Wat is het verschil tussen Eurotexx en VinyPlus gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei soorten, stijlen, maten en merken. Zo kan je kiezen voor kunststof gevelbekleding met een houtstructuur, een betonlook of juist een strakke en moderne afwerking. Ook het aanbod merken is groots. De meest bekende merken op het gebied van kunststof gevelbekleding zijn Eurotexx en VinyPlus. Het kan lastig zijn om deze twee merken van elkaar te onderscheiden en de juiste keuze te maken voor jouw situatie. Daarom hebben wij de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje gezet.

Wat is Eurotexx gevelbekleding

Eurotexx gevelpanelen worden gemaakt van een combinatie van PVC en gist. Het PVC en de gist vormen samen een krachtig PVC-UE volschuim met een hoge dichtheid. Het PVC-UE volschuim wordt afgedekt met een coëxtrusie toplaag die uv-bestendig is. Coëxtrusie houdt in dat de toplaag wordt samengesmolten met het PVC. Zo laat de toplaag niet los en zijn jouw kunststof gevelpanelen beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Omdat de gevelpanelen van Eurotexx worden gemaakt van volschuim, hebben ze een hoge materiaaldichtheid. Hierdoor zijn ze bestand tegen een stootje en gaan ze jarenlang mee. Eurotexx gevelpanelen zijn milieuvriendelijk en onderhoudsarm, hebben een natuurlijke uitstraling en een unieke 1,5 meter structuur. De perfecte sluiting en de hoge paneelhoogte zorgen ervoor dat de Eurotexx panelen in een handomdraai te monteren zijn, zodat jij zo snel mogelijk kunt genieten van een prachtig beklede gevel. De gevelpanelen van Eurotexx voldoen aan hoge eisen op het gebied van outdoor living en geven jouw gevel een unieke uitstraling.

Een voorbeeld van Eurotexx gevelbekleding

Wat is VinyPlus gevelbekleding

VinyPlus gevelpanelen worden gemaakt van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen en hebben een holle binnenkant. De buitenkant van de VinyPlus gevelpanelen wordt afgedekt met een folie. Deze folie is uv-bestendig en bevat de gewenste structuur. Omdat de VinyPlus gevelpanelen vervaardigd worden uit hoogwaardige gerecyclede kunststoffen, zijn ze milieuvriendelijk en 100% recyclebaar. De gevelpanelen van VinyPlus zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan hoge eisen op het gebied van outdoor living, waardoor ze zeer goed bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. VinyPlus gevelpanelen zijn gemakkelijk te monteren en verkrijgbaar in lange lengtes. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal en diagonaal gemonteerd worden. Het onderhoudsarme karakter en de natuurgetrouwe uitstraling maken VinyPlus een uitstekende vorm van gevelbekleding.

Een voorbeeld van VinyPlus gevelbekleding

Het verschil tussen Eurotexx en VinyPlus gevelbekleding

Zowel VinyPlus als Eurotexx zijn kunststof gevelbekleding van hoge kwaliteit. Hierdoor kan het moeilijk zijn om deze twee soorten van elkaar te onderscheiden. Het grootste verschil tussen VinyPlus en Eurotexx is het feit dat de gevelpanelen van VinyPlus een holle binnenkant hebben en dat de gevelpanelen van Eurotexx massief zijn. Daarnaast verschillen VinyPlus en Eurotexx van materiaal. VinyPlus wordt gemaakt van gerecycled kunststof, Eurotexx wordt gemaakt van een mix van polyvinylchloride (pvc) en gist. Hierdoor zijn de Eurotexx gevelpanelen iets krasbestendiger dan de gevelpanelen van VinyPlus. Ondanks deze verschillen zijn zowel de gevelpanelen van VinyPlus als Eurotexx van hoge kwaliteit. Beide merken vormen een duurzame investering waar je jarenlang van kunt genieten.

Meer weten over de levensduur van kunststof gevelpanelen? In ons artikel Hoe lang gaan kunststof gevelpanelen mee? vind je meer informatie.

De beste keuze voor jouw gevel

Omdat de gevel een grote rol speelt in de aanblik van een woning of bedrijfspand is het belangrijk dat deze netjes en verzorgd is. Een nette gevel draagt niet alleen bij aan het leefplezier, maar zorgt er ook voor dat jouw woning of bedrijfspand een nette, verzorgde uitstraling heeft en een goede indruk achterlaat. Kan jouw gevel wel een opknapbeurt gebruiken? Kunststof gevelbekleding biedt veel voordelen ten opzichte van andere vormen van gevelbekleding. Met kunststof gevelbekleding geef jij jouw gevel weer een nette uitstraling en een eigenzinnig karakter. Twijfel je welke gevelpanelen de beste keuze zijn voor jouw situatie of wil je meer weten over VinyPlus en Eurotexx? Neem gerust contact op met Kunststof Bouwmateriaal voor meer informatie.

Welke kunststof gevelbekleding past het beste bij de gevel van jouw woning: Eurotexx of VinyPlus