Kunststof raamkozijnen

Wil jij ook onderhoudsarme kozijnen voor jouw woning, stacaravan of chalet zonder te hoeven inleveren op de uitstraling ervan? Dan zou je zeker moeten kiezen voor een kunststof raamkozijn. In tegenstelling tot hout komt er bij kunststof geen likje verf aan te pas en is af en toe jouw kunststof kozijnen schoonmaken met een sopje al meer dan voldoende. Je hoeft je geen zorgen te maken over houtrot of verkleuringen en je kunt wel 30 jaar genieten van mooie kunststof kozijnen.

Bij Kunststof Bouwmateriaal geven we je graag deskundig advies en ontvang je van ons altijd een offerte voor kunststof kozijnen op maat. Daarnaast ontvang je altijd tot 10 jaar garantie.

Geniet van een lange levensduur met kunststof kozijnen

Je wilt dat kozijnen perfect passen bij het karakter van jouw woning. Hout mag dan wel een klassieke uitstraling hebben, ze moeten wel veel onderhouden worden. Zo zijn houten kozijnen erg gevoelig voor de omgeving en kan hierdoor houtrot en verkleuring sneller om de hoek komen kijken. Daarnaast is hout een natuurproduct wat ‘werkt’ en dat wil zeggen dat het krimpt en uitzet bij temperatuurverschillen. Door het vervangen van de oude kozijnen door nieuwe kunststof kozijnen krijg je niet alleen een mooier huis en waardevoller huis, je maakt ook gebruik van vele andere voordelen.

Waarom kiezen voor een kunststof raamkozijn?

 • Kunststof kozijnen zijn eenvoudig in onderhoud
 • Je kunt aanzienlijk veel energie besparen
 • Een kunststof kozijn biedt preventie tegen inbraak
 • Kunststof kozijnen hebben een geluidsisolerende waarde
 • Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur van wel 30 jaar

Om de zoveel tijd schilderen is verleden tijd

Eén van de voordelen van kunststof kozijnen is dat het om de zoveel jaar schilderen en zelfs vervangen van houten kozijnen niet meer nodig is. Kunststof kozijnen zien er minstens zo goed uit als kozijnen van hout, alleen heb je geen last van houtrot of verkleuringen. Onderhoudsvrij wil niet zeggen dat de kozijnen door invloed van weer en wind niet vies worden, maar af en toe eens schoonmaken met zachte spons en een sopje is meer dan voldoende.

Voorkom hoge stookkosten

Goede kozijnen houden warmte binnen. Op het moment dat jouw oude kozijnen niet voldoende isoleren, door bijvoorbeeld achterstallig onderhoud en tochtkieren, stroomt de warmte via deze openingen naar buiten. Kunststof kozijnen hebben een hoog isolerend vermogen door de verschillende luchtkamers; de lucht die daarin aanwezig is vormt geen koude brug waardoor de koude aan de buitenkant niet doorstraalt naar de binnenzijde van het kozijn.

Kunststof kozijnen zijn dankzij de constructie van holle ruimtes in combinatie met dubbelglas een waardevolle toevoeging op het gebied van huisisolatie.Als je op jouw energiekosten wilt besparen kies je voor HR++ glas en als je helemaal een uitstekende isolatie wilt kies je voor HR+++.

Maak het inbrekers een stuk lastiger

De kozijnen, ramen en deuren zijn de zwakke plekken in uw woning. Wanneer deze zwakke plekken niet goed beveiligd worden, is er een grotere kans op een inbraak. Kunststof kozijnen zijn voorzien van een sterk, stalen binnenwerk. Het hang- en sluitwerk, de scharnieren en sloten zijn inbraakveilig. Al onze kozijnen zijn bovendien brandveilig en vormen geen risico voor kinderen.

Subsidie op kunststof kozijnen

Als woningeigenaar heb je meerdere mogelijkheden om je woning te verduurzamen. De investering verdient zich met een aantal jaren terug en je draagt direct bij aan het milieu. De overheid stimuleert dergelijke aanpassingen met subsidies, zo ook voor kunststof kozijnen. Wanneer we specifiek kijken naar de subsidiebedragen voor kunststof kozijnen inclusief isolatieglas, dan zijn deze afhankelijk van het aantal vierkante meters en de keuze voor HR++ glas of tripleglas.

Welke soorten ramen zijn er?

Als je nieuwe kozijnen wil aanschaffen, heb je keuze uit verschillende soorten kozijnen. Kunststof kozijnen zijn veruit het populairst door de gunstige prijs, de hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid, uitstraling en vele andere voordelen. Maar type raam past dan het beste bij jouw situatie?

Vaste ramen

Lang niet elk raam hoeft open te kunnen, dus bij een “vast raam” wordt het raamwerk vast in het kozijn gezet. Denk hierbij aan een raam direct naast een deur (zijlicht) of een raam direct erboven (bovenlicht). Met vaste ramen kun je vele kanten op en kiezen voor bijvoorbeeld een 3 vaks kozijn of een 2 vaks kozijn.

Draairamen

Een kunststof draairaam heeft alleen een draaifunctie, geen kiep functie. De draairichting is altijd naar binnen. De scharnieren zitten dus aan de linker stijl of rechter stijl. Een voordeel hiervan is dat je een hor kunt plaatsen of dat u in de nacht uw raam open kunt houden als je een scherm voor de ramen laten plaatsen.

Draaikiepramen

Het draai-kiepraam kun je naar binnen draaien en kiepen. Wanneer je een ruimte in je woning wil laten ventileren, dan kun je het kunststof valraam in de kiepstand plaatsen. Hierdoor hoef je het raam niet volledig open te zetten en kan je de gewenste ruimte geleidelijk aan laten ventileren. Het raam kan helemaal gesloten worden door de raamkruk naar beneden te draaien.

Uitzetramen

Een uitzetraam is erg geschikt voor kleine ruimtes. Dit raam opent naar buiten en biedt de mogelijkheid om een ruimte snel te laten luchten. In veel gevallen zijn uitzetramen klein van formaat. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt in badkamers of voor het toilet.

Jouw nieuwe kunststof kozijnen samenstellen

Kunststof kozijnen komen in vele vormen en maten van verschillende bekende merken. Bij Kunststof Bouwmateriaal werken we enkel altijd met maatwerk kozijnen en dat betekent dat je alles persoonlijk kunt samenstellen. Van uitstraling tot afwerking en beglazing. Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken? Onze vakkundige adviseurs helpen je graag verder.

Soorten profielen

De keuze voor het profiel bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je nieuwe kunststof kozijnen. Welke keuze je maakt, is afhankelijk van wat past bij je woning en stijl.

 • Vlak profiel: Het vlakke profiel is meer blokvormig, laat het kozijn optisch wat kleiner ogen en geeft de gevel een strakke en vlakke uitstraling.
 • Verdiept profiel: Ook wel het Nederlandse kozijn genoemd. Het verdiepte profiel komt overeen met een traditioneel houten kozijn profiel. Het geeft een authentieke en meer luxe uitstraling aan je woning en sluit goed aan bij de meeste Nederlandse bouwstijlen.
 • HVL hout verbindings look: Hierbij zijn de hoeken van het kozijn recht op elkaar verbonden. Het kozijn lijkt hierdoor het meest op een houten kozijn.
 • Renovatieprofiel: Dit profiel heeft een verdiept liggend profiel en wordt veelal gebruikt bij renovaties. De uitstraling past goed bij oudere, karakteristieke gebouwen.

Alle profielen zijn mogelijk met en zonder aanslag.De aanslag wordt in Nederland vaak gebruikt om het geheel goed af te sluiten tegen water en wind.

Sterk glas voor een hogere isolatiewaarde

Onze kunststof kozijnen zijn voorzien van glas. Het glas wat wij toepassen is HR glas en is er in 3 verschillende isolerende waardes:

 • HR + glas: Dit is dubbel glas met lucht ertussen
 • HR ++ glas: Dit is dubbel glas met hoog isolerend gas
 • HR +++ glas: Dit zijn 3 glasplaten (triple) met hoog isolerend gas

Daarnaast kun je bij ons ook jouw kunststof kozijnen nog veiliger maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheidsglas, brandwerend glas of inbraakwerend glas. Zit het glas op minder dan 85 centimeter van de grond? Dan is het gebruik van veiligheidsglas verplicht. Bij zorginstelling is dit zelfs al vanaf 120 centimeter.

Welke opties zijn er nog meer mogelijk?

Naast de keuze in verschillende soorten kunststof kozijnen en soorten glas, biedt Kunststof Bouwmateriaal ook talloze mogelijkheden op het gebied van profielen, structuren en kleuren. Of het nu gaat om een renovatie of nieuwbouw, met de juiste profielkeuze, kleuren, beglazing en afwerking geeft je jouw nieuwe kozijn een eigentijdse uitstraling.

Kunststof Bouwmateriaal kan jou hierin altijd voorzien van passend advies.

 • Houtlook:- Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en afwerkingen. Het voordeel van een kunststof kozijn met houtnerf folie aan de buitenkant is dat het onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast heeft het een mooie houtlook waardoor het kunststof kozijn nauwelijks te onderscheiden is van een houten kozijn.
 • Hang- en sluitwerk:- Klinken, sloten en scharnieren vormen een belangrijk onderdeel van jouw nieuwe raamkozijnen. Alles wat je nodig hebt om kozijnen en deuren te openen of te sluiten, noemen we beslag. Voor welk type deurbeslag en andere details kies jij?
 • Ventilatie: Ventileren is belangrijk voor de luchtkwaliteit. Met een draairaam of draai-kiepraam kun je gemakkelijker ventileren met een vast raam. Daarom kun je ook kiezen voor een ventilatierooster, wat frisse lucht binnenlaat in de woning, zonder dat het raam open hoeft.
 • Scharnieren:-Kies je voor dezelfde kleur scharnieren als de nieuwe kunststof kozijnen of ga je voor de standaarduitvoering?

Kunststof kozijnen: scherp geprijsd en van hoge kwaliteit

Wat kosten kunststof kozijnen? Omdat het antwoord op deze vraag van vele factoren afhankelijk is, kunnen we je hierop niet meteen antwoord geven. Wil je toch meteen weten wat een paar nieuwe kozijnen jou gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan op basis van jouw persoonlijke wensen en neem onderstaande simpele stappen even door:

 • Benodigde afmetingen
 • Kleur voor de binnen- en buitenzijde
 • Soort profiel
 • Met of zonder aanslag
 • Met of zonder beslag
 • Soort glas
 • Krukbediend of sluitend
 • De indeling van je ramen
 • Met of zonder roeden?
 • Opties voor veiligheid (bijvoorbeeld sloten)

Kunststof raamkozijnen kopen bij Kunststof Bouwmateriaal

Ben jij het periodiek onderhouden van jouw oude kozijnen ook zo zat? Door te kiezen voor een kozijn van kunststof is overschilderen verleden tijd en is twee keer per jaar een sopje meer dan voldoende. Dit komt omdat ze in tegenstelling tot hout hun kleur behouden, niet rotten en niet aangetast worden door weersinvloeden.

Kozijnen zijn een grote investering en dit is voor kunststof kozijnen niet anders. Echter, kunststof is wel relatief goedkoop wanneer deze vergeleken wordt met hout of aluminium. Daarnaast zijn kunststof kozijnen ook nog eens kostenbesparend, ze zijn namelijk erg goedkoop in gebruik en kunnen tot wel langer dan 30 jaar meegaan.

 • Altijd 10 jaar garantie
 • KOMO- gecertificeerde raamkozijnen
 • Deskundig advies van ervaren medewerkers
 • Altijd een persoonlijke offerte

Overtuigd van de voordelen van een kunststof raamkozijn?

Bij Kunststof Bouwmateriaal zijn we erg gesteld op onze service en staat persoonlijke aandacht voorop. Of het nu gaat om een kunststof raamkozijn, Kunststof dakkapel kozijn, kunststof schuifpuikozijn of een kunststof deurkozijn, wij helpen je graag verder in onze fysieke showroom of staan je graag telefonisch te woord. Daarnaast kun je ons ook altijd bereiken via de mail of de chatfunctie op de webshop.