Chaletrenovatie

Een chalet is bedoeld voor ontspanning en het ultieme vakantiegevoel. Je wilt je dan ook niet druk maken over houtrot en andere vervelende onderhoudsproblemen. Met een chaletrenovatie is dat dan ook snel opgelost. Door de buitenzijde van je chalet opnieuw te laten bekleden met kunststof gevelbekleding, kan jouw vakantieverblijf weer jaren mee.

Het renoveren van chalets

Kunststof Bouwmateriaal heeft een groot aanbod kunststof gevelbekleding waarmee je de buitenzijde van je chalet opnieuw kunt bekleden. Een handige doe-het-zelver kan dit prima zelf monteren, maar het is ook mogelijk om de montage van de gevelbeplating van de chalet over te laten aan een team van ervaren montage specialisten. Ook daarmee kunnen wij je uitstekend helpen.

Door je chalet te laten renoveren kun je weer onbezorgd genieten van je vakantie

Chalet laten renoveren?

Ben je op zoek naar een goede vervanging van de buitenzijde van je chalet? Laat dan je chalet renoveren door het ervaren team van Kunststof Bouwmateriaal.

Vraag een offerte aan

Chalet renovatie met Kunststof Bouwmateriaal

Nederland kent een vochtig klimaat, waarbij natte dagen in zowel lente, zomer, herfst als winter, geen uitzondering zijn. De chalets hebben hieronder te lijden. Voorheen werden chalets vaak voorzien van een houten gevelbekleding of er werd gekozen voor Canexel. Canexel is een gevelbekleding op basis van geperste houtvezels. Dat heeft zo zijn voordelen, maar Canexel kent ook de nadelen van hout. Zo kan hout gaan rotten onder de natte weersomstandigheden. Herstellen is vaak niet meer mogelijk en de enige optie is het Canexel vervangen. Door je chalet te laten renoveren met kunststof gevelbekleding, kan deze weer vele jaren mee zonder dat je je druk hoeft te maken om het onderhoud van je chalet.

Duafort kunststof gevelbekleding als Canexel vervanger

Waar voorheen Canexel vaak werd toegepast om de chalet mee te bekleden, wordt daar steeds vaker op teruggekomen. Doordat Canexel rot en kan kromtrekken, wordt dit product vaak vervangen door een kunststof variant. Hiervoor raden wij Duafort hard kunststof rabat aan. Deze gevelbekleding heeft dezelfde dikte van 10 mm als Canexel en is daardoor perfect te monteren op de huidige kozijnen. Dit verkort de montagetijd aanzienlijk en hiermee worden dus hoge kosten bespaard.

Chalet opnieuw laten bekleden

Het opnieuw laten bekleden van je chalet kan verschillende redenen hebben. Niet altijd is houtrot de reden voor een chaletrenovatie. Ook wanneer je de uitstraling van je chalet verouderd vindt kan een renovatie de oplossing bieden. Daarnaast kan het zijn dat de chalet te veel onderhoud vraagt. De buitenzijde dient geschilderd te worden en rotte plekken of ouderdomsvlekken moeten opgelost worden. Met kunststof gevelbekleding kies je voor een onderhoudsvrij chalet. Het kunststof hoeft immers niet geschilderd te worden en het schoonmaken van de beplating kan met een sopje en doekje.

Chaletrenovatie zorgt voor een nieuwe frisse uitstraling van je chalet

Kozijnen, deuren en dakranden laten vervangen

Naast het vervangen van de gevelbekleding van de chalet, kunnen onze monteurs ook de kozijnen, deuren en dakranden voor je vervangen als onderdeel van de chalet renovatie. Houten kozijnen, deuren en dakranden hebben onderhoud nodig. Je dient ze dan ook met regelmaat te schilderen om houtrot te voorkomen. Zijn jouw houten kozijnen aan vervanging toe, vertoont jouw houten deur ouderdomsplekken en is de houten dakrand verrot? Dan voorzien onze monteurs deze onderdelen van je chalet van nieuwe kunststof varianten. Kunststof biedt veel voordeel ten opzichte van hout. Zo rot het niet, is het een onderhoudsarm product en heeft het een lange levensverwachting.

De voordelen van een chaletrenovatie met kunststof gevelbekleding

  • Je chalet ziet er weer uit als nieuw
  • Kunststof is onderhoudsarm
  • Niet meer schilderen of lakken
  • Makkelijk te reinigen
  • Lange levensduur van ongeveer 30 jaar
  • In meerdere kleuren verkrijgbaar
  • De uitstraling van hout, zonder de nadelen van hout
  • Een kosten efficiënte investering
  • Goedkoper dan een nieuw chalet kopen
Het renoveren van de chalet heeft veel voordelen

Hoe gaan wij te werk

Wanneer je tot chalet renovatie overgaat, vraag je eerst vrijblijvend een offerte aan op onze website. Daar kun je aangeven wat jouw wensen zijn, welke gevelbekleding jij graag wilt terugzien op je chalet en of je de montage door ons team van specialisten wilt laten uitvoeren. Wanneer je lievere eerst wat advies op locatie wilt, is dat ook mogelijk. In dat geval komt onze specialist bij je langs en neemt hij verschillende kleurstalen mee. Ook kan hij je haarfijn alle voordelen van de verschillende gevelbekleding uitleggen. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, nemen wij contact met je op om een afspraak in te plannen voor de montage van het opnieuw bekleden van de chalet. Met meer dan 30 jaar ervaring in de chalet branche, is deze renovatie wel toevertrouwd aan dit team.

Chalet renovatie voor vakantieparken

Niet alleen particulieren kunnen wij van dienst zijn met chalet renovatie. Ook voor grote projecten, zoals renovaties van chalets op een vakantiepark, draaien wij onze hand niet voor om. Ben jij eigenaar van een vakantiepark, camping of bungalowpark, dan zijn wij jouw partner. We komen graag langs om de chalets te bekijken en de renovatie door te spreken. Binnen korte tijd zijn de chalets weer als nieuw en kunnen de gasten van jouw park of camping genieten van nette, frisse chalets.

Materiaal bestellen voor de chaletrenovatie

Toe aan een chaletrenovatie? Dan bestel je het benodigde materiaal voordelig online. De handige doe het zelver of bouwbedrijf voorzien wij graag van de materialen die nodig zijn om de chalet opnieuw te bekleden. Je kunt bij ons terecht voor gerenommeerde merken zoals Eurotexx, Vinyplus en Profex. Liever de chalet door ons laten bekleden? Dat kan ook. Wij helpen je graag. Meer weten? Neem contact op met onze klantenservice. Wij staan je graag te woord.

Chalet laten renoveren?

Ben je op zoek naar een goede vervanging van de buitenzijde van je chalet? Laat dan je chalet renoveren door het ervaren team van Kunststof Bouwmateriaal.

Vraag een offerte aan