Waarom er geen zwarte gevelbekleding is

Zwart is tegenwoordig een populaire kleur als het gaat om het interieur en het exterieur van je woning. Donkere accenten in je woning of soms zelfs een hele zwarte wand. Toch is het niet de beste kleur om te gebruiken als je van gevelbekleding wilt wisselen. Zwarte gevelbekleding trekt namelijk meer lichtstralen aan dan andere kleuren gevelbekleding. Hierdoor zal de gevelbekleding sneller verkleuren, waardoor de kleur binnen een bepaalde tijd sterk zal vervagen. Dat wil natuurlijk niemand, want een gevel vervang je om er weer jaren tegenaan te kunnen kijken. Echter zijn er wel alternatieven, zoals bijvoorbeeld antraciete gevelbekleding of grijze gevelbekleding.

Zwarte gevelbekleding wordt niet verkocht omdat de kans op verkleuring groot is
Zwarte gevelbekleding kan tot wel 20 graden warmer worden dan andere kleuren gevelbekleding

Zwart trekt warmte aan

Wellicht heb je er weleens van gehoord, zwart trekt warmte aan. Dat is ook zo bij gevelbekleding. Kunststof in de kleur zwart wordt een stuk warmer dan kunststof in een lichtere kleur (bijvoorbeeld wit of creme). Hier kan wel zo’n 20 graden verschil in zitten. Doordat kunststof gevelbekleding in het zwart zo warm kan worden, kan het kunststof gaan vervormen en verkleuren. Dat wil natuurlijk niemand. Hierdoor kan de levensduur van je nieuwe gevel namelijk aanzienlijk verkort worden en kun je er minder lang van genieten. Dit is dan ook de reden dat bij Kunststofbouwmateriaal.nl geen zwarte gevelbekleding verkocht wordt. Wij kunnen hierbij de levensduur en kleurvastheid niet garanderen.

De nadelen op een rij

  • De kleur zwart trekt meer warmte aan waardoor de gevelbekleding tot wel 20 graden warmer wordt dan bij andere kleuren
  • Zwarte gevelbekleding zal door het licht van de zon snel gaan verkleuren
  • Er is een grotere kans op vervorming van de gevelbekleding
  • De levensduur en kleurvastheid van zwarte gevelbekleding kan niet gegarandeerd worden

Alternatieven voor zwarte gevelbekleding

Gevelbekleding in het zwart wordt bij Kunststofbouwmateriaal.nl dus niet verkocht. Hier is bewust voor gekozen omdat wij de levensduur en kleurvastheid van zwarte gevelbekleding niet kunnen garanderen. Toch hebben wij wel een aantal kleuren die dicht in de buurt komen, waardoor wij toch aan de populaire wensen kunnen voldoen. Wanneer je een donkere soort gevelbekleding op je gevel wilt, dan kun je gaan voor de antraciet gevelbekleding of de grijze gevelbekleding. Hieronder zie je enkele voorbeelden van beide kleuren.

Vanwege de nadelen van zwarte gevelbekleding, is antraciet gevelbekleding een goed alternatief

Toepassing van antraciet gevelbekleding

Antraciete en grijze gevelbekleding zijn goede alternatieven als je toch de wens hebt voor een donkere gevel. Deze kleuren, en dan met name antraciet, komen in de buurt van zwart en vragen daarom wel om een extra handleiding. Dankzij de donkere kleuren zullen deze dus ook vrij warm worden. Met name bij antraciet kan verkleuring ook voorkomen, daarom bieden wij hier 7 jaar garantie op in plaats van onze normale 10 jaar garantie. Hoe lichter de kleur van de gevelbekleding, hoe koeler de gevelbekleding blijft en hoe langer je er vaak van kunt genieten.

Het alternatief voor zwarte gevelbekleding is antraciet en grijze gevelbekleding