Keralit overstek

Ben jij op zoek naar een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor een houten overstek? Een traditioneel overstek gemaakt van hout is mooi, maar komt met enkele grote nadelen. Hout is ontzettend gevoelig voor verschillende weersomstandigheden en vereist regelmatig onderhoud. Waarom zou je elk jaar de ladder op voor schilderwerkzaamheden als het ook anders kan?

Een Keralit overstek is de uitkomst voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle afwerking met een onderhoudsvriendelijk karakter. Keralit is een kleurvaste en duurzame kunststof die bestand is tegen jarenlange blootstelling aan verschillende weersomstandigheden. Bij Kunststof Bouwmateriaal hebben we een breed assortiment aan verschillende kleuren en uitvoeringen, direct uit voorraad leverbaar. Wil je advies over onze Keralit producten of de montage? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Keralit: stijlvol, duurzaam en onderhoudsvrij

Het overstek aan je woning, chalet of stacaravan is een belangrijk onderdeel van de gevel. Niet alleen beschermt het je woning tegen weer en wind, het brengt ook een karakteristieke uitstraling met zich mee. Het is dus belangrijk dat het overstek gemaakt is van kwalitatieve materialen. Een houten overstek is gevoelig voor rot en verwering. Kies daarom voor een Keralit overstek als duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief. Je bestelt Keralit overstekpanelen eenvoudig online via onze webshop.

Keralit panelen worden vervaardigd uit het kunststof Fiberyl. Dit duurzame materiaal biedt dezelfde stijlvolle uitstraling als hout, zonder de bekende nadelen. Het is onderhoudsvriendelijk, bestand tegen verschillende weersomstandigheden en gemakkelijk te monteren. Met een Keralit kunststof overstek kies je voor een bijzondere toevoeging aan de uitstraling van je woning.

De voordelen van een overstek van Keralit

 • Onderhoudsvriendelijk: Keralit panelen bestaan uit sterk, kleurvast en duurzaam kunststof dat vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Zo hoeft een Keralit overstek, in tegenstelling tot een houten overstek, niet regelmatig geschild te worden en is het niet gevoelig voor rot.
 • Een lange levensduur: Dankzij het hoogwaardige materiaal waar de panelen van gemaakt zijn, hebben ze een lange levensduur. De levensduur van een Keralit kunststof overstek is gemiddeld 30 jaar, echter is dit altijd afhankelijk van de omstandigheden. Een overstek van Keralit is de perfecte keuze voor iedereen die langdurig, zonder zorgen wilt kunnen genieten van zijn of haar woning.
 • Eenvoudig te monteren: Het Keralit systeem is ontworpen voor eenvoudige installatie dankzij het gemakkelijk klik- en montagesysteem. Dit maakt het systeem uitermate geschikt voor een handige doe-het-zelver. Bij Kunststof Bouwmateriaal leveren we Keralit panelen altijd met de juiste benodigdheden. Voor een zorgeloze en soepele montage.
 • De duurzame oplossing: Keralit producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen, wat een duurzame keuze is die bijdraagt aan een kleinere ecologische voetafdruk.
 • UV-bestendig en kleurvast: In tegenstelling tot veel andere materialen, verkleurt Keralit niet bij langdurige blootstelling en zonlicht. Hierdoor behoudt het materiaal zijn originele kleur voor lange tijd. Keralit panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen

Bij Kunststof Bouwmateriaal hebben we een groot assortiment Keralit panelen, verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Zo bieden wij panelen aan in de hoogtes 200mm, 250mm, 300mm en 350mm. Deze zijn verkrijgbaar in 16 unieke kleuren, wisselend van wijnrood en staalblauw tot aan licht ivoor en vergrijsd ceder. Zo is er altijd een paneel beschikbaar in de kleur en afmeting die past bij jouw woning, chalet of stacaravan. Bekijk de kleurentabel hieronder voor een compleet overzicht van de beschikbare uitvoeringen

Heb je vragen over het bestellen van Keralit kunststof overstekpanelen of over de montage? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder!

Het monteren van een Keralit overstekpaneel

Het Keralit overstekpaneel systeem is voorzien van een handig klik- en montagesysteem, waardoor het eenvoudig te installeren is. Door onderstaand stappenplan zorgvuldig uit te voeren kan elke handige doe-het-zelver thuis aan de slag gaan met de montage van een Keralit overstek.

 1. Plaats het regelwerk en de montageprofielen Houd bij het monteren van het montageprofiel een h.o.h. (hart-op-hart) afstand van 30 cm.
 2. Zaag de panelen op maat en klik ze op het montageprofiel
 3. Monteer de hoekprofielen en tussenprofielen
 4. Schroef het dakrandpaneel vast op het regelwerk

Het Keralit montage systeem is speciaal ontworpen voor een vlotte installatie. Twijfel je na het lezen van ons stappenplan en het bekijken van onderstaande video en wil je graag hulp bij het monteren van de panelen? Dat is geen enkel probleem. Onze medewerkers staan klaar om je hierbij te helpen. Wij leveren en ondersteunen met montage in heel Nederland.

De kosten van Keralit overstekpanelen

Bij Kunststof Bouwmateriaal hebben we een uitgebreid aanbod Keralit panelen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen en zijn direct uit voorraad leverbaar. De prijs per paneel is afhankelijk van de gekozen uitvoering. Prijzen variëren tussen de €158,89 euro en €242,85. Bekijk voor een compleet overzicht onderstaande prijzentabel. Heb je een vraag over de verschillende afmetingen of wil je weten welk Keralit paneel het beste geschikt is voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Keralit overstek kopen bij Kunststof Bouwmateriaal

Keralit is er voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam en stijlvol overstek. Bij Kunststof Bouwmateriaal hebben we een uitgebreid aanbod Keralit panelen, direct uit voorraad leverbaar. Je bestelt jouw panelen inclusief Keralit profielen eenvoudig online. Heb je vragen over ons assortiment, de montage van Keralit panelen, het bestelproces of onze levertijden? Neem dan vandaag nog contact met ons op of kom langs in onze showroom in Hollandscheveld. Hier voorzien we je van uitgebreid advies over ons assortiment en de montage van een Keralit overstek. Houd er rekening mee dat bezoek aan de showroom uitsluitend op afspraak is.

 • Kunststof Bouwmateriaal is een officieel verkooppunt van Keralit panelen
 • Tot wel 10 jaar garantie!
 • Uitgebreid assortiment Keralit producten en toebehoren
 • Uit voorraad leverbaar
 • Levering en montage in heel Nederland

Bij Kunststof Bouwmateriaal vind je alles wat je nodig hebt voor een complete Keralit afwerking van je woning, chalet of stacaravan. Neem daarom een kijkje in ons uitgebreide assortiment:

Veelgestelde vragen

Wat kosten Keralit overstekpanelen?

De kosten van een Keralit overstek zijn afhankelijk van het gekozen paneel en de specifieke uitvoering. Hierbij liggen de prijzen tussen de €158,89 en €242,85. Een compleet overzicht van de verschillende uitvoeringen, inclusief prijzen, vind je in bovenstaande prijzentabel.

Is Keralit overschilderbaar?

Keralit is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat, in tegenstelling tot hout, niet overgeschilderd hoeft te worden. Wil je na verloop van tijd toch een ander kleurtje aan je overstek geven? Dan kun je de panelen eenvoudig overschilderen. Houd er wel rekening mee dat dit mogelijk de onderhoudsvrije eigenschappen van Keralit teniet doet.

Kan ik Keralit panelen zelf monteren?

Jazeker, het Keralit montagesysteem is ontworpen voor een eenvoudige installatie , waardoor een handige doe-het-zelver deze klus eenvoudig zelf kan uitvoeren. Heb je toch liever hulp bij de montage? Neem dan contact met ons op. Wij ondersteunen je graag in de installatie van je Keralit overstek.

Hoe lang gaat een overstek van Keralit mee?

Keralit is een krachtig materiaal dat weerstand biedt aan verschillende weersinvloeden en langdurige blootstelling aan UV-straling. Dit maakt Keralit tot een zeer duurzame keuze waar je lang van kunt genieten. Hoewel de uiteindelijke levensduur afhankelijk is van verschillende factoren, hebben Keralit panelen een verwachte levensduur van 30 jaar.

Wat zijn de verzend- en levertijden bij Kunststof Bouwmateriaal?

Dankzij onze uitgebreide voorraad kunnen we vaak binnen 2 tot 3 werkdagen leveren. Indien mogelijk kunnen wij ook in overleg binnen 24 uur leveren. Is het beoogde product niet op voorraad? Dan nemen wij direct contact met je op. Ook kan in overleg een specifieke leverdatum gekozen worden. Geef dit na het plaatsen van je bestelling aan ons door via mail of telefoon. Vermeld hierbij je bestelnummer en de gewenste datum van bezorging.