Duafort Rabat Kunststof - canexel vervanger

Duafort Rabat is dé hoogwaardige Canexel vervanger bij uitstek. Dit vanwege het feit dat Duafort volledig van gehard kunststof is. Canexel is een mengeling van hout (wat verrotten kan) en hars met een gelakte toplaag. Na een aantal jaren is gebleken dat deze hout en hars samenstelling geen duurzame oplossing is. Bij sommige Canexel kleuren zijn er na 5 jaar al problemen opgetreden.

 

Daarnaast heeft Duafort kunststof gevelbekleding het grote voordeel ten opzichte van andere soorten gevelbekleding doordat deze dezelfde 10 mm dikte als Canexel heeft. Dit heeft het voordeel dat bestaande kozijnen behouden kunnen blijven, waardoor de montagetijd dan ook vaak de helft minder is. Duafort is kwalitatief beter dan de meeste kunststof gevelbekleding soorten maar door de korte montagetijd uiteindelijk een stuk voordeliger.

 

Schilderen van Canexel is in 90% van de gevallen geen optie en erg duur. Dit omdat het Canexel zelf verrot is en dit met schilderen niet opgelost wordt. Schilderen verfraait het vaak voor 1 of 2 jaar en daarna is het geheel aan vervanging toe. De kosten voor het vervangen van Canexel met Duafort kunststof met een verwachte levensduur van 30 jaar zijn ook vergelijkbaar.

 

Voordelen Duafort:

- Duafort Rabat
- Volledig van kunststof

- 10 mm dik (door 10 mm dikte geen kozijnen te vervangen)

- Uniek, de vervanger voor Canexel

- 50% minder montagetijd dan andere soorten

- Kozijnen hoeven niet vervangen te worden

- Paneelhoogte 145 mm

- Werkende hoogte 125 mm (zicht)

- 3 kleuren

- Horizontale montage
- Tot 10 jaar garantie en UV bestendig
- Verwachte levensduur 30 jaar
- Perfecte sluiting en eenvoudige montage
- Toepassing: chalets, stacaravans, woningen en woonarken

Hoog soortelijk gewicht van Duafort Rabat

Het soortelijk gewicht (dichtheid) van Duafort de Canexel vervanger is 0,979 g/m3 en bevat erg weinig schuim (lucht). Hierdoor erg is het slagvast en zelfs niet bros bij lage temperaturen.

Massief kunststof
De panelen zijn massief en gemaakt van hoogslagvast PVC. Dit met een slag- en krasvaste co-extrusie laag.

Blijvende houtstructuur
De houtstructuur wordt warm in het oppervlak gewalst en zal hierdoor ook bij hoge temperaturen niet aangetast worden.

Geen renolitfolie maar door en door kunststof
Het aanzicht is geen toplaag maar is één met het materiaal. Het materiaal is hierdoor extreem UV bestendig en door en door gekleurd en daarom vocht- en weersbestendig. Hierdoor is Deze Canexel vervanger slag- en krasvast en is de kans op beschadigingen zeer laag.