kunststof schuifpui kozijnen

Wil je meer lichtinval creëren en de tuin verbinden met jouw woning? Dan is een kunststof schuifpui een ideale uitkomst. Helemaal als je het combineert met een nieuw kunststof schuifpui kozijn. Met de kunststof schuifpuikozijnen van Kunststof Bouwmateriaal kies je altijd voor een lange levensduur en weinig onderhoud. Onze ervaren medewerkers voorzien je graag van deskundig advies, online of in onze fysieke showroom.

Kunststof schuifpuien: talloze mogelijkheden en voordelen

Staat een nieuwe kunststof schuifpui of het renoveren van je kunststof schuifpui en kozijnen al jaren op jouw wensenlijst? Bij Kunststof Bouwmateriaal maken we die droom graag waar. Een schuifdeur heeft het voordeel dat je geen ruimte inlevert zoals bij openslaande deuren. Zo worden binnen en buiten één geheel en geniet je het hele jaar door van de tuin.

Bij zonnig weer schuif je de pui volledig open zodat je verbinding met de tuin hebt. Is het koud en regenachtig dat zet je hem voor wat frisse lucht enkel op een kiertje. Zowel jij als jouw interieur fleurt op van extra lichtinval en gevoel van ruimte. Heb je nu nog een houten schuifpui kozijn? Geen probleem. We hebben altijd een passende oplossing in aluminium of kunststof.

Wat zijn de voordelen van een kunststof schuifpuikozijn?

 • Minimaal onderhoud aan jouw schuifpui
 • Jaarlijks schilderen is verleden tijd
 • Grote vrijheid in uitstraling en in stijlen
 • Hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs
 • Inbraakwerend en isolerend
 • Kunststof kozijnen laten je woning stijgen in waarde

Een uniek product in de markt

Op zoek naar een makkelijke en onderhoudsarme manier om uw woning te updaten? Kunststof schuifpui kozijnen voor jouw schuifpui worden op maat gemaakt van hard PVC met een hoge slagvastheid. Dit betekent dat jouw prachtige schuifpui altijd bestand is tegen kou, regen en vochtigheid en je geen onderhoud hoeft te plegen. Je hebt bij ons keuze uit verschillende schuifpuien, geschikt voor elk soort woning en naar iedere wens of budget.

 • Kwalitatief hoogwaardig schuifsysteem
 • Een waarde tot 0,5 Ug mogelijk
 • Voorzien van afsluitbare greep binnenzijde
 • Leverbaar in twee-, drie- of vierdelige uitvoering
 • Keuze uit HR++ glas of triple beglazing

Jouw eigen schuifpui veilig en milieuverantwoord

Kunststof kozijnen scoren op veel punten een stuk hoger dan houten kozijnen. Een van de grootste voordelen is dat een schuifpui zichzelf terug bespaart door een lagere energierekening én langere levensduur. Daarnaast beschikken ze ook nog eens over hoge warmte, isolatie- en geluidswaardes. Bovendien houdt de extra isolatie warmte beter binnen, de kou buiten en maakt HR++ of HR+++ glas de schuifpui extra inbraakwerend. Naast het unieke vijfkamersysteem, is ook de middenstijl voorzien van een hoekprofiel wat een optimale afdichting geeft. Zo worden de isolatie waarden nog meer verhoogd.

Soorten kunststof schuifdeuren

 • Standaard schuifsysteem:- Standaard schuifsystemen hebben een hoge soepele bediening doordat je de schuifpui gewoon openschuift. Zo simpel werkt een standaard schuifsysteem.
 • Hefschuif:- Bij een hefschuifpui draai je aan de binnenkant de hendel om, waarna de deur eenvoudig geopend en gesloten kan worden. Dit mechanisme werkt licht en je hoeft dus niet veel kracht te zetten bij het schuiven van de deur.
 • Kiepschuif:- Kiepschuif schuifdeuren kun je niet alleen heen en weer schuiven, maar beschikt over een kiepstand. Dit is ideaal om de ruimte even te ventileren. Dit is alleen mogelijk bij kunststof, omdat andere materialen te zwaar zijn.

Soorten glas

Het soort glas speelt, net als bij een kunststof raamkozijn, een grote rol bij de prijs van kunststof schuifpuien. Je kunt het beste kiezen voor sterk glas. Een schuifpui zal namelijk veel geopend en gesloten worden en staat continu onder invloed van verschillende weersomstandigheden.

Sterk isolerend dubbel glas of driedubbele beglazing is hierbij de beste optie.

 • HR ++ glas:- Dit is dubbelglas met hoog isolerend gas
 • HR +++ glas:- Dit zijn 3 glasplaten (triple) met hoog isolerend gas
 • Veiligheidsglas:- HR glas is ook verkrijgbaar in veiligheidsglas of zonwerend glas. Je hebt hierbij de keuze uit gelaagd glas of gehard glas.
 • Zonwerend glas:- Met zonwerend glas houd je de warmte voor een langere periode buiten. En in de winter houdt het juist de warmte langer binnen.

Onze kunststof schuifpuien kozijnen zijn voorzien van hoge veiligheidseisen. De kozijnen van Kunststof Bouwmateriaal moeten veilig in gebruik, brandveilig en inbraakwerend zijn. Ramen en sloten voorzien van anti-inbraakbeveiliging en het politiekeurmerk zijn van groot belang om ongewenste insluipers buiten te houden. Wij geven je hierin graag professioneel advies.

Wat kost een kunststof schuifpui kozijn?

Een schuifpui brengt buiten naar binnen, maar je wilt natuurlijk ook weten of een schuifpui binnen of buiten je budget valt. Vaak heb je een schuifpui op maat nodig, die precies in je woning past. De schuifpui kozijnen moeten namelijk exact worden ingemeten. Kunststof Bouwmateriaal denkt graag mee met jouw situatie en kan je hierin voorzien van deskundig advies. De schuifpui prijzen zijn afhankelijk van de volgende factoren:

Materiaal

Een kunststof schuifpui kozijn is meestal gemaakt van een combinatie van verschillende materialen. Allereerst is PVC het hoofdbestanddeel van een kunststof schuifpui. Het is een thermoplastisch polymeer dat wordt gekenmerkt door zijn duurzaamheid, lichtgewicht, hoge sterkte en weerstand tegen weersinvloeden.

Daarnaast maak je ook een keuze in het soort glas, wat sterk afhangt van jouw wensen en locatie van jouw woning. Tot slot wordt gekeken naar versterkingsprofielen en afdichtingen. De profielen worden gebruikt om de sterkte en stijfheid van de pui te verbeteren en afdichtingen als rubbers moeten voorkomen dat er lucht of vocht binnendringt.

Gewenst model

Voordat je een kunststof schuifpui kozijn aanschaft, moet je weten wat voor model schuifpui je wilt. Je kunt hierbij kiezen uit een standaard schuifsysteem, een hefschuif model, maar ook een draai-/kiepsysteem zien we steeds vaker terug. Een hefschuifpui bestaat uit twee delen, een bewegende deur en een vast raam. Door de hendel omhoog te draaien kun je de deur heen en weer schuiven. Bij een kiepschuifpui klap je de deur open en valt deze gedeeltelijk naar binnen. Een hoger bedieningsgemak heeft vaak invloed op de prijs.

Aantal delen en afmetingen

De breedte, hoogte en de indeling van het schuifpui hebben invloed op de prijs. Een schuifpui kan uit meerdere delen bestaan, afhankelijk van het ontwerp en de grootte van de opening die de schuifdeur moet bedekken. Over het algemeen zijn er drie soorten schuifdeuren: een 2 delige schuifpui , een 3 delige schuifpui, en een vier delige schuifpui. De schuifpui en het bijbehorende kunststof kozijn kan worden uitgekozen op basis van de behoeften en voorkeuren van de klant.

Personaliseren

Kozijnen van een schuifpui zijn verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen. Iedere structuur is te bestellen in diverse kleuren, van wit, crème, grijs tot aan antraciet. De kleur die je bij aanschaf kiest blijft de gehele levensduur mooi van kleur. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een houtnerfstructuur. De eigenschappen die je selecteert bepalen het uiterlijk van jouw maatwerk kozijn. Ga je bijvoorbeeld voor een houtlook uitstraling of kies je een profielsysteem met houtnerf-folie?

Naast de kleur kun je ook de beglazing en profielen kiezen naar wens. Dit kan bijvoorbeeld de installatie van hoogwaardige beglazing zijn om de energie-efficiëntie te verhogen, of de installatie van extra veiligheidsbeglazing om de veiligheid te verbeteren. Wat betreft de profielen is er keuze uit een dunne of juist brede profieluitvoering. De kunststof profielen hebben een uitstekende afdichting waardoor wind en water worden buitengesloten.

Maatwerk is bij Kunststof Bouwmateriaal standaard

Een op maat gemaakte schuifpui kozijn geeft een directe meerwaarde aan jouw woonkamer, keuken of andere woonruimte. Net zoals een deur of kozijn is een maatwerk schuifpui altijd uniek, want we produceren deze volledig naar de wensen van onze klant. Kunststof Bouwmateriaal stelt niet alleen hoge eisen aan het gebruik van een schuifpui, maar ook aan de productie ervan. Daarom werken wij intensief samen met een Nederlandse fabriek waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Wil jij ook een schuifpui samenstellen? Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Op alle producten die wij leveren krijg je standaard 10 jaar garantie. Op deze manier dragen we er zorg voor dat je jarenlang plezier heeft van jouw nieuwe kunststof schuifpui kozijn.

Zo maak je jouw nieuwe schuifpui compleet

Bij Kunststof Bouwmateriaal kun je jouw kozijnen compleet maken met verschillende aanvullende producten als bijvoorbeeld ventilatiemogelijkheden. Alle ruimtes, zeker de woonkamer of keuken moeten immers goed worden geventileerd. Roosters met verschillende openingsstanden zorgen voor ventilatiemogelijkheden. Extra producten zoals (elektrische) zonweringen, rolluiken, horren of verduisteringsgordijnen maken jouw nieuwe schuifpui compleet en kunnen worden meegenomen in het maken van de offerte.

Schuifpuikozijn bestellen bij Kunststof Bouwmateriaal

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuw schuifpui kozijn in uw woning? Wij bekijken jouw situatie en kunnen je helpen met het maken de juiste keuze. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij je voorzien van het beste advies. Dit kunnen wij doen door telefonisch of mailcontact te hebben of tijdens een persoonlijk gesprek.

 • Gemakkelijk te bedienen schuifpuikozijn
 • Je levert geen ruimte van de tuin in
 • Je kiest zelf het formaat, de kleur en de uitvoering die je wenst
 • Een drempelloze toevoeging van de woning naar de tuin

Meer informatie over een nieuw schuifpuikozijn?

Ook een ruimtelijk gevoel creëren zonder hiervoor daadwerkelijk ruimte in te leveren? Een schuifpui is zeker een investering die de moeite waard is. Kunststof schuifpuien kozijnen hebben als grootste voordeel dat ze niet geschilderd hoeven te worden en dus erg onderhoudsvriendelijk zijn.

Als jouw specialisten op het gebied van kunststof schuifpuikozijnen, kunststof raamkozijnen, kunststof deurkozijnen en Kunststof dakkapel kozijnen nemen we de tijd en denken we graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze fysieke showroom.