Keralit

Traditionele gevelmaterialen zoals hout vereisen regelmatig onderhoud om ze in goede staat te houden. Keralit is een onderhoudsarm en duurzaam dakrand- en gevelsysteem. Het is gemaakt van hoogwaardig gerecycled kunststof en heeft een levensverwachting van 30 jaar. Doordat het materiaal kleurvast is en ongevoelig voor weersomstandigheden, bespaar je jezelf ook een hoop schilderwerk.

Kunststof Bouwmateriaal is een officieel verkooppunt van Keralit. Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Keralit voor jouw gevel? Neem dan contact met ons op.

Keralit: duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Hout is gevoelig voor rot en schimmel en gaat na verloop van tijd verkleuren en verweren. Hierdoor moet je het regelmatig schilderen, beitsen of behandelen. Keralit is gemaakt van hoogwaardig gerecycled kunststof. De kunststof gevelbekleding, boeidelen en profielen zijn dé onderhoudsvriendelijke oplossing voor je gevel. Het materiaal heeft een UV-bestendige toplaag en biedt vele mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit een breed scala aan kleurkeuzes en afwerkingen. Denk hierbij aan keralit gevelpanelen met een houtnerfstructuur, welke bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Het materiaal leent zich perfect voor het vernieuwen van (vakantie)woningen, chalets en tuinhuizen, of het nu om een nieuwbouw woning gaat of om een renovatie project. Het heeft een lange levensduur en je ontvangt altijd 10 jaar garantie als je besluit om gevelbekleding en dakrandpanelen van Keralit te kopen.

De voordelen van Keralit®

 • Het materiaal heeft nauwelijks onderhoud nodig
 • Het is bestand tegen alle weersinvloeden, zoals zon en regen: je hoeft niet bang te zijn voor uitzetting, verkleuring of verwering
 • Het is een duurzaam materiaal dat gemaakt is van gerecyclede kunststoffen
 • Keralit is KOMO-gecertificeerd en voldoet aan de eisen van het BouwBesluit
 • Met Keralit heb je een gevel- en dakrandsysteem dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie
 • Het is snel en eenvoudig te plaatsen door een doe-het-zelver
 • Levenslange levensduur bij goede montage
 • 10 jaar garantie
 • Het materiaal is erg veelzijdig: de dakrandpanelen en keralit gevelbekleding zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuropties en afwerkingen.

De verschillende toepassingen

Keralit heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de productie van gevelbekleding van uitstekende kwaliteit. Je kunt echter ook voor prachtige, kwalitatief hoogstaande boeidelen en profielen kiezen. Zo zorg je er niet alleen voor dat jouw huis jarenlang verzekerd is van een onderhoudsarme gevel, maar ook dat alle onderdelen perfect op elkaar aansluiten. Je kunt de volgende Keralit producten kopen in onze Keralit webshop:

Keralit gevelbekleding

Met Keralit gevelbekleding geef je je woning niet alleen een compleet vernieuwde en verzorgde uitstraling, het zorgt er ook nog eens voor dat je er de komende jaren niet meer naar om hoeft te kijken. Bij onze Keralit groothandel kun je terecht voor verschillende soorten en afwerkingen op het gebied van Keralit gevelbekleding, waardoor je jouw gevel helemaal kunt personaliseren. De gevelbekleding is verkrijgbaar in 3 soorten:

 • Keralit Sponningdeel 143: Deze panelen hebben een hoogte van 143 mm en hebben een brede sponning. Met de mogelijkheid om ze zowel horizontaal, verticaal als diagonaal te monteren en de ruime keuze op het gebied van kleur en afwerking, kun je met deze sponningdelen vrijwel alle kanten op.
 • Keralit Sponningdeel 190: Deze sponningdelen zijn wat hoger, namelijk 190 mm en hebben eveneens een brede sponning. Ook bij deze panelen zijn de montage mogelijkheden eindeloos, waardoor je de nieuwe gevelbekleding helemaal kunt aanpassen op de rest van je woning.
 • Keralit Potdeksel 177: Deze panelen met een hoogte van 177 mm kunnen met een overlapping gemonteerd worden. Ze kunnen alleen horizontaal geplaatst worden en geven de gevel een lichte schaduw.

Keralit dakrandpanelen

Dakrandpanelen bieden je dakgoot en rand extra bescherming tegen regen en wind. Daarnaast kun je ze gebruiken in combinatie met Keralit gevelbekleding en de bijbehorende profielen een eenheid creëren. Keralit boeidelen hebben een uniek clipsysteem waarmee de dakranden tot drie keer sneller gemonteerd kunnen worden. De Keralit panelen zijn verkrijgbaar in lange stukken, waardoor er zo min mogelijk naden zullen ontstaan. Je kunt ze in de volgende breedtes in onze Keralit winkel bestellen:

 • 200 mm
 • 250 mm
 • 300 mm
 • 350 mm

Hierdoor bepaal je zelf hoe opvallend of subtiel je jouw dakranden wilt hebben. De dakrandpanelen zijn te koop in 16 verschillende kleuren en mogelijk met een houtnerf die een natuurlijke uitstraling biedt.

Keralit profielen

Om je Keralit goed te kunnen monteren, zul je ook verschillende Keralit profielen nodig hebben om ervoor te zorgen dat alles goed op elkaar aansluit. Deze zijn er zowel voor de gevelbekleding als de boeidelen.

Je kunt alle belangrijke profielen in onze Keralit webshop bestellen. Denk bijvoorbeeld aan hulpprofielen als verbindingsprofielen, hoekprofielen, maar natuurlijk ook de startprofielen en eindprofielen om het monteren überhaupt mogelijk te maken. Daarnaast kun je een ventilatieprofiel bestellen om ervoor te zorgen dat jouw Keralit zo lang mogelijk goed blijft. Ook kun je bij ons bevestigingsmateriaal kopen, zoals schroeven en stiften, maar ook een reiniger om ervoor te zorgen dat jouw gevelbekleding er prachtig uit blijft zien.

Uit welke kleuren kun je kiezen?

Keralit bestellen kan in 16 basiskleuren, maar sommige gevelbekleding van Keralit is verkrijgbaar in maar liefst 37 verschillende kleuren. Al onze kunststof gevel- en dakrandbekleding heeft een hoge kleurechtheid en zijn kleurvast. Hierdoor hoef je nooit meer te schilderen en blijven de gevelpanelen jarenlang mooi.

16 Basiskleuren

Naast deze 16 reguliere kleuren, kun je bij sommige gevelbekleding ook nog kiezen uit 10 extra kleuren, 5 moderne eiken kleuren met houtstructuur of effen kleuren:

10 Extra kleuren

5 Moderne eiken kleuren

Effen kleuren

Gratis kleurmonsters aanvragen

Wil je de kleuren van onze verschillende soorten Keralit eerst in het echt zien, zodat je er een beter beeld bij kunt vormen? Bij Kunststof Bouwmateriaal ontvang je de kleurmonsters helemaal gratis.

De kosten van Keralit

Met verschillende luxe kleuren en structuren, een verwachte levensduur van 30 jaar, 10 jaar garantie en het duurzame karakter van de Keralit, zal jouw gevel er prachtig en sterk bij staan. Zelfs met al deze voordelen, zijn ze verkrijgbaar tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, zodat je een eerlijke prijs betaalt voor jouw duurzame investering. Je kunt Keralit sponningdelen online bestellen vanaf €73,95 inclusief BTW per lengte. De boeidelen van Keralit kun je kopen vanaf €161,93 inclusief BTW per lengte.

Wat je precies betaalt voor je nieuwe gevelbekleding, dakrandpanelen en/of profielen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de hoeveelheid Keralit die je nodig hebt voor je gevel, maar ook aan de keuzes die je maakt op het gebied van uitstraling.

Als officiële Keralit leverancier kunnen we ook helpen met het bepalen van de totale kosten van je nieuwe gevel of dakrand. Benieuwd wat de kosten zullen zijn? Vraag direct een offerte aan.

Officiële Keralit leverancier

Als officiële leverancier bieden wij alle soorten Keralit en kunnen wij deskundig advies geven. Bij onze webshop haal je hoogwaardige kwaliteit Keralit gevel- en dakrandbekleding in huis die je zelf kunt monteren. Keralit staat erom bekend dat het gemakkelijk te plaatsen is, waardoor je altijd een mooi resultaat behaalt.

 • 10 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • Hulp bij montage

Heb je vragen over jouw nieuwe Keralit gevel of weet je niet goed welke Keralit je het beste kunt bestellen? Neem dan vooral contact met ons op, wij voorzien je graag van advies om samen het beste resultaat te bereiken.