Kunststof deurkozijnen

Wordt het schilderwerk van jouw houten deurkozijnen steeds verder aangetast door weersinvloeden? Of begint jouw houten deurkozijn te rotten? Als je op zoek bent naar een duurzame, onderhoudsarme en betaalbare oplossing voor jouw nieuwe deurkozijnen, dan is een kunststof deurkozijn een uitstekende keuze. Kunststof Bouwmateriaal kan je door jaren aan ervaring voorzien van professioneel advies.

Het perfecte deurkozijn voor jouw deur

Deuren zijn hét visitekaartje voor een huis. Het uiterlijk van uw woning wordt grotendeels bepaald door de entree en iedereen heeft zijn eigen smaak en voorkeur. Dat jouw kunststof deurkozijn en deur samen een mooi plaatje vormen is dus niet geheel onbelangrijk. Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Waar de bouwtraditie standaard houten deurkozijnen toepaste, is nu kunststof het meest gebruikte materiaal bij de deurkozijn renovaties. Houten deurkozijnen hebben namelijk veel onderhoud nodig, zo moet een houten deurkozijn sneller worden gerepareerd en van tijd tot tijd geschilderd worden om te voorkomen dat ze wegrotten.

Geen deur zonder goed kozijn. De deurkozijnen van Kunststof Bouwmateriaal beschikken over een modern design waarbij je de keuze hebt aan een breed scala aan kleuren en accessoires. De materialen zijn van hoge kwaliteit en staan garant voor comfort, veiligheid en duurzaamheid voor vele jaren.

De voordelen van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen

We houden van de authentieke uitstraling van houten deurkozijnen, maar aan de andere kant willen we ook graag garantie voor een lange levensduur en het liefst zo min mogelijk onderhoud aan onze woning. Met kunststof kozijnen combineer je deze twee eigenschappen. Maar welke voordelen zijn nog meer verbonden aan onze producten van kunststof?

 • Kunststof kozijnen gaan wel 30 jaar mee en zijn ook daarna eenvoudig te recyclen
 • Kunststof kozijnen kunnen worden gefolieerd en zijn dan niet van hout te onderscheiden
 • Bij Kunststof Bouwmateriaal heb je standaard 10 jaar garantie op jouw kozijnen

Waarom kiezen voor nieuwe kozijnen van kunststof?

Je wilt natuurlijk fraaie deurkozijnen die talloze jaren zonder enig probleem werken. Je maakt er immers vaak gebruik van. De uitstraling, afwerking en het gemak is dus essentieel. Toch brengt een kunststof kozijn ten opzichte van houten deurkozijnen ook vele andere voordelen met zich mee:

Een of twee keer per jaar schoonmaken is voldoende

Het voornaamste voordeel van een binnendeur of buitendeur van kunststof is het onderhoud, deze blijft namelijk zeer beperkt. Houten deurkozijnen hebben daarentegen veel meer onderhoud nodig. Een kunststof deur gaat bovendien ook vele malen langer mee en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Een netjes onderhouden kunststof of aluminium kozijn gaat tot wel 50 jaar mee, dus daar kan geen houten deurkozijn tegenop. Een of twee keer per jaar goed schoonmaken met een emmertje sop en je bent klaar. Er komt geen schuren of verven aan te pas.

Je bespaart energie door betere isolatiewaardes

Onze kunststof deuren hebben een multi-kamer profiel en afdichtsysteem. Deze combinatie zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie. Een groot voordeel hiervan is dat je energie zult gaan besparen. Het komt vaak voor dat er bij verouderde houten deurkozijnen sprake is van kieren en gaten waardoor het gaat tochten. Door kunststof deurkozijnen te combineren met HR++ of HR+++ glas maak je gebruik van de beste isolatiewaardes en kun je de meeste energie besparen.

Beter beveiligd tegen inbraken

Bij Kunststof Bouwmateriaal vinden we veiligheid ook erg belangrijk. De veiligheid van kunststof kozijnen wordt bepaald door een aantal factoren. Zo zijn er de sloten, maar is er ook het materiaal en het glas. Het materiaal zelf is robuuster en beter op elkaar aangesloten dan het geval is bij houten kozijnen. Kunststof kozijnen zijn veilig vanwege de stalen versterkingsprofielen, en het stevige hang- en sluitwerk. Onze producten hebben daarom een uitmuntende inbraakbeveiliging door de drie- of vijfpunts sluiting.

Welke soorten deurkozijnen zijn er?

Je hebt deurkozijnen in de vormen opdek en stomp. Welke vorm je nodig hebt, is afhankelijk van de vorm van jouw binnendeur. Bij een stompe deur hoort een stomp kozijn en bij een opdekdeur een opdekkozijn.

 • Stompe deur:- Dit soort deur is het meest voorkomend. Deze deuren vallen volledig weg in het deurkozijn. Het is een voordelige keuze en de variant voor de buitendeur is minder inbraakgevoelig
 • Opdekdeur:- Deze deur valt gedeeltelijk over het deurkozijn heen en is daarom altijd wat naar voren geplaatst. Een opdekdeur laat hierdoor minder tocht door. Opdekdeuren worden voornamelijk gebruikt bij stalen deurkozijnen en alleen maar binnenshuis, want deze is inbraakgevoeliger dan een stompe deur

Zelf jouw kunststof deurkozijnen samenstellen

We begrijpen dat je op zoek bent naar een deur die zowel bij jou als bij het karakter van de woning past. Daarom is het bij ons mogelijk om verschillende maten kunststof deuren geheel naar wens te ontwerpen! Maak binnen ons uitgebreide assortiment een keuze uit diverse soorten glas, handgrepen of deurknoppen van uitstekende kwaliteit.

Kozijnen bestellen stappenplan

Bij het bestellen van een kunststof deurkozijn is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Neem niet alleen de afmetingen en verschillende materialen mee, maar houdt ook rekening met:

 1. Het juiste profiel: - Bij zowel aluminium deurkozijnen als kunststof deurkozijnen zijn profielen de basis. Hierbij heb je de keuze uit een vlak profiel voor een moderne look of een verdiept profiel voor een klassieke look.
 2. Montageaanslag:- Hierbij heb je de keuze uit montage met aanslag en montage zonder aanslag. Houd er rekening mee dat een kozijn zonder montageaanslag doorgaans gemakkelijker te monteren is in een zogenaamd stelkozijn. Als je vanwege persoonlijke voorkeur liever een model kiest zonder aanslag, dan kan dat natuurlijk ook.
 3. Kleur:- Bij Kunststof Bouwmateriaal vind je vele verschillende afwerkingen in kleuren en structuren. Je zelf een gewenste kleur kiezen met een houtnerflook of een gladde afwerking.
 4. Isolatieglas:- Een laatste belangrijke factor als het gaat om kozijnen is natuurlijk het glas. Hoe dikker de glassoort die je kiest, hoe beter de isolatie van je kunststof kozijnen. Daarnaast bestaan er ook nog andere opties zoals gelamineerd glas of doorvalveilig glas.
 5. Kunststof deurkozijn kopen bij Kunststof Bouwmateriaal

  Het deurkozijn is het frame waarin een deur wordt afgehangen. Deurkozijnen zijn dus onmisbaar bij het plaatsen van binnen- en buitendeuren. Zijn je bestaande deurkozijnen aan vervanging toe? Of ben je op zoek naar kunststof deuren vanwege de bouw van een nieuwe woning? Kunststof Bouwmateriaal biedt zowel kozijnen aan voor binnendeuren als voor buitendeuren. Op zoek naar een kunststof deur met kozijn waar je lang plezier van hebt en niet veel naar om hoeft te kijken? Dan is een kunststof voordeur met kozijn een goede toevoeging aan je huis. Je bestelt verschillende soorten deurkozijnen eenvoudig online.

  Certificering

  Ze zijn voorzien van SKG** deurbeslag en voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wij bieden u een breed assortiment deuren met bijpassend kunststof kozijn. Aangezien iedereen zijn eigen smaak en voorkeur heeft, kunt u bij ons uw kunststof deur volledig naar uw eigen wensen samenstellen. Wij beschikken over een uitgebreid aanbod met tal van modellen, kleuren en materialen.

  Hoe kunnen we jou van dienst zijn?

  Is het tijd om jouw houten kozijnen te vervangen? Of ben je een nieuwbouwwoning aan het bouwen? Dan zou je zeker moeten kiezen voor een kunststof deurkozijn. Dan hoef je de komende 30 jaar niet meer te vervangen. Doordat de deurkozijnen beschikken over een lange levensduur en onderhoudsarm zijn, is de keuze die jij maakt ook nog eens heel duurzaam. Dat de kozijnen ook nog een uiterst isolerend en inbraakwerend zijn is mooi meegenomen.

  Bij Kunststof Bouwmateriaal staat persoonlijke aandacht en advies hoog in het vaandel. Samen met jou kijken we naar jouw situatie en helpen onze experts je bij de zoektocht naar het perfecte deurkozijn of een ander soort kozijn als een kunststof dakkapel kozijn, kunststof schuifpuikozijn of kunststof raamkozijn. Je bent dan ook van harte welkom in onze fysieke showroom of je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.