Kunststof kozijnen voor dakkapellen

Kun jij door jouw huis met een schuin dak niet optimaal gebruik maken van jouw slaapkamer of zolderkamer? Of is jouw huidige dakkapel verouderd? Door enkel een dakkapel te laten plaatsen creëer je op een snelle manier meer ruimte en licht. Wanneer je een nieuwe dakkapel koopt of een bestaande dakkapel renoveert, spelen ook de kozijnen een belangrijke rol. Bij Kunststof Bouwmateriaal bestel je eenvoudig een kunststof kozijnen voor jouw dakkapel van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Makkelijk te monteren én tot wel 10 jaar garantie.

Onbegrensde mogelijkheden met kunststof dakkapel kozijnen

Een dakkapel is een verhoging of een uitbouw op het dak van je woning of pand. Door het plaatsen van een dakkapel geniet je van de extra ruimte die in je woning of zolder wordt gecreëerd. Daarnaast komt er meer lucht en meer licht binnen dankzij het grote raamkozijn van de dakkapel. Ook stijgt de waarde van je woning wanneer er een dakkapel wordt geplaatst. Een karwei waar veel mensen tegenop zien; het schilderen van een dakkapel of kozijnen. Met een kunststof kozijn is dit voorgoed verleden tijd. Kunststof kozijnen vragen om weinig tot geen onderhoud en gaan door het sterke materiaal jaren mee.

Jouw persoonlijke voorkeur

Bij Kunststof Bouwmateriaal kun je terecht voor diverse soorten en materialen kozijnen voor je dakkapel. Je kunt kiezen voor vast glas kozijnen, maar ook voor kozijnen met naar binnen of naar buiten draaiende ramen. De keuze voor het geschikte kozijn voor jouw dakkapel hangt af van meerdere factoren, zoals persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte. Heb je beperkte ruimte? Dan zou je kunnen overwegen om een naar buiten draaiend raam samen te kiezen. Bij Kunststof Bouwmateriaal staat persoonlijke aandacht centraal en kunnen we je voorzien van deskundig advies.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen in een dakkapel?

Kunststof kozijnen in uw dakkapel plaatsen is een slimme langetermijninvestering. Kunststof kozijnen hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van kozijnen van hout of ander materiaal:

Regelmatig schoonmaken is verleden tijd

Het bekendste voordeel van kunststof kozijnen: ze hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Geen grote onderhoudsbeurten dus – één keer per jaar schoonmaken met een sopje is meer dan genoeg. Kunststof ‘werkt’ niet en wordt niet aangetast door de verschillende weersomstandigheden.

De energiekosten zullen aanzienlijk verlagen

Kunststof kozijnen in een dakkapel bieden betere isolatie. De temperatuur in huis blijft hierdoor erg aangenaam. Bovendien scheelt dit enorm in de energiekosten. En wist u dat een nieuw kozijn ook goede geluidsisolatie biedt? Kunststof kozijnen worden standaard geleverd met HR++ beglazing, maar het is ook mogelijk te investeren in triple glas voor een nog hogere isolatiewaarde.

Kunststof gaat langer mee dan hout

Door het kunststof materiaal en de afwerking van hoge kwaliteit zijn de kozijnen perfect bestand tegen alle weersomstandigheden. Ze hebben daardoor een erg lange levensduur. Dit is extra fijn, omdat het dak wat lastiger te bereiken is.

Jouw woning wordt in één klap meer waard

Dakkapel kozijnen kunststof zorgen voor een waardevermeerdering van jouw woning. Dit komt doordat een kunststof kozijn veel langer meegaat dan bijvoorbeeld houten kozijnen. De meerwaarde is ook te danken aan de duurzame en energiebesparende eigenschappen.

Soorten kunststof kozijnen voor jouw dakkapel

Je kunt bij Kunststof Bouwmateriaal kiezen uit diverse soorten kozijnen voor je dakkapel. We hebben een groot assortiment in maatwerk houten kozijnen. Met onderstaande opties kun je jouw maatwerk kozijnen voor een dakkapel samenstellen. Het enige wat je nog moet doen is de maatvoering bepalen en de gewenste eigenschappen vast te leggen.

Kunststof vaste ramen

Kozijnen in een vast raam hebben geen vaste of draaiende delen. Het kozijn is opgebouwd uit alleen een kader, welke gevuld kan worden met glas. Dit kunststof kozijn is uit te voeren in 3 profielsoorten (vlak profiel, half verdiept profiel of verdiept profiel) en kan worden voorzien van een aanslag.

Kunststof draaikiepraam kozijn

Een kunststof draaikiepraam is een kozijn dat een draai- en een kiepfunctie heeft. Dit raam heeft scharnieren in de onderstijl en in de zijstijl bevestigd. Er zijn bij dit raam dus twee standen mogelijk, draaien en kiepen. Om van draaistand naar kiepstand te gaan en omgekeerd moet je het raam eerst volledig sluiten, zodat het over kan gaan op een ander mechanisme.

Draairamen

Een kunststof draairaam is wat anders dan een kunststof draai/kiepraam. Dit type kozijn met draaiende ramen kan namelijk alleen naar binnen draaiend open en kan dus niet kiepen. Niet op elke plek is het mogelijk om een raam te kiepen. Denk hierbij aan kleinere ruimtes zoals een toilet, badkamer of kantoor. Op deze plekken kan dan gekozen worden voor een draaiend raam.

Uitzetramen

Uitzetramen hebben scharnieren aan de bovenzijde, terwijl de onderzijde van het raam naar buiten uitzet. Dit type raam is ideaal voor het ventileren van ruimtes, omdat je ook tijdens een lichte regenbui je raam open kunt zetten.

Kleurafwerking van jouw dakkapel

Welke kleur mag jouw kunststof dakkapel kozijn krijgen? Besteed zeker aandacht aan de mogelijkheden, van een authentieke houtlook tot een matte kleur die ook nog eens permanente bescherming biedt. Hoe dan ook hoef je nooit meer het dak op om jouw kunststof kozijnen te schilderen.

  • Houtnerfstructuur: Als je gebruik wilt maken van de voordelen van kunststof, maar op zoek bent naar de karakteristieke uitstraling van houten kozijnen, is een houtnerfstructuur echt iets voor jou. Deze zijdeglans kleurlaag met nerfstructuur geeft het kozijn een natuurlijk uiterlijk zonder dat je hoeft te schilderen. Door de vele kleurcombinaties krijgt het kozijn, en daarmee de woning een eigen gezicht.
  • Matte uitstraling:- Door te kiezen voor een matte afwerking ga je voor een moderne, luxe uitstraling. Ook deze optie is verkrijgbaar in diverse kleuren en kan worden toegepast op de binnen- en buitenzijde.
  • Zijdeglans tinten:- Zijdeglans in bijvoorbeeld grijs of wit zorgt ervoor dat jouw dakkapel een strakke uitstraling krijgt. Het kan in bijna iedere woning worden toegepast, zowel voor moderne als landelijke woningen.

Kunststof dakkapel kozijnen bestellen bij Kunststof Bouwmateriaal

Wil jij ook een nieuw kozijn kopen? Dan ben je bij Kunststof Bouwmateriaal aan het juiste adres. Wij denken altijd mee met jouw situatie en kunnen je hierin voorzien van deskundig advies. Ben je juist op zoek naar een ervaren partij voor een kunststof schuifpuikozijn, kunststof raamkozijn of kunststof deurkozijn? Ook hiermee zijn we je graag van dienst. Wat zijn de voordelen van Kunststof Bouwmateriaal voor jou?:

  • Nieuwe dakkapel met kozijn op maat
  • Hoogwaardige kwaliteit met 10 jaar garantie
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

De kosten van een dakkapel kozijn

De prijzen van dakkapel kozijnen worden grotendeels bepaald door de breedte en hoogte van de dakkapel. Daarnaast wordt ook naar de uitstraling gekeken. Denk daarbij aan de grote van de dakrand, bekledingsmaterialen, de (kleur)afwerking van de kozijnen en de sierrand aan de dakrand. Ook kunnen wij het kozijn en de ramen sloten voorzien van anti-inbraakbeveiliging. Wij stellen vervolgens graag een offerte voor je op zodat je precies weet wat de kosten worden.

Extra opties

Extra producten zoals (elektrische) zonweringen, rolluiken, horren of verduisteringsgordijnen maken jouw kunststof kozijnen compleet en kunnen worden meegenomen in de offerte.

Hulp nodig bij het kiezen van kunststof kozijnen voor jouw dakkapel?

Het laten plaatsen van een nieuw dakkapel inclusief kunststof dakkapel kozijn is een flinke investering. Dat door te kiezen voor kunststof veel tijd aan onderhoud en kosten bespaart, is dan mooi meegenomen. Wil jij jouw kunststof dakkapel ook voorzien van kunststof kozijnen of aluminium kozijnen? We vertellen je graag over de voordelen van kunststof kozijnen, de mogelijkheden, het verloop van de productie en montage van een kozijn en natuurlijk de kosten. Je bent ook welkom in onze fysieke showroom voor persoonlijke aandacht en advies.