Wat zijn de voordelen van kunststof gevelbekleding?

Gevelbekleding zorgt voor een eigen uitstraling van je woning of gebouw. Daarnaast verbergt gevelbekleding de oude gevel op een snelle en budgetvriendelijke manier. Ook zorgt gevelbekleding voor een betere isolatie van de woning. Gevelbekleding is in verschillende materialen verkrijgbaar. Steeds vaker kiest men voor kunststof gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding biedt dan ook veel voordelen.

Minimaal onderhoud

Een belangrijk voordeel van kunststof gevelbekleding is het minimale onderhoud. Schoonmaken met een sopje en een doekje of met een waterstraal is vaak al voldoende. Dit is belangrijk voor het behoud van je gevel en voor de uitstraling van de gevelbekleding. Anders dan bij houten gevelbekleding, hoeft het kunststof niet geschilderd te worden. Ook lakken of op een andere manier bewerken van de kunststof gevelpanelen is overbodig. Doordat je de panelen in elke gewenste kleur kunt bestellen, heb je ook altijd direct de gewenste kleur, nog één van de voordelen van kunststof gevelbekleding.

Verkrijgbaar in vele soorten en kleuren

Het grote voordeel van kunststof gevelbekleding is dat deze bekleding in vele soorten verkrijgbaar is. En elke soort gevelbekleding heeft zijn eigen uitstraling. Zo kun je kiezen voor een gladde structuur, maar ook voor bewerkte panelen. Kies bijvoorbeeld voor een materiaalimitatie zoals hout en profiteer naast de voordelen van de kunststof gevelbekleding ook van de authentieke uitstraling van hout. Van een afstand is vaak niet eens het verschil tussen hout en kunststof te zien. Daarnaast is de kunststof gevelbekleding in verschillende kleuren te verkrijgen. Dat betekent dat je het niet meer hoeft te schilderen in de gewenste kleur na montage. Zo kun je er ook voor kiezen om dezelfde kleur van de ramen of deuren terug te laten komen in de gevel. Dat zorgt voor een uniforme uitstraling van de woning, het wordt één geheel.

Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren

Eenvoudige montage

Kunststof is licht, een stuk minder zwaar in ieder geval dan hout. Monteren en bevestigen van kunststof schroten is dan ook een stuk eenvoudiger dan het monteren van houten gevelpanelen. Kunststof gevelbekleding heeft dan ook als voordeel dat naast een professioneel bouwbedrijf, de handige doe-het-zelver ook zeker de kunststof gevelbekleding zelf kan monteren. Het kunststof is makkelijk te verwerken en ook lange panelen zijn op eenvoudige wijze te bevestigen. Daarnaast zijn sommige soorten panelen naast horizontaal, ook verticaal of diagonaal te monteren. Na montage van de kunststof gevelpanelen is de gevel direct afgewerkt. Je hoeft niet meer te schilderen, na te lakken of andere afwerking werkzaamheden te verrichten.

Milieuvriendelijk product

Een ander voordeel van kunststof gevelbeplating is de milieuvriendelijkheid. Het product is duurzaam en kent een lange levensverwachting van wel 30 jaar. Daarnaast is het een voordeel dat het kunststof uitstekend te recyclen en kan gebruikt kunststof gebruikt worden voor de productie van nieuw kunststof gevelbekleding. Er hoeven dus geen bomen gekapt worden en zo draag je je steentje bij tegen de ontbossing.

Bestand tegen weersinvloeden

Waar houten gevelbekleding nadelig beïnvloed wordt door het weer, denk aan houtrot, schimmel en verkleuring, is kunststof weersbestendig. De kunststof gevelbekleding is bestand tegen vocht en gaat niet rotten of schimmelen wanneer het blootgesteld wordt aan het regenachtige weer in ons land. Daarnaast is de kunststof muurbekleding voor warmte en zullen de panelen niet krom gaan trekken. De kunststof gevelbeplating is tevens uv-bestendig. De kleur van de gevelpanelen is daarmee kleurvast en van verkleuring van de panelen is dan bijna ook geen sprake.

Goede prijs/kwaliteit verhouding

In tegenstelling tot houten gevelbekleding ben je bij de aanschaf van kunststof gevelbekleiding in één keer klaar met de kosten. Kunststof gevelbekleding is dus ook voordelig voor je portemonnee. Je hoeft immers geen geld uit te geven aan de schilder die om een x aantal jaren langskomt om de gevel te schilderen. Je doet eenmalig een investering en ontvangt een fabrieksgarantie van maximaal 10 jaar op de gevelpanelen. De verwachte levensduur is 30 jaar bij juiste montage van de kunststof gevelbekleding. Je hoeft in deze jaren geen schilder te laten komen of veel geld uit te geven aan schoonmaakmiddelen. De panelen zijn eenvoudig schoon te maken en wanneer je dat regelmatig doet, gaat de bekleding zeker lang mee.

Goede prijs-kwaliteit verhouding van de kunststof gevelbekleding

Alle voordelen van kunststof gevelbekleding op een rijtje

 • onderhoudsarm
 • schilderen overbodig
 • verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
 • houtnerfstructuur of gladde structuur
 • eenvoudige montage
 • ook lange panelen verkrijgbaar
 • horizontaal, verticaal of diagonaal te monteren
 • direct klaar, geen extra afwerking nodig
 • milieuvriendelijk
 • duurzaam product
 • makkelijk te recyclen
 • weersbestendig
 • uv-bestendig
 • kleurvast
 • tot 10 jaar fabrieksgarantie
 • verwachte levensduur van 30 jaar
 • kosten-efficiënte investering