Kunststof overstek

Het overstek aan je woning, chalet of stacaravan beschermt jou tegen regen en de zon, maar wanneer je een overstek van hout hebt, dan heeft het overstek hier zelf wel hinder van. Een houten overstek kan snel gaan verweren, rotten of zijn kleur verliezen. Kunststof overstek is daarom een uitstekend alternatief. Kunststof is weerbestendig, waardoor het kleurvast is en niet gaat rotten of verweren. Om het mooi te houden hoef je enkel één of twee keer per jaar een sopje te gebruiken.

Kunststof Bouwmateriaal is al ruim 20 jaar expert op het gebied van kunststof bekleding en biedt een ruim assortiment kwalitatieve kunststof overstekken aan van A-merken. Bestellen doe je eenvoudig online of in onze fysieke showroom. Veelal hebben wij onze producten op voorraad, waardoor je het snel in huis hebt.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Een dakrand met kunststof overstek: mooi én functioneel

Een overstek is wanneer het dak van je woning voor een deel uitsteekt. Hierdoor ontstaat er een soort klein afdakje. Dit geeft een mooie uitstraling aan je woning, maar is ook gewoon functioneel. Je kunt er namelijk makkelijk de dakgoot onzichtbaar in verwerken en het beschermt het gedeelte onder het overstek tegen regen en zon.

Veelal wordt zo’n overstek gemaakt van hout, maar tegenwoordig moet je dat eigenlijk niet meer willen. Hout heeft namelijk veel onderhoud nodig, waardoor je er maar mee bezig blijft. Het heeft veel te lijden onder de verschillende weersomstandigheden en kan daardoor gaan verweren, rotten of verkleuren. Hierdoor is regelmatig overschilderen noodzakelijk om het langer mooi te houden. Zonde van je tijd en moeite.

Kunststof overstek is een uitstekend alternatief voor een houten overstek. In tegenstelling tot hout kan kunststof juist erg goed omgaan met verschillende weersomstandigheden. Het zal niet gaan rotten, verweren of verkleuren, waardoor je er hooguit één of twee keer per jaar even een sopje overheen hoeft te halen. Een kunststof overstek gaat op deze manier tot wel 30 jaar mee.

De voordelen van een kunststof overstek

 • Onderhoudsarm
 • In vele kleuren te leveren
 • Met of zonder houtstructuur voor de échte houtlook
 • Bij juiste montage 10 jaar garantie
 • Gaat tot wel 30 jaar mee
 • Schilderen is niet nodig
 • Makkelijk te reinigen door het één a twee keer per jaar schoon te maken met een sopje
 • Niet gevoelig voor weersinvloeden

Kunststof overstek van Kunststof Bouwmateriaal

Bij Kunststof Bouwmateriaal hebben we een ruim assortiment aan kunststof overstek. Bij ons kun je terecht voor verschillende kleuren, maar ook voor verschillende afwerkingen. Veel mensen kiezen voor een houten overstek omdat ze zo van de houtlook houden. Wanneer je kiest voor een kunststof overstek met houtnerfstructuur, dan is dit bijna niet van echt hout te onderscheiden. Kunststof overstek van Kunststof Bouwmateriaal is altijd van uitstekende kwaliteit en van hoogstaande merken die wij persoonlijk selecteren, zoals Vinyplus en Milexx.

Toepassingen kunststof boeien en dakranden

 • Woningen
 • Chalets
 • Dakkapellen
 • Garages
 • Stacaravans
 • Overkappingen
 • Woonarken
 • Woonunits

Kunststof overstek kopen bij Kunststof Bouwmateriaal

Kunststof overstek kopen doe je bij Kunststof Bouwmateriaal heel eenvoudig online. Kun je online geen keuze maken, dan ben je ook van harte welkom in onze fysieke showroom. Hier kunnen we je verschillende soorten laten zien en je advies geven over jouw situatie.

Naast de levering van onze producten adviseren wij ook in de bijbehorende hulpmiddelen zoals afwerkprofielen, kunststof bevestigingsmateriaal en RVS schroeven. Hierdoor kun je het kunststof overstek op de juiste manier monteren en heb je er het langst profijt van.

Heb je vragen over kunststof overstek of over één van onze andere producten, zoals Kunststof dakranden, Kunststof overstek, Kunststof windveren? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je een vrijblijvende offerte of heb je hulp nodig bij de montage? Ook dan helpen we je graag verder.