming tegen inbraak in vergelijking met een kozijn van hout. Voor inbrekers is namelijk het veel lastiger om een kunststof kozijn te forceren. De kozijnen zijn uitgevoerd met staal wat voor de sterkte zorgt. Als je op zoek bent naar extra inbraakveiligheid, kun je ook kiezen voor kunststof kozijnen met versterkte ramen of extra dikke profielen. Kunststof Bouwmateriaal kan je hierin voorzien van deskundig advies.

Voorkomt onnodig hoge energierekeningen

De meeste mensen denken bij verduurzamen aan dakisolatie of vloerisolatie, maar goed isolerende kozijnen kunnen ook een flinke energiebesparing opleveren. Dat komt omdat je daarmee minder warmte naar buiten verliest en daardoor minder stookkosten hebt. Isolerende kozijnen hebben luchtkamers tussen de buitenkant en binnenkant, wat ook geldt voor kunststof kozijnen. Combineer jouw kunststof kozijn met HR glas ++ of HR glas +++ en jouw investering betaalt zich vanzelf terug door een lagere energierekening.

Geen houtrot of verkleuring

Doordat je minder zal stoken en geen onderhoud meer aan je kozijnen hoeft te plegen, draag je bij aan een beter milieu. De onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen gaan gemiddeld zo’n 30 tot 50 jaar mee én je hoeft ze niet te schilderen. Een kozijn van hout daarentegen moet om de zoveel tijd opnieuw gelakt en geverfd worden, wat ook weer kosten met zich meebrengt. Duurzame kunststof kozijnen hebben een lange levensduur en zijn dus een duurzame investering!

“Kunststof kozijnen dragen bij aan een goede isolatie van je woning en vergen weinig onderhoud waardoor over enkele jaren veel tijd en geld bespaard kan worden.”

Het klassieke hout vervangen voor het kunststof kozijn

Wie nog over houten kozijnen beschikt, weet dat deze het nodige onderhoud vereisen. Bij nieuwbouwprojecten en renovaties wordt dan tegenwoordig ook bijna standaard gekozen voor een nieuw kunststof kozijn. Hiermee komt er een einde aan een tijdperk en is het overschilderen en herstellen van houten varianten verleden tijd. Kozijnen van hout zijn duurder in aanschaf dan kunststof kozijnen en kunnen al snel 100% duurder uitkomen. Daarnaast moeten ze dus periodiek onderhouden worden, wat extra kosten met zich mee brengt. Een bijkomend voordeel is dat een kunststof kozijn ten opzichte van andere materialen, zoals hout, aanzienlijk meer isolerende waarde heeft. De kozijnen op zichzelf zijn geen vorm van isolatie, maar doordat kunststof kozijnen een stuk minder krimpen en uitzetten, kunnen ze naadloos worden aangesloten op de woning. Hierdoor blijft tocht buiten de deur en blijft je warmte beter binnen.

Deze soorten kunststof kozijnen zijn er

Onze kunststof kozijnen zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Maar welk type kozijnen kun je het beste kiezen en welke past het beste bij jouw situatie? Bij Kunststof Bouwmateriaal hebben we liefde voor het vak en een ruim aanbod aan bekende merken. Kozijn, deur, raam of schuifpui? Wij denken graag van begin tot eind met je mee.

Kunststof deurkozijnen

Een sterke, onderhouden deur is hét visitekaartje wanneer mensen een bezoekje brengen aan jouw huis. Het hebben van kwalitatief goede deuren in de rest van het huis is ook onmisbaar. Als je kiest voor kunststof deurkozijnen kun je altijd genieten van mooie deuren. Het voordeel van kunststof deurkozijnen in tegenstelling tot hout is het onderhoud, deze blijft namelijk beperkt. Kunststof deuren gaan bovendien ook vele malen langer mee en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Kunststof raamkozijnen

Ben je op zoek naar een houten raamkozijn? Bij Kunststof Bouwmateriaal helpen we je graag verder. Kunststof ramen met een kunststof raamkozijn geven iedere ruimte een moderne, maar toch authentieke uitstraling. Bovendien beschermen ze tegen geluid en weersinvloeden en zorgen ze ervoor dat je ruimtes warm óf juist koel blijven. Jouw kunststof ramen met kozijnen kunnen we volledig voor je samenstellen door middel van een online programma op locatie. Dan bespreken we samen jouw wensen in combinatie met het type raam.

Kunststof schuifpui kozijnen

Kunststof schuifpuien kun je gemakkelijk open en dicht schuiven. Dit zorgt voor een hoop ruimtebesparing in je woning, tuin of terras omdat je normale deuren juist open moet slaan. De kunststof schuifpuikozijnen beschikken over een hoog gebruikerscomfort. Zo hebben ze een comfortabele sluiting en zijn ze zeer goed afgedicht. Een kunststof schuifpui kozijn heeft geen vaste aanslag, maar er kan wel een losse aanslag bijgeleverd worden. Tot slot zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten en stijlen, wat betekent dat er voor iedereen iets bij zit.

Kunststof dakkapel kozijnen

Een dakkapel biedt extra ruimte en lichtinval in ruimtes met schuine daken. Wil je een nieuwe dakkapel plaatsen bij jouw woning of wil je de kozijnen van jouw bestaande dakkapel vervangen voor andere Kunststof dakkapel kozijn? Bij Kunststof Bouwmateriaal kun je terecht voor diverse soorten en materialen kozijnen voor je dakkapel. Je kunt kiezen voor vast glas kozijnen, maar ook voor kozijnen met naar binnen of naar buiten draaiende ramen. Onze ervaren medewerkers kunnen je hierin voorzien van deskundig advies.

Nederlandse kozijnen

Kozijnen in Nederland zijn vaak net iets anders gebouwd dan in de rest van Europa. Dit heeft te maken met de bouwwijze van huizen in Nederland. Vaak wordt hier gebruikgemaakt van spouwmuren, waardoor er een dikker type kozijn gebruikt wordt. In andere landen zie je vaak een veel smaller kozijn. De Nederlandse manier van kozijnen maken lijkt het meest op het namaken van een kozijn van hout, maar dan met kunststof. Ook hierin heb je de keuze uit vele verschillende uitvoeringen.

De kunststof kozijnen van Kunststof Bouwmateriaal

Bij Kunststof Bouwmateriaal bieden wij ruime keuze als het aankomt op het kiezen van een nieuw kunststof kozijn. Niet alleen heb je keuze uit vrijwel alle kleuren, waaronder ook zwarte kozijnen, maar je hebt ook keuze uit verschillende soorten profielen en verschillende soorten glas.

Soorten profielen

De keuze voor het profiel bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je nieuwe kunststof kozijnen. Welke keuze je maakt, is afhankelijk van wat past bij je woning en stijl.

 • Vlak profiel: Het vlakke profiel is meer blokvormig, laat het kozijn optisch wat kleiner ogen en geeft de gevel een strakke en vlakke uitstraling.
 • Verdiept profiel: Ook wel het Nederlandse kozijn genoemd. Het verdiepte profiel komt overeen met een traditioneel houten kozijn profiel. Het geeft een authentieke en meer luxe uitstraling aan je woning en sluit goed aan bij de meeste Nederlandse bouwstijlen.
 • HVL hout verbindings look: Hierbij zijn de hoeken van het kozijn recht op elkaar verbonden. Het kozijn lijkt hierdoor het meest op een houten kozijn.

Alle profielen zijn mogelijk met en zonder aanslag. De aanslag wordt in Nederland vaak gebruikt om het geheel goed af te sluiten tegen water en wind.

Een doorsnede van een verdiept kunststof profiel van een kozijn

Soorten HR glas voor kozijnen

Onze kunststof kozijnen zijn voorzien van glas. Het glas wat wij toepassen is HR glas en is er in 3 verschillende isolerende waardes:

 • HR + glas: Dit is dubbelglas met gas ertussen
 • HR ++ glas: Dit is dubbelglas met hoog isolerend argon gas
 • HR +++ glas: Dit zijn 3 glasplaten (triple) met hoog isolerend gas

Met de keuze van HR++ weet je zeker dat je tegen een geringe investering veel op je energiekosten kunt besparen. Hoe dikker het glas, hoe meer het bijdraagt aan een hogere isolatiewaarde van je woning. HR++ glas is momenteel dan ook het meest toegepaste glas dat er is.Naast de keuze in isolatiewaarde heb je ook keuze tussen transparant glas, mat glas en veiligheidsglas. Mat glas wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in badkamers. Zit het glas op minder dan 85 centimeter van de grond? Dan is het gebruik van veiligheidsglas verplicht. Bij zorginstelling is dit zelfs al vanaf 120 centimeter.

Soorten ramen voor kozijnen

Het maken van jouw kunststof kozijnen op maat is bijna compleet. Bij Kunststof Bouwmateriaal kun je namelijk ook zelf de eigenschappen van jouw kunststof raamkozijn bepalen. Het is hier mogelijk om extra opties toe te voegen. Het raamkozijn kan namelijk gevuld worden met diverse soorten ramen en vakken. Door het raamkozijn compleet met glas te bestellen kun je het kozijn direct plaatsen als deze is geleverd. Je kunt een keuze maken uit onderstaande ramen:

Vaste ramen

Een kunststof kozijn met een vast raam bestaan enkel uit een kozijn met glas. Dit betekent dat er geen bewegende delen in het kozijn zitten. Wel kun je met vaste ramen veel kanten op, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 3 vaks kozijn, 2 vaks kozijn en of je deze verticaal of horizontaal in het kozijn wilt.

Draairamen

Draairamen zijn naar buiten draaiende ramen. Je kunt draairamen enkel naar buiten opendraaien om bijvoorbeeld de woning te ventileren. Voor in de gevel, een dakkapel of in de slaapkamer is een draairaam dus een uitstekende keuze. Draairamen hebben een eigentijdse uitstraling en zijn scherp geprijsd.

Draaikiepramen

Met een of twee draaikiepramen kies je echt voor comfort. Doordat je het kozijn kan kantelen zorgt deze kantelfunctie voor voldoende frisse lucht in de ruimte. Daarnaast draai je het raam gemakkelijk naar binnen en kun je de ramen zo veilig en gemakkelijk schoonmaken. De draaikiepramen worden uitgevoerd met een geïntegreerd systeem waardoor er een strak, mooi afgewerkt aanzicht ontstaat.

Uitzetramen

Dit soort raam kan worden opengezet vanaf de bovenzijde. Het is een gemakkelijk te bedienen raam, dat je veel tegenkomt in een toilet of badkamer. Het fijne is dat je ruimtes goed kan ventileren met een uitzetraam. Een uitzetraam, ook wel een kunststof valraam, zijn dus een prima optie bij het vervangen van jouw kozijnen.

De juiste kleur en stijl kozijnen voor jouw woning

Wat betreft de kleur en stijl van jouw nieuwe kunststof kozijnen kan worden gezegd dat er veel vrijheid is. Dit betekent dat je de kozijnen op maat kan laten maken en er uit kan laten zien hoe jij het wilt. De kleur die je kiest, hangt helemaal samen met jouw eigen smaak. Het is handig om daarbij rekening te houden met de huidige kleuren en stijl van de woning. Dankzij het ruime assortiment kleuren vind je altijd een passende kleur voor iedere woonstijl. De kozijnkleuren van Kunststof Bouwmateriaal zijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar ook:

 • In hoge mate UV-bestendig
 • Zeer kleurvast
 • Uitermate krasvast

Je kan de kunststof kozijnen ook bijvoorbeeld zo laten maken dat het bijna identiek is met hout. Dan heb je alle voordelen die kunststof kozijnen met zich meebrengen en de authentiekheid van houten kozijnen.

Kunststof kozijnen in houtlook

Er wordt gesproken van een houtlook bij kunststof kozijnen die zijn afgewerkt met houtnerf folie. Een inwandige HVL verbinding maakt het kozijn helemaal af. De horizontale zijde lijkt net als bij hout namelijk recht op de verticale zijden te staan, in plaats van verstek. Ook zijn er qua kleuren namelijk erg veel opties, wat het maken van de keuze voor kunststof kozijnen met look van hout erg populair maakt.

Maatwerk is de standaard

Het bestellen van kunststof kozijnen is bij ons altijd maatwerk. Je meet de kozijnen in (eventueel met hulp van ons) en geeft de juiste maten aan ons door in combinatie met de rest van de wensen. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag om het kozijn volledig op maat en montage-klaar naar jou te verzenden.

Omdat het maatwerk betreft is het lastig van tevoren een vaste prijs voor te leggen. Wil je weten wat een nieuw kunststof kozijn gaan kosten in jouw situatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op of neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe meet je zelf je kozijnen in?

Het juist inmeten van de kozijnen is erg belangrijk. Met de juiste afmetingen kunnen de kunststof kozijnen namelijk precies op maat worden gemaakt en heb je het mooiste eindresultaat. Het inmeten van de kozijnen doe je zelf, maar we laten je natuurlijk niet helemaal in de steek. Heb je hulp nodig bij het inmeten van je kozijnen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Om je alvast een handje op weg te helpen, beschrijven we hier kort hoe je het inmeten kunt aanpakken.

De simpele stappen die je neemt tijdens het meten zijn als volgt:

 1. Meet het kozijn horizontaal op 3 punten (bovenaan, midden en onderaan)
 2. Meet het kozijn verticaal op 3 punten (links, midden en rechts)
 3. Neem de kleinste maat en haal hier 10 mm vanaf
 4. Geef de juiste maten aan ons door en bestel je kozijnen

Een aantal dingen waar je op moet letten bij het inmeten van het kozijn zijn:

 • Meet altijd de buitenwerkse maat, de afstand van de ene buitenkant naar de andere buitenkant van het object
 • Meet vanaf de buitenkant
 • Wees zo secuur mogelijk met je meting
 • Kom je er niet uit? Laat het kozijn dan inmeten door een professional (het liefst degene die het kozijn ook gaat plaatsen)

Overheidssubsidies bij energiebesparende maatregelen

Jouw kozijnen vervangen voor kunststof is één van de beste dingen die je kunt doen om het comfort in huis te verhogen en het energieverbruik te laten zakken. Sinds 1 januari 2023 maak je voortaan al aanspraak op een subsidie bij het nemen van slechts één isolatiemaatregel. Voor de berekening van het glasoppervlak wordt uitgegaan van de binnenkant van de kozijnen. Dat betekent dat van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar opgeteld worden. Het kozijn telt vanaf 2023 dus mee voor het subsidiebedrag per m2.

Stappenplan voor jouw eigen kunststof kozijnen op maat

 1. Het kozijnprofiel: Je maakt een keuze tussen het vlakke profiel, het verdiepte profiel of het renovatieprofiel
 2. Het glas: Je kan onder andere kiezen uit dubbel glas, triple glas, en veiligheidsglas
 3. De kleur: Je kan zowel de binnen- als de buitenkant verschillende kleuren geven. Hierdoor kun je de kozijnen helemaal naar jouw smaak uitkiezen
 4. Maak het af: Wil je het comfort van kunststof kozijnen nog meer verhogen? Je kunt jouw nieuwe kozijnen afmaken met bijvoorbeeld luxe horren, rolluiken of screens. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Jouw kunststof kozijnen bestellen bij Kunststof Bouwmateriaal

Het monteren van kunststof kozijnen vraagt om een specialistische aanpak. De kozijnen van Kunststof Bouwmateriaal worden dan meestal gemonteerd door klusbedrijven. Wij zorgen ervoor dat de kozijnen op maat worden geleverd, zodat de timmerman er goed mee uit de voeten kan en de kozijnen op de juiste manier gemonteerd kunnen worden.

Ben je op zoek naar een timmerman die jouw kozijnen kan monteren? Bij Kunststof Bouwmateriaal kunnen wij je in contact brengen met een ervaren klusbedrijf of timmerman die deze klus voor jou kan uitvoeren.

 • Persoonlijke aandacht voor jou als klant
 • Deskundig advies op basis van jouw wensen
 • Van harte welkom in onze fysieke showroom

Kunststof kozijnen prijzen

De kosten van kunststof kozijnen kunnen sterk variëren en zijn voor een groot deel afhankelijk van jouw wensen. Welk kozijn je ook kiest, wij verzekeren je ervan dat je altijd kozijnen van hoogwaardige materialen krijgt die jarenlang meegaan. Benieuwd naar wat je kunt verwachten van kunststof kozijnen prijzen? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan en neem onderstaande punten vast mee tijdens de aanvraag:

 • Benodigde afmetingen
 • Kleur voor de binnen- en buitenzijde
 • Soort profiel
 • Met of zonder aanslag
 • Met of zonder beslag
 • Soort glas
 • Krukbediend of sluitend
 • De indeling van je ramen
 • Met of zonder roeden?
 • Opties voor veilig

Certificering

Je kunt pas echt comfortabel wonen met kunststof kozijnen met een KOMO-certificering. Deze garanderen namelijk volledige wind- en waterdichtheid en zijn gemaakt volgens de richtlijnen. Zo verbruik je minder energie om de woning lekker warm te houden, zelfs als het buiten flink tekeer gaat. Goed voor het milieu en uw budget.

Voor welk type kunststof kozijn kies jij?

Wil jij ook gebruikmaken van de vele voordelen van een kunststof kozijn? Kozijnen van kunststof hoeven in tegenstelling tot kozijnen van hout niet overgeschilderd te worden en zijn zelfs op vele vlakken onderhoudsarm. Kunststof kozijnen schoonmaken is met een sopje zo geklaard. Duurzaam, milieuvriendelijk en recyclebaar, dat zijn de kunststof kozijnen van Kunststof Bouwmateriaal. Heb je vragen over kunststof kozijnen, wil je een vrijblijvende offerte of montageadvies? Wij helpen je graag verder. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Op deze afbeelding zie je kunststof kozijnen voor een chalet en of stacaravan