Keralit dakrandpanelen

Heb je genoeg van het voortdurende onderhoud aan je dakranden? De vereiste zorg voor traditionele houten dakrandpanelen kan veel tijd en moeite kosten, waarbij regelmatig schilderwerk, reparaties en zelfs totale vervangingen nodig zijn.

Keralit dakrandpanelen bieden niet alleen een opwaardering voor de uitstraling van je woning, maar bieden ook het gemak van geen onderhoud. Deze panelen behouden hun kleur, zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Bij Kunststof Bouwmateriaal hebben we een breed scala aan kleuren en afwerkingsopties en staan we klaar om je te begeleiden bij het maken van je keuze. Hulp nodig bij de montage? Ook dan staan wij voor je klaar.

Keralit dakrandpanelen: stijlvol en onderhoudsvrij

Heb je genoeg van het constante onderhoud, de tijd en kosten die met traditionele houten dakranden gepaard gaan? Ben je op zoek naar een stijlvolle, duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing? Keralit dakrandpanelen bieden een toekomstbestendige oplossing voor jouw dakranden.

Keralit dakrandpanelen zijn gemaakt van een hoogwaardig kunststof, vervaardigd uit Fiberyl. Ze bieden een charmante uitstraling vergelijkbaar met traditioneel hout, maar dan zonder de bekende nadelen. Het materiaal vraagt bijna geen onderhoud, heeft een lange levensduur en is eenvoudig te monteren.

De voordelen van dakrandpanelen van Keralit

 • Een dakrandpaneel van Keralit is onderhoudsvrij: De panelen zijn gemaakt van een sterk, kleurvast en duurzaam kunststof dat niet hoeft te worden geschilderd of anderszins onderhouden, wat zowel tijd als geld bespaart voor de eigenaren van het gebouw.
 • Een lange levensduur: Door het hoogwaardige materiaal waar de panelen van gemaakt zijn, hebben ze een lange levensduur. Deze levensduur is gemiddeld 30 jaar, maar kan ook levenslang zijn bij het juiste onderhoud. Hierdoor kun je langdurig en onbezorgd genieten van je prachtige Keralit dakrand.
 • Eenvoudig te monteren: Het Keralit systeem is ontworpen voor eenvoudige installatie met een gemakkelijk klik- en montagesysteem. Dit vermindert de tijd en moeite die nodig is voor de installatie aanzienlijk.
 • Keralit producten zijn milieuvriendelijk: Keralit producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen, wat een duurzame keuze is die bijdraagt aan een kleinere ecologische voetafdruk.
 • Brandveilig: Keralit dakrandpanelen zijn gecertificeerd en voldoen aan de brandveiligheidsnormen, waardoor ze een veilige keuze zijn voor elk type gebouw.

Verschillende afmetingen, kleuren en afwerkingen

De dakrand van je woning draagt bij aan de uitstraling van je woning, stacaravan of chalet. Het is immers een prominent onderdeel van je gevel. Bij Kunststof Bouwmateriaal bieden we je ruime mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de dakrandpanelen de uitstraling van jouw woning versterken. Zo heb je bij ons dakrandpanelen in verschillende hoogtes, namelijk 200 mm, 250 mm, 300 mm en 350 mm. Verder kun je kiezen uit een breed kleurenpalet van maar liefst 16 kleuren, waaronder licht ivoor, staalblauw, wijnrood en vergrijsd ceder. Hierdoor is er altijd een kleur die bij jouw woning en wensen past.

Het monteren van een Keralit dakrandpaneel

Het Keralit dakrandpaneel systeem is ontworpen voor een eenvoudige installatie met een klik- en montagesysteem. Hierdoor kan een handige doe-het-zelver deze klus eenvoudig zelf uitvoeren door een aantal stappen te volgen.

 1. Plaats het regelwerk en de montageprofielen Houd hiervoor een h.o.h. (hart-op-hart) afstand van 30 cm. Bij het monteren van het montageprofiel
 2. Zaag de panelen op maat en klik ze op het montageprofiel
 3. Monteer de hoekprofielen en tussenprofielen
 4. Schroef het dakrandpaneel vast op het regelwerk

Het monteren van de Keralit dakrandpanelen is dus vrij eenvoudig. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om het optimale resultaat uit je kunststof dakranden te halen.

 • Zorg voor voldoende ventilatie achter de dakrandpanelen.
 • Plaats maximaal 2 dakranden van 6 meter achter elkaar. Wil je nog een extra stuk toevoegen? Zorg dan dat je het paneel aan de ene kant verlijmd aan het tussenstuk en aan de andere kant wat ruimte overlaat.
 • Klik het paneel niet meteen helemaal vast aan het montageprofiel. Zo kun je hem nog verschuiven en pas helemaal vastklikken als hij goed gepositioneerd is.
 • Zorg dat het regelwerk wordt geplaatst op 30 cm h.o.h.

De kosten van Keralit dakrandpanelen

Bij Kunststof Bouwmateriaal beschikken we over een uitgebreid aanbod Keralit dakrandpanelen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. De prijs is dan ook afhankelijk van het paneel en de uitvoering die je kiest. Prijzen variëren tussen de €158,89 euro en €242,85. Bekijk voor een compleet overzicht onderstaande prijzentabel. Heb je een vraag over de verschillende uitvoeringen of wil je weten welk Keralit paneel het beste geschikt is voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Keralit dakrandpanelen kopen bij Kunststof Bouwmateriaal

Voor al je Keralit dakrandpanelen ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Kunststof Bouwmateriaal hebben we een uitgebreid aanbod panelen, direct uit voorraad leverbaar. Je bestelt jouw Keralit dakrandpanelen inclusief Keralit profielen eenvoudig online. Twijfel je over welke dakrandpanelen je nodig hebt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze fysieke showroom in Hollandscheveld. Hier kunnen we je uitgebreid adviseren over ons assortiment en de installatie van Keralit dakrandpanelen. Let op. Bezoek aan de showroom is uitsluitend op afspraak.

 • Kunststof Bouwmateriaal is een officieel verkooppunt van Keralit dakrandpanelen
 • Profiteer van tot wel 10 jaar garantie
 • Uitgebreid assortiment dakrandpanelen en toebehoren
 • Snelle levering, vaak al binnen 2 à 3 werkdagen
 • Levering en montage in heel Nederland

Voor een complete Keralit afwerking van je woning, stacaravan of chalet kun je bij ons ook terecht voor:

Veelgestelde vragen

Wat kosten Keralit dakrandpanelen?

De kosten hangen af van het gekozen paneel en de specifieke uitvoering. De prijs van Keralit dakrandpanelen varieert tussen de €158,89 euro en €242,85. Kijk voor een compleet overzicht naar bovenstaande prijzentabel of neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

Is Keralit overschilderbaar?

Keralit dakrandpanelen zijn ontworpen om onderhoudsvrij te zijn en hoeven daarom niet overgeschilderd te worden. Wil je na verloop van tijd toch een ander kleurtje geven aan je panelen, dan kunnen deze geschilderd worden. Houd er wel rekening mee dat dit de onderhoudsvrije eigenschappen van Keralit teniet kan doen.

Kan ik de Keralit dakrandpanelen zelf monteren?

Jazeker, het Keralit dakrandpaneel systeem is ontworpen voor een eenvoudige installatie met een klik- en montagesysteem. Hierdoor kan een handige doe-het-zelver deze klus eenvoudig zelf uitvoeren. Wil je dit toch liever laten uitvoeren door een vakman? Neem dan contact met ons op. Wij ondersteunen je graag in de installatie van je Keralit dakrandpanelen.

Hoe lang gaat een dakrand van Keralit mee?

Keralit dakrandpanelen zijn ontworpen om weerstand te bieden aan verschillende weersinvloeden en langdurige blootstelling aan UV-straling. Dit maakt ze tot een zeer duurzame keuze waar je lang van kunt genieten. Hoewel de levensduur afhankelijk is van een aantal factoren, hebben Keralit dakrandpanelen een verwachte levensduur van 30 jaar.

Wat zijn de verzend- en levertijden als ik een bestelling plaats?

We beschikken over een ruime voorraad, waardoor we in veel gevallen binnen 2 tot 3 werkdagen kunnen leveren (levering binnen 24 uur is ook mogelijk). Mocht een product onverwacht niet meer beschikbaar zijn, dan informeren we je daar uiteraard over. Heb je een specifieke leverdatum in gedachten? Laat het ons weten via e-mail of telefoon na het plaatsen van je bestelling, onder vermelding van het bestelnummer.