Wat kost kunststof gevelbekleding?

Kunststof gevelbekleding biedt veel voordelen. Zo is de gevel met kunststof bekleden duurzaam, schilderen is niet meer nodig en de montage gaat op een eenvoudige wijze. Maar wat gaat kunststof gevelbekleding kosten? De prijs van kunststof gevelbekleding loopt nogal uiteen. Zo liggen de kunststof gevelbekleding prijzen per m2 bij Kunststof Bouwmateriaal tussen € 52,44 en € 133,85. Wij bieden dan ook alleen hoogwaardige kwalitatieve gevelplaten aan. Voor kunststof gevelbekleding geldt namelijk altijd ‘Goedkoop is duurkoop’.

Prijs voor kunststof gevelbekleding

De prijs voor kunststof gevelbekleding valt vaak hoger uit dan gedacht. Toch is dit een goede investering. Kunststof gevelbekleding is namelijk duurzaam en onderhoudsarm. Dat betekent dat je geen kosten kwijt bent aan schilderwerk of andere onderhoudswerkzaamheden. In ons artikel Hoe moet je kunststof gevelbekleding onderhouden lees je hier meer over. Daarnaast zijn de kunststof gevelpanelen eenvoudig te monteren. Je kunt dit uitstekend zelf doen. In ons artikel Hoe moet je kunststof gevelbekleding monteren hebben we een stappenplan gemaakt, zodat het monteren nog eenvoudiger wordt.

Prijzen van kunststof gevelbekleding zijn van verschillende factoren afhankelijk

De kosten voor Kunststof gevelbekleding vergeleken met hout

Kunststof gevelbeplating is in aanschaf vaak duurder dan houten gevelpanelen. Echter, in onderhoud is kunststof gevelbekleding een stuk goedkoper. Houten beplating dient geschilderd te worden, direct na montage, maar ook enkele jaren daarna om het rottingsproces tegen te gaan. Kunststof hoeft niet geschilderd te worden, enkel schoonmaken is voldoende. De verwachte levensduur van kunststof ligt ook hoger dan die van hout.

Kunststof gevelbekleding prijslijst

De kunststof gevelbekleding prijs loopt uiteen. Het merk is hierin onder andere een bepalende factor. In het assortiment van Kunststof Bouwmateriaal zijn enkel kwalitatief hoogwaardige merken opgenomen. Kwaliteit is immers belangrijk bij de aanschaf van een duurzaam product als deze.

Eurotexx gevelbekleding prijzen per m2

Eurotexx is een voornaam en bekend merk in de markt van kunststof gevelbekleding. De prijs van Eurotexx is afhankelijk van de soort gevelbeplating je kiest. Zo hebben we de Eurotexx dubbel rabat in ons assortiment. Deze kennen een extra hoog paneel en zijn eenvoudig te monteren. De panelen van de Eurotexx potdeksel rabat zijn wat minder hoog en herkenbaar aan de authentieke overlappende opbouw van de gevel. Daarnaast hebben we Eurotexx dubbel rabat T-Rex in ons assortiment. Net als de dubbel rabat, is de T-Rex paneel wat hoger. Het verschil zit ‘m in de diepere en grovere groeven van de panelen, wat een meer natuurgetrouwe uitstraling met zich meebrengt.

Eurotexx soort Prijs gevelbekleding m2 vanaf…
Dubbel Rabat € 52,44
Potdeksel Rabat / Zweeds Rabat € 56,90
Dubbel Rabat T-Rex € 52,44

VinyPlus prijzen

Een ander A-merk in ons assortiment is VinyPlus. Deze kunststof gevelbekleding kent een hoogwaardige kwaliteit en is dan ook slagvast, uv-bestendig en heeft een lange verwachte levensduur. VinyPlus is in drie verschillende soorten verkrijgbaar. Zo hebben we de VinyPlus Sponningdeel – Rondkant te koop. De panelen zijn mooi afgerond met een diepe groeve, wat een moderne en eigentijdse uitstraling geeft. De VinyPlus Opdek zijn dikker, waardoor een extra dimensie van de gevel ontstaat. Daarnaast hebben we het VinyPlus Rabat in ons assortiment opgenomen. De gladde en schuin toelopende verdiepte grove zorgt voor een natuurgetrouwe uitstraling. De prijs van de kunststof gevelbekleding VinyPlus hangt samen met de soort panelen.

VinyPlus soort Prijs gevelbekleding m2 vanaf…
Sponningdeel - Rondkant € 81,05
Opdek € 73,25
Rabat € 81,05

Overige prijzen kunststof gevelbekleding per m2

Naast de meest bekende merken, zijn tevens Duafort, Woodddesign en Kerrafront Trend en Stone verkrijgbaar. De Duafort kunststof gevelbekleding is een uitstekende Canexel vervanger. De panelen zijn qua dikte exact gelijk aan die van Canexel, wat de montage een stuk vereenvoudigd. Daarnaast kent Duafort Rabat de voordelen van kunststof gevelbekleding. Wooddesign is het merk kunststof gevelbekleding welke hout het meest benaderd. Wooddesign geeft een authentiek charisma van hout met een uitsteken de houtnerfstructuur. Wooddesign is verkrijgbaar in de uitvoering Potdeksel. Als laatste vind je tevens de Kerrafront in ons assortiment. Deze onderscheidt zich door de hoge gladde groef in combinatie met de unieke steen en betonlook uitstraling.

Gevelbekleding merk Prijs gevelbekleding m2 vanaf…
Duafort Rabat € 57,45
Wooddesign Potdeksel € 73,94
Kerrafront € 74,02

Hoeveel kost kunststof gevelbekleding

Elke soort gevelbekleding kent zijn eigen prijskaartje. De producten in onze webshop zijn van hoogwaardige kwaliteit en kennen hun eigen prijs. De prijs van de bekende hoogwaardige kwalitatieve merken ligt wat hoger dan de onbekende B-merken. De levensduur, de afwerking en de uitstraling van deze producten spelen dan ook een grote rol. Kies je voor kwaliteit, dan ligt de verwachte levensduur hoger, is de afwerking netter en heb je een meer natuurgetrouwe uitstraling. Hoge kwaliteit voldoet aan de hoge eisen.