Kunststof windveren

Vocht kan op verschillende manieren je woning binnendringen. Via je dakbedekking is één van de manieren. Wanneer vocht je woning binnendringt, dan kan dat leiden tot vochtplekken, lekkage en zelfs tot rottende dakbedekking. Het gevolg hiervan is dat je dakbedekking er niet mooier op wordt en snel toe is aan vervanging.

Windveren hebben een beschermende factor voor jouw dakbedekking en zorgen ook meteen voor een mooie, strakke afwerking. Zeker als je voor kunststof windveren van Kunststof Bouwmateriaal kiest. Kunststof is een kwalitatief materiaal met een duurzaam karakter en onderhoud is hierbij nauwelijks nodig. Eens in de zoveel tijd schoonmaken met water en een sopje is al genoeg.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Bescherming van je dakbedekking

Onze woning beschermt ons tegen de verschillende weersomstandigheden van buiten, tenminste als je alles goed hebt afgedicht en je geen beschadigingen aan je dak of gevelbekleding hebt. Vocht kan door de kleinste kieren en gaten naar binnen sluipen en voor lekkages of zelfs rotte plekken zorgen.

Windveren worden in de volksmond ook vaak een overstek lijst genoemd. Ze vullen de ruimte tussen de gevelpannen en de overstek op zodat hier geen vocht tussen kan komen. Zo beschermen ze de dakbedekking van je woning en zorgen ze ervoor dat je geen lekkage of rotte plekken krijgt.

Bij Kunststof Bouwmateriaal hebben we diverse soorten en kleuren windveren te koop en kunnen we je adviseren in welke het beste bij jouw situatie past.

Waarom kunststof windveren in plaats van houten windveren?

Hout is een materiaal dat van oudsher veel gebruikt wordt voor bepaalde onderdelen in en om de woning. Het is een mooi, natuurlijk materiaal, maar niet heel erg duurzaam of onderhoudsvrij. Hout krijgt namelijk snel te kampen met verschillende invloeden van buitenaf en kan hierdoor gaan verkleuren, splijten of zelfs rotten.

Tegenwoordig wordt er dan ook steeds vaker voor kunststof gekozen. Dit materiaal gaat veel langer mee en vraagt om weinig tot geen onderhoud. Het materiaal is bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en zal niet gaan rotten of verkleuren. Ook voor windveren geldt dat kunststof windveren het langst meegaan en de mooiste uitstraling aan je woning geven.

De voordelen van kunststof windveren

 • Kunststof windveren geven je woning een strakke uitstraling
 • Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en hoeft enkel met een sopje schoongemaakt te worden
 • In vele kunststof kleuren te leveren
 • Eenvoudige montage
 • Met of zonder houtstructuur
 • Verwachte levensduur 30 jaar
 • Windveren zorgen ervoor dat je dakbedekking beschermt wordt, zodat er geen vocht de woning binnen kan dringen
 • UV bestendig en kleurvast
“Kunststof windveren vergen weinig onderhoud, één sopje per jaar is voldoende. Zonder schilderen en houtrot reparatie kunt u in een aantal jaren veel tijd, ergernissen en geld besparen. ”

Kunststof windveren onderhouden

Het onderhoud van kunststof windveren is echt niet lastig. Kunststof is een materiaal dat van zichzelf makkelijk schoon te maken is en weinig invloed ondergaat van externe factoren, zoals het weer. Eén of twee keer per jaar even met een sopje het vuil van het kunststof halen is al meer dan voldoende. Hierdoor zien de kunststof windveren er meteen weer als nieuw uit. In tegenstelling tot hout is het bij kunststof ook niet nodig om het te schilderen. Het materiaal is kleurvast en gaat niet rotten.

Toepassingen kunststof windveren

Kunststof windveren zijn voor veel verschillende toepassingen te gebruiken. Zo kun je het gebruiken voor je:

 • Woning
 • Chalet
 • Dakkapel
 • Garage
 • Stacaravan
 • Overkapping
 • Woonark
 • Woonunit

Kunststof windveren kopen bij Kunststof Bouwmateriaal

Kunststof windveren koop je uiteraard bij Kunststof Bouwmateriaal. Kunststof Bouwmateriaal is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van kunststof bekleding aan professionals en consumenten. Wij leveren enkel kunststof materialen waar wij zelf volledig achterstaan. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van onze producten waarborgen en kun jij er het langst van profiteren. Bij juiste montage van onze producten garanderen wij dan ook 10 jaar garantie.

Naast de levering van kunststof windveren en andere producten voor kunststof gevelbekleding adviseren wij ook in de bijbehorende hulpmiddelen zoals afwerkprofielen, kunststof bevestigingsmateriaal en RVS schroeven. Daarnaast geven wij montage ondersteuning en advies.

Vrijblijvend advies

Heb je vragen over kunststof windveren of over één van onze andere producten, zoals de Kunststof dakranden, Kunststof overstek of Kunststof boeidelen? Wil je een vrijblijvende offerte ontvangen of juist montageadvies? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op.