Hoe lang gaat kunststof gevelbekleding mee?

Kunststof gevelbekleding is één van de meest populaire soorten gevelbekleding. Terecht, want bij kunststof gevelbekleding wordt het beste van twee werelden gecombineerd. De natuurgetrouwe uitstraling in combinatie met alle voordelen van kunststof zorgt ervoor dat het geschikt is voor allerlei soorten panden. Van woningen tot chalets en van vakantiehuisjes tot bedrijfspanden, kunststof gevelbekleding is vanwege zijn authentieke, natuurlijke uitstraling overal toepasbaar. Het brede aanbod in kleuren, stijlen en groottes zorgen er bovendien voor dat er voor elke situatie een passende vorm van kunststof gevelbekleding is. De lange levensduur en het onderhoudsarme karakter maken kunststof gevelbekleding een duurzame, waardevolle investering.

De levensduur van kunststof gevelbekleding

De levensduur van kunststof gevelbekleding is afhankelijk van een aantal factoren. Zo hebben onder andere de weersomstandigheden, de plaats van de gevelbekleding en de mate van het onderhoud invloed op de levensduur. De verwachte levensduur van kunststof gevelbekleding is 30 jaar. Goed onderhoud en een redelijk beschutte plaats kunnen er echter voor zorgen dat de levensduur jaren langer uitvalt. Kunststof gevelbekleding is een duurzame investering waar je, met goed onderhoud, een leven lang van kunt genieten.

De verwachte levensduur van kunststof gevelbekleding is 30 jaar

De levensduur verlengen: Het belang van regelmatig onderhoud

Kunststof gevelbekleding is onderhoudsarm. Dat betekent dat het onderhoud zeer minimaal is. Het onderhoud van kunststof gevelbekleding bestaat uit slechts één onderdeel: schoonmaken. Door jouw gevelbekleding van kunststof regelmatig schoon te maken zorg je ervoor dat het vuil niet in de gevelbekleding bijt, behoudt de gevelbekleding altijd zijn originele kleur en glans en heeft jouw gevel het hele jaar door een nette, verzorgde uitstraling. Regelmatig schoonmaken zorgt er bovendien voor dat de levensduur van jouw kunststof gevelbekleding wordt verlengd. Hierdoor kan de verwachte levensduur van 30 jaar wel 5 tot 10 jaar langer uitvallen. Wil jij zo lang mogelijk kunnen genieten van jouw kunststof gevelbekleding? Dan is regelmatig schoonmaken van groot belang. Meer weten over het onderhoud van kunststof gevelbekleding? In het artikel Hoe moet je kunststof gevelbekleding onderhouden? vind je alles over het onderhouden van kunststof gevelbekleding.

Kunststof gevelbekleding: een duurzame investering

Kunststof gevelbekleding is een zeer duurzame vorm van gevelbekleding. Waar houten gevelbekleding veel onderhoud vereist, heeft kunststof gevelbekleding op een schoonmaakbeurt na nagenoeg geen onderhoud nodig. Kunststof gevelbekleding is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten gevelbekleding, weersbestendig. Weersomstandigheden hebben geen enkele invloed op kunststof en kunststof is ongevoelig voor schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen. Verschillende soorten kunststof gevelbekleding worden bovendien vervaardigd uit gerecyclede kunststoffen. Hierdoor blijft het gebruik van verschillende nieuwe grondstoffen beperkt. Kunststof gevelbekleding kent veel voordelen ten opzichte van andere soorten gevelbekleding is een milieuvriendelijke, duurzame investering waar je jarenlang van kunt genieten.

Benieuwd naar alle voordelen van kunststof gevelbekleding? In ons artikel De voordelen van kunststof gevelbekleding vind je meer informatie.